Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Posila ako hrom. Hral za Tottenham, prestúpil za 20 miliónov. Teraz mieri do Slovana

Zadné rady Slovana Bratislava by mal vystužiť skúsený 30-ročný rakúsky obranca Kevin Wimmer. Podľa portálu laola1.at nemá 9-násobný reprezentant v úmysle predĺžiť zmluvu s Rapidom Viedeň.

02.06.2023 07:30
Kevin Wimmer Foto:
Kevin Wimmer pôsobil posledné dve sezóny v Rapide Viedeň.
debata (4)

Podľa informácií rakúskeho novinára Petra Lindena sa Wimmer už poobzeral po novom klube a našiel, čo hľadal. Jeho novým pôsobiskom má byť slovenský futbalový šampión.

Stredný obranca má pestrý kariérny životopis, v ktorom sa vyníma najmä jeho pôsobenie v anglickej Premier League. Do najbohatšej súťaže na svete odišiel z nemeckého 1. FC Köln a za šesť miliónov eur prestúpil do Tottenhamu Hotspur.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Čakvetadzeho chceme kúpiť. Investujeme toľko, koľko si rodina môže dovoliť, Rusom však nevieme konkurovať

V drese londýnskych kohútov strávil dve sezóny, po ktorých za takmer 20 miliónov eur posilnil Stoke City. Mužstvu nedokázal pomôcť k záchrane v najvyššej súťaži a putoval na hosťovania: postupne hral v tímoch Hannover96, Mouscron a Karlsruher SC.

V lete 2021 prišiel ako voľný hráč do Rapidu Viedeň, kde mu 30. júna skončí dvojročná zmluva. Wimmer bol v základnej zostave Rapidu v posledných štyroch ligových stretnutiach.

Ivan Kmotrík Čítajte viac Mecenáš Slovana Kmotrík: Na rúška milióny nájdeme, na deti nie. Príde na Tehelné pole Hamšík?

Rodák z mestečka Wels v Hornom Rakúsku bol medzi rokmi 2014 až 2018 pevnou súčasťou rakúskej reprezentáciu. V národnom tíme stihol nastúpiť na deväť zápasov a štartoval aj na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku. Nastúpil v jednom zápase, v stretnutí základnej skupiny proti Portugalsku (0:0).

V prípade, ak by sa prestupové šumy okolo Wimmera potvrdili, bol by prvou letnou posilou Slovana Bratislava pred začiatkom sezóny 2023/24.

Najhodnotnejšie futbalové kluby na svete + Slovan Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček 20 najhodnotnejších...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Kevin Wimmer