Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss sa stal najlepším hráčom ligy: Je to čerešnička na torte a výsledok tvrdej práce

Najlepším hráčom uplynulého ročníka futbalovej Fortuna ligy sa stal rovnako ako vlani Vladimír Weiss mladší. Kapitán bratislavského Slovana, ktorý priviedol svoj tím k obhajobe titulu, triumfoval v ankete pred útočníkom Róbertom Polievkom (Dukla Banská Bystrica) a spoluhráčom Jurajom Kuckom.

21.05.2023 21:12
17. Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata (1)

"Ocenenie si veľmi vážim a ďakujem zaň. Sezóna bola veľmi dlhá a náročná. Cena pre najlepšieho hráča je pre mňa takou čerešničkou na torte.

Samozrejme, že sa v prvom rade pozerám na tímové úspechy, ale cenu som obhájil. Je to výsledok tvrdej práce, ktorú odvádzam pre Slovan. Vážim si to a ďakujem," citovala tlačová správa Únie ligových klubov Weissa ml., ktorý sa na galavečeri nezúčastnil, ospravedlnil sa z osobných dôvodov.

SR futbal o titul 9. kolo Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Weiss už myslí na budúcnosť: Je tu veľa roboty. Slovan musí urobiť rázny rez v kádri, niektorí hráči tu nemajú čo robiť

Výsledky ankety Jedenástka sezóny Fortuna ligy 2022/23 vyhlásili v nedeľu večer v Hoteli Senec. Zastúpenie v nej má päť klubov, no dominujú v nej najmä futbalisti Slovana.

„Belasí“ získali už piaty titul za sebou, aj preto je v najlepšej jedenástke až šesť futbalistov Slovana, dvojnásobné zastúpenie má DAC Dunajská Streda a po jednom hráčovi Podbrezová, Dukla Banská Bystrica a MŠK Žilina.

Najlepším brankárom sa stal Ľubomír Belko z MŠK Žilina, ktorý získal len o dva hlasy viac ako Samuel Petráš z DAC 1904 na druhom mieste.

Obrana je takmer čisto „belasá“, napravo je Jurij Medveděv (Slovan), stopérsku dvojicu tvoria Guram Kašia (Slovan) a Marek Kristián Bartoš (Podbrezová), post ľavého obrancu zastáva Lucas Lovat (Slovan).

Video

Najlepším pravým stredopoliarom sa stal 15-gólový Aleksandar Čavrič (Slovan), v strede figurujú Juraj Kucka (Slovan) a Miroslav Káčer (DAC 1904), najlepším ľavým stredopoliarom sa stal Vladimír Weiss (Slovan).

Za najlepšieho ofenzívneho stredopoliara/ú­točníka bol vyhlásený Róbert Polievka z Banskej Bystrice, ktorý získal od poroty najviac hlasov (až 25). Na hrote svieti najlepší strelec súťaže, 18-gólový Nikola Krstovič z DAC 1904.

Ocenenie najlepší tréner Fortuna ligy obhájil Vladimír Weiss st., objavom sezóny sa stal Artur Gajdoš z AS Trenčín. Cenu fanúšika pre osobnosť Fortuna ligy, ktorú volia fanúšikovia prostredníctvom online hlasovania na webe tvnoviny.sk, získal dunajskostredský kanonier Nikola Krstovič.

SR Futbal FL o titul 10. kolo Slovan Podbrezová BAX Čítajte viac Slovan doma oslavoval titul pred 15-tisíc divákmi. Kucka s Weissom zbierali pokladničné bloky z trávnika

Únia ligových klubov odštartovala pri príležitosti tridsiateho výročia samostatnej ligy novú tradíciu. Významné osobnosti ligového futbalu uvedie na tzv. Tribúnu slávy, čo je obdoba Siene slávy.

V sezóne 2022/23 svoje čestné miesto na Tribúne slávy zaujali Pavol Diňa v kategórii hráč, Jozef Jankech v kategórii tréner a Jozef Adamec in memoriam v kategórii osobnosť.

"Chceme takto najmä poďakovať významným osobnostiam, ktoré v našej lige zanechali výraznú stopu. Tribúna je niečo, čo k futbalu a športu neodmysliteľne pa­trí.

Na Tribúne slávy našej ligy majú svoje čestné miesta prvé tri mená. Zároveň však prízvukujem, že ide o naštartovanie novej tradície. Každý rok na Tribúnu slávy pribudnú ďalšie mená ligového futbalu," vysvetľuje prezident ÚLK Ivan Kozák.

V ankete Jedenástka sezóny hlasovali hlavní tréneri účastníkov Fortuna ligy, prezident Únie ligových klubov, zástupcovia SFZ (tréner reprezentácie SR „A“, tréner SR „21“, technický riaditeľ a zástupca trénerov vo Výkonnom výbore), prezident Únie futbalových trénerov Slovenska, prezident Klubu ligových kanonierov, prezident Únie futbalových profesionálov a predstaviteli­a médií.

O najlepších arbitroch rozhodovali svojimi hlasmi aj pozorovatelia rozhodcov SFZ v spolupráci s Asociáciou rozhodcov SFZ.

Prehľad ocenených:

Najlepší hráč: Vladimír Weiss ml. (ŠK Slovan Bratislava)

Najlepší tréner: Vladimír Weiss st. (ŠK Slovan Bratislava)

Najlepší strelec: Nikola Krstovič (DAC 1904 Dunajská Streda) – 18 gólov

Cena fanúšika, osobnosť Fortuna ligy: Nikola Krstovič (DAC 1904 Dunajská Streda)

Objav sezóny: Artur Gajdoš (AS Trenčín)

Cena fair play: MFK Ružomberok

Najlepší rozhodca: Ivan Kružliak

Najlepší asistent rozhodcu: Branislav Hancko

Oslavy titulu ŠK Slovan Bratislava 2022/2023 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovanisti oslavujú svoj piaty titul v rade....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml.