Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Nová posila majstra, ktorá hrávala v Tottenhame či Bundeslige, už zapózovala v belasom drese

„Zabezpečená obrana je veľakrát to, čo rozhoduje o úspechu alebo neúspechu v dôležitých zápasoch.“ Týmito slovami začína futbalový Slovan predstavenie novej posily, ktorou je Kevin Wimmer.

08.06.2023 14:12
Kevin  Wimmer Foto:
Kevin Wimmer v drese Slovana.
debata

Tridsaťročný stredný obranca je odchovancom LASK-u Linz, v ktorom začal svoju profesionálnu kariéru.

Rakúšan v nej pokračoval bundesligovom Kolíne nad Rýnom, odkiaľ zamieril do Premier League, konkrétne Tottenhamu (2015 – 2017).

Na ostrovoch obliekal aj dres Stoke City, odkiaľ zamieril na hosťovanie do Hannoveru, Mouscroune a Karlsruhe. Do tímu belasých prichádza z Rapidu Viedeň.

Kyriakos Savvidis Čítajte aj Nie je na čo čakať, znie zo Slovana. Kmotrík privítal posilu z Trnavy a prezradil, s kým už neráta

„Čaká nás naozaj nabité obdobie a naše ciele sú tie najvyššie. Po účasti v Konferenčnej lige sme sa utvrdili v tom, že potrebujeme do mužstva priniesť naozaj vysokú kvalitu so skúsenosťami z pohárových súťaží. To sme v Kevinovi Wimmerovi našli.

Pôsobil rovno v dvoch z top 5 európskych líg (Premier League a Bundesliga), taktiež si stabilnými výkonmi vyslúžil nomináciu v rakúskej reprezentácii na Euro a v kvalifikačných dueloch. Hral po boku svetovej špičky, takže voľba s jeho výberom bola jasná.

Bude tak rozhodne prínosom pre náš tím, či už po hráčskej alebo tej ľudskej stránke,“ povedal o generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. o deväťnásobnom rakúskom reprezentantovi.

Doplnil, že ak chce klub pomýšľať na čo najlepšie výsledky v európskych pohároch a zisk double, potrebuje mať v tíme každý jeden článok spoľahlivý – obranu obzvlášť. Aj preto si dali v klube na výbere posily záležať.

S Wimmerom sa klub dohodol na trojročnej spolupráci. „Počas ktorej, verím, že spoločne dosiahneme množstvo úspechov. Aj preňho to je nový vietor do plachiet. Predstavili sme mu naše vízie a práve tie ho presvedčili.

To je vizitka toho, že do Slovanu prichádza predviesť tie najlepšie výkony a o to viac sa z tejto posily teším. Verím, že aj týmto dokazujeme našim fanúšikom, že prípravu na nadchádzajúcu sezónu berieme naozaj vážne,“ pokračoval Kmotrík ml, ktorý avizoval aj ďalšie nové mená.

Najhodnotnejšie futbalové kluby na svete + Slovan Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček 20 najhodnotnejších...

Aktualizujeme…

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava