Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss mladší schoval kanonierov do vrecka. V ligovej zostave sezóny je päť futbalistov Slovana

Kapitán majstrovského Slovana Vladimír Weiss mladší sa stal víťazom ankety Únie futbalových profesionálov (ÚFP) o najlepšieho hráča Fortuna ligy.

19.05.2023 12:56
Slovan - DAC Foto: ,
Vladimír Weiss ml. s generálnym riaditeľom Slovana Ivanom Kmotríkom.
debata

Tridsaťtriročný špílmacher bratislavského tímu získal najviac hlasov od kolegov z iných tímov. ÚFP po prvý raz v histórii zorganizovala hlasovanie o najlepšieho hráča a hráčku a taktiež zostavu sezóny.

„Rozhodli sme sa zorganizovať toto hlasovanie, pretože pre nás sú názory hráčov a hráčok najdôležitejšie. V zahraničí sa podobné ankety tešia veľkému záujmu a prikladá sa im náležitá vážnosť,“ uviedol prezident ÚFP a bývalý reprezentačný brankár Ján Mucha.

„Verím, že aj na Slovensku týmto začíname tradíciu, ktorá bude dlhodobo pokračovať,“ priblížil vznik myšlienky. Muchy skonštatoval, že o anketu bol medzi hráčmi a hráčkami veľký záujem.

Video
Futbalový expert hovorí o dôležitosti Weissa pre Slovan. / Zdroj: TV Pravda

„Do mužského hlasovania sa zapojilo 209 futbalistov zo všetkých klubov Fortuna ligy, v ženskej ankete odovzdalo hlas 166 futbalistiek zo všetkých družstiev DEMIŠPORT ligy. Vďaka tomu má ocenenie pre víťazov a víťazky naozaj mimoriadnu váhu.“ povedal šéf ÚFP.

V kategórii najlepší hráč sezóny zvíťazil Weiss ml. pred dvojicou útočníkov – Róbertom Polievkom z MFK Dukla Banská Bystrica a Nikolom Krstovičom z FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Medzi ženami triumfovala Andrea Bogorová zo Spartaka Myjava pred Sárou Strakovou z AS Trenčín a Darinou Hrúzikovou z MFK Ružomberok.

FC Kosice a Jan Kozak Čítajte viac Kozák mal prsty v angažovaní top posily. Košičania sa už tešia na Slovan. Stihnú dokončiť štadión?

V najlepšej zostave sezóny Fortuna ligy podľa hráčov je v bráne Samuel Petráš z FC DAC 1904 Dunajská Streda. V obrane figurujú Guram Kašia z ŠK Slovan Bratislava, Spyridon Risvanis z FC DAC 1904 Dunajská Streda a Alexander Mojžiš z MFK Ružomberok.

Medzi stredopoliarmi získali najviac hlasov Jaba Kankava, Juraj Kucka a Weiss ml., dopĺňa ich Miroslav Káčer z FC DAC 1904 Dunajská Streda. V útoku sú Krstovič, Polievka a Aleksandar Čavrič z ŠK Slovan Bratislava.

András Schäfer Čítajte viac Na Slovensku žiaril, z DAC-u šiel do Bundesligy. Slovan? Ten zápas nerozoberajme, reagoval a pridal svojský dôvod

Do ideálnej jedenástky sezóny DEMIŠPORT ligy by sa podľa hlasovania hráčok postavila do brány Natália Čermáková zo Spartaka Myjava. Obrannú trojicu tvoria Viktória Čeriová z FC Spartak Trnava, Sára Kršiakovová zo Spartaka Myjava a Tereza Mrocková z ŠK Slovan Bratislava.

V stredovej formácii sú Patrícia Mudráková z FC Spartak Trnava, Ella Glatzová zo Spartaka Myjava a Aneta Surová z ŠK Slovan Bratislava.

Slovák s hviezdami: jedenástka 34. kola La Ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
V jednej zostave s top svetovými hviezdami?...
debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mucha #Vladimír Weiss #Únia futbalových profesionálov