Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posila ako hrom. Hral za Tottenham, prestúpil za 20 miliónov. Teraz mieri do Slovana

Zadné rady Slovana Bratislava by mal vystužiť skúsený 30-ročný rakúsky obranca Kevin Wimmer. Podľa portálu laola1.at nemá 9-násobný reprezentant v úmysle predĺžiť zmluvu s Rapidom Viedeň.

02.06.2023 07:30
Kevin Wimmer Foto:
Kevin Wimmer pôsobil posledné dve sezóny v Rapide Viedeň.
debata (4)

Podľa informácií rakúskeho novinára Petra Lindena sa Wimmer už poobzeral po novom klube a našiel, čo hľadal. Jeho novým pôsobiskom má byť slovenský futbalový šampión.

Stredný obranca má pestrý kariérny životopis, v ktorom sa vyníma najmä jeho pôsobenie v anglickej Premier League. Do najbohatšej súťaže na svete odišiel z nemeckého 1. FC Köln a za šesť miliónov eur prestúpil do Tottenhamu Hotspur.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Čakvetadzeho chceme kúpiť. Investujeme toľko, koľko si rodina môže dovoliť, Rusom však nevieme konkurovať

V drese londýnskych kohútov strávil dve sezóny, po ktorých za takmer 20 miliónov eur posilnil Stoke City. Mužstvu nedokázal pomôcť k záchrane v najvyššej súťaži a putoval na hosťovania: postupne hral v tímoch Hannover96, Mouscron a Karlsruher SC.

V lete 2021 prišiel ako voľný hráč do Rapidu Viedeň, kde mu 30. júna skončí dvojročná zmluva. Wimmer bol v základnej zostave Rapidu v posledných štyroch ligových stretnutiach.

Ivan Kmotrík Čítajte viac Mecenáš Slovana Kmotrík: Na rúška milióny nájdeme, na deti nie. Príde na Tehelné pole Hamšík?

Rodák z mestečka Wels v Hornom Rakúsku bol medzi rokmi 2014 až 2018 pevnou súčasťou rakúskej reprezentáciu. V národnom tíme stihol nastúpiť na deväť zápasov a štartoval aj na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku. Nastúpil v jednom zápase, v stretnutí základnej skupiny proti Portugalsku (0:0).

V prípade, ak by sa prestupové šumy okolo Wimmera potvrdili, bol by prvou letnou posilou Slovana Bratislava pred začiatkom sezóny 2023/24.

Najhodnotnejšie futbalové kluby na svete + Slovan Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček 20 najhodnotnejších...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Kevin Wimmer