Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Naučil som sa mať rád Vlada Weissa takého, aký je, vraví Kitka. Zaujal ho aj gestom, ktoré u nás nebolo bežné

V Slovane ste spolu získali dva tituly. Aký máte podiel na úspechu?

To, čo sme sa usilovali priniesť do Slovana, bola pokora a zmena prístupu hráčov k tréningu a povinnostiam. Slovan je u nás veľký klub. Má najvyššie ambície, v ňom je každý pod tlakom zbierania trofejí, na to musia byť všetci pripravení. Každý na svojom poste, tréneri, hráči, členovia realizačného tímu, zamestnanci… Často sa tvrdí, že keď sme neúspešní, je to vina jedného človeka a keď úspešní, zaslúžili sme sa o to všetci. Podľa mňa mám rovnaký podiel na úspechu aj neúspechu.

Ak by ste dostali zaujímavú ponuku viesť tím ako prvý tréner, prijali by ste ju?

Momentálne nie, hoci život to prináša. Príkladom je Pep Guardiola a jeho asistent Mikel Arteta, ktorý vystúpil z jeho tieňa a stal sa trénerom Arsenalu. Dnes sú súperi v Premier League. Ale takéto debaty sú korektné vždy po sezóne, alebo po ukončení nejakého spoločného projektu.

Asistent trénera Slovana Boris Kitka (vpravo)... Foto: TASR, Martin Baumann
Boris Kitka a Guram Kašia. Asistent trénera Slovana Boris Kitka (vpravo) so skúseným gruzínskym obrancom Guramom Kašiom.

Ako vnímate uplynulú sezónu?

Bola dobrá, ale i poučná. Odohrali sme v troch súťažiach veľmi veľa zápasov. Jeseň bola špecifická, lebo v Katare boli od novembra majstrovstvá sveta. Nikdy doteraz som nezažil, aby sme štyri mesiace za sebou odohrali v každom osem-deväť zápasov. Aj vďaka kolegom z realizačného tímu sa nám podarilo zaviesť pár nových vecí, týkajúcich sa hlavne individuálnej prípravy hráčov, tak aby zvládli aj veľkú zápasovú záťaž.

Čo považujete za podstatné v ďalšej sezóne?

Ak chce Slovan v budúcnosti napĺňať ešte väčšie ciele, musíme byť všetci ešte lepšie pripravení a aj jednotní vo všetkých športových otázkach, ktoré sú dôležité z pohľadu nášho smerovania. Tu môže byť náš potenciál lepší. Tešíme sa z titulu a najmä z toho, čo je v našej práci najpodstatnejšie, prečo má význam ju robiť. A to je záujem divákov.

SR Futbal FL o titul 10. kolo Slovan Podbrezová BAX Čítajte aj Slovan doma oslavoval titul pred 15-tisíc divákmi. Kucka s Weissom zbierali pokladničné bloky z trávnika

Akú silu má súčasné mužstvo?

Je kvalitné a najlepšie u nás. Aj vďaka tomu, že si môžeme dovoliť doviesť do klubu aj rozdielových hráčov. Ale ak chceme byť úspešnejší, musíme sa posilniť, oživiť káder a doplniť ho aj mladšími hráčmi, dobre zvládnuť transferovú politiku, mať v nej aj šťastnú ruku. Potrebujeme byť aktívni i šikovní a pokúsiť sa urobiť dobré prestupy čo najrýchlejšie, aj preto, aby sme sa ešte lepšie pripravili na sezónu.

To však závisí aj od finančných možností klubu…

Uvedomujem si to, nemôžeme si dovoliť priniesť drahé posily za milióny eur. Hráč, ktorý dá 20 gólov v kvalitnej lige, asi nikdy nepríde na Tehelné pole. Ale pri dobrej transferovej stratégii sa ním môže v Slovane stať. Ak budeme všetci naďalej pracovití, hladní po úspechu, verím, že budeme ako klub ešte lepší a úspešnejší. Slovan je značka, ktorá k tomu predurčuje, ale aj zaväzuje.

Oslavy titulu ŠK Slovan Bratislava 2022/2023 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovanisti oslavujú svoj piaty titul v rade....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Boris Kitka