Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exodus v Dunajskej Strede. Z DAC odchádza slovenský talent aj chorvátsky tvorca

Slovenský futbalový vicemajster DAC Dunajská Streda začal s poriadnymi čistkami v kádri.

26.05.2023 19:01
02. DAC - Slovan Foto: ,
Klbko radosti futbalistov DAC Dunajská Streda a v jeho strede bol autor gólu Nikola Krstovič.
debata (2)

Po tom, čo klub zo Žitného ostrova prekonal viacero rekordov a bol najväčším vyzývateľom Slovana Bratislava v boji o titul, nezostáva v kádri kameň na kameni.

Už po zápase s Banskou Bystricou sa v Dunajskej Strede rozlúčili s Ericom Davisom, ktorý v rokoch 2015 až 2023 nastúpil v drese DAC na 164 ligových stretnutí. Okrem neho končí ďalší poltucet hráčov.

Nový klub si môže hľadať portugalský brankár Ricardo Ferreira, rakúsky stopér s bosnianskymi koreňmi Ahmet Muhamedbegovič, macedónsky stredopoliar Enis Fazlagič, chorvátsky tvorca hry Andrija Balič, nemecký krídelník Brahim Moumou a 21-ročný slovenský talent Sebastián Nebyla.

05. DAC - Slovan Čítajte viac Titul môžete DAC-u ukradnúť len raz, vravel Világi v maďarskej televízii. Ukázal na moment, ktorý mohol všetko zmeniť

„Počas rozhovorov so športovým manažmentom a trénerským štábom sme sa zhodli, že sa nachádzame v situácii, kedy potrebujeme občerstviť káder a priniesť novú krv a novú energiu do boja o dosiahnutie našich cieľov a naplnenie vysokých očakávaní.

Všetkým uvedeným hráčom prajeme veľa šťastia do ich ďalšej kariéry," uviedol na klubovej stránke Jan Van Daele.

Športový riaditeľ klubu špeciálne poďakoval dvojici hráčov, ktorá za DAC odohrala vyše päťdesiat zápasov.

"Balič je výborný futbalista, ktorého máme v klube veľmi radi, a rovnako to platí aj o fanúšikoch.

Bohužiaľ, v posledných dvoch sezónach ho trápili opakujúce sa zranenia a my sme urobili všetko pre to, aby sme mu v náročnom období čo najviac pomohli.

Nebyla prišiel ako veľmi mladý hráč, no počas uplynulých troch rokov sa dokázal presadiť, hoci psychicky nebolo pre neho vždy jednoduché vyrovnať sa s tlakom a očakávaniami.

Naznačil, že dostal ponuku zo zahraničia, ktorú by rád prijal. Nakoľko ide o mladého hráča, znamená to, že náš klub dostane za neho zaplatené výchovné,“ vysvetlil.

Pelé hrobka koláž Čítajte viac Zlaté sochy, artefakty nevyčísliteľnej hodnoty. Z hrobky futbalového kráľa Pelého vám padne sánka

Van Daele začiatkom týždňa informoval o tom, že novú zmluvu do júna 2025 s možnou ročnou opciou podpísal Yhoan Many Andzouana.

Momentálne vedenie Dunajskej Stredy rokuje aj so štvoricou hráčov, ktorým kontrakt vyprší o mesiac.

„Ide o štvoricu Gavrič, Blackman, Szánthó a Kružliak. Momentálne vedieme rozhovory so zainteresovanými stranami o ich prípadnom pokračovaní v našom klube,“ uzavrel Van Daele.

Pelého mauzóleum v Santose Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Nádherné artefakty, pozlátené sochy, mauzóleum...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda