Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kauza Medveděv: agent zo Sovietskeho zväzu, neférovosť voči Slovanu. Čo stojí za odchodom? A kto príde?

Oslavy titulu futbalistov Slovana trvali krátko. Klub sa už sústredí na budovanie kádra pre nasledujúcu sezónu. Majstrovský tím prekvapivo opúšťa jeden z pilierov obrany Jurij Medveděv, ktorý by sa mal stať posilou ruského Soči.

23.05.2023 10:01
Slovan - DAC Foto: ,
Jurij Medveděv (vľavo) v drese Slovana.
debata (12)

Hráčov agent v rozhovore pre sport.sk uviedol, že so Slovanom rokovali o predĺžení spolupráce od začiatku roka a všetko nasvedčovalo tomu, že český reprezentant narodený v Kazachstane podpíše novú zmluvu.

„Povedali sme mu, že najlepšie futbalové riešenie by pre neho bolo, keby pokračoval ďalej na Tehelnom poli. Zároveň to bola z nášho pohľadu aj akási ‚slušnosť’, keďže ho Slovan v minulosti viackrát podržal, čiže by to klubu vrátil jednak na ihrisku a neskôr dobrým predajom do západnej Európy.

Video
Oslavy majstrovského titulu Slovana / Zdroj: TV Pravda

Toto bol náš plán. Začali sme teda pracovať na predĺžení zmluvy, k čomu bolo veľmi blízko a hráč mal na stole naozaj kvalitné podmienky," povedal David Zíka zo spoločnosť GLOBAL Sports.

Na podmienkach zmluvy už boli predbežne dohodnutí a ostávalo dotiahnuť posledné detaily. V posledných dňoch však prišlo k nečakanému zvratu.

SR futbal o titul 9. kolo Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Weiss už myslí na budúcnosť: Je tu veľa roboty. Slovan musí urobiť rázny rez v kádri, niektorí hráči tu nemajú čo robiť

„Povedal nám, že má niečo z Ruska. Dozvedeli sme sa, že je to cez agenta z bývalého Sovietskeho zväzu a rozhodli sme sa dať od toho ruky preč, pretože nerobíme prestupy do tejto krajiny a ani to nepodporujeme," uviedol Zíka.

Zvažujú proti nemu právne kroky

Zároveň dodal, že ukončujú spoluprácu s hráčom a agentúra zvažuje právne kroky.

„Nesklamal iba nás, ale myslíme si, že to bol takisto neuvážený krok aj voči Slovanu. Vo finále to poškodilo všetkých,” povedal agent.

Hráčovi v Slovane údajne vyjednali trikrát lepšie podmienky ako mal dovtedy. Zároveň mal možnosť získať občianstvo, vďaka čomu by bol k dispozícii slovenskej reprezentácii.

„Z jeho strany však prišlo k hrubému porušeniu zmluvy, a to napriek tomu, že ho Slovan viackrát podržal a ani nepristúpil na zníženie platu. Zo strany Jurija to určite nebolo fér.

Priznám sa, že som z toho hlboko ľudsky sklamaný. Za 25 rokov agentskej práce sa mi ešte nestalo, aby nás hráč takto obišiel a v podstate sa nám takto ‚vysmial’,” hneval sa Zíka starší.

Brankár Slovana Adrián Chovan počas zápasu s... Foto: TASR, Martin Baumann
SR Švajčiarsko futbal EKL osemfinále Odveta BAX Brankár Slovana Adrián Chovan počas zápasu s Bazilejom.

Na odchode zo Slovana je aj brankár Adrián Chovan, ktorého taktiež zastupuje rovnaká agentúra ako Medveděva.

„Adriánovi sa pokúsime počas leta pohľadať niečo v zahraničí. Záujem je obojstranný, teda od Slovana aj hráča, aby sa posunul ďalej.

Momentálne ešte nevieme povedať nič konkrétnejšie, ale veríme, že Slovan bude pristupovať k Aďovi rozumným spôsobom z hľadiska prestupovej čiastky.

Aj kvôli všetkým veciam, ktoré sa udiali v druhej polovici sezóny. Po futbalovej i ľudskej stránke bude lepšie toto spojenie prerušiť,” vysvetlil situáciu okolo slovenského gólmana Zíka.

17. Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss sa stal najlepším hráčom ligy: Je to čerešnička na torte a výsledok tvrdej práce

V hre je okrem pôsobenia v Európe aj Chovanov odchod do zámoria.

Príde Savvidis zo Spartaka?

V tíme by mal minimálne do decembra ostať ofenzívny krídelník z Ghany Sharani Zuberu.

Slovan sa na trhu s hráčmi obzerá najmä po brankároch. Do úvahy prichádza skúsený 30-ročný český gólman Slovácka Filip Nguyen, ktorý je aj členom širšieho výberu českej reprezentácie.

Vedenie Slovana pracuje aj na náhrade za Medveděva. Údajne by mal na jeho pozíciu prísť Panamčan César Blackman, ktorému končí zmluva v DAC Dunajská Streda.

Objavujú sa aj špekulácie o príchode Kyriakosa Savvidisa zo Spartaka Trnava.

Zdá sa, že sa potvrdzujú slová trénera Vladimíra Weissa st. o tom, že káder Slovana čaká rázny rez.

Oslavy titulu ŠK Slovan Bratislava 2022/2023 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovanisti oslavujú svoj piaty titul v rade....
12 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Jurij Medveděv