Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania predstavili meno nového trénera. Prichádza zo Srbska

Novým trénerom AS Trenčín sa stal Ilija Stolica. Štyridsaťštyri ročný srbský kormidelník podpísal dvojročný kontrakt.

26.05.2023 09:40
trenčín stolica Foto:
Novým trénerom AS Trenčín sa stal Ilija Stolica.
debata (2)

Rodák z predmestia Belehradu má za sebou niekoľko zaujímavých trénerských skúseností. Ako hlavný tréner sedel na lavičke FK Voždovac, Vojvodina Novi Sad, Olimpije Ľubľana a Partizanu Belehrad. Dva roky pôsobil aj ako kormidelník reprezentácie Srbska do dvadsaťjeden rokov.

"Je pre mňa obrovskou cťou stať sa trénerom AS Trenčín. Klub vnímam a sledujem veľmi dlho. Zamiloval som si ho ešte ako asistent trénera v Partizane Belehrad.

Mal som možnosť vidieť odvetný zápas proti Steaue Bukurešť. Prvý vyhral rumunský tím 2:0, ale po dvadsiatich minútach odvety viedol Trenčín o dva góly. Očaril ma celkový herný prejav mužstva," vraví nový kouč pre klubový web a pokračuje:

Slovensko - Ekvádor. Čítajte viac Mladíkov čaká skúška proti USA. Budú sa šetriť ako Švajčiari proti Lotyšom, tvrdí bývalý kapitán

Bol som prekvapený, aké odvážne a tvrdo pracujúce mužstvo som videl. Odvtedy som začal sledovať hráčov AS. Viem, že klub má v posledných rokoch ťažkosti.

So situáciou som plne oboznámený. Teším ma, že som dostal možnosť priniesť do klubu novú energiu. Je to pre mňa výzva," povedal tréner Stolica. Viac nájdete v rozhovore na klubovej ASTV.

Ako bývalý aktívny futbalista má na svojom konte viac ako 250 štartov v rôznych súťažiach, v ktorých zaznamenal 74 gólov.

V ročníku 2001/2002 sa stal zásluhou devätnástich strelených gólov najlepším strelcom srbskej ligy. Od roku 2005 odohral tri roky v najvyššej belgickej súťaži. V dresoch Sint-Truidense VV a RAEC Mons strelil spolu dvadsať gólov.

Koľko zarobili slovenské futbalové kluby Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #AS Trenčín #Fortuna liga