Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovensku žiaril, z DAC-u šiel do Bundesligy. Slovan? Ten zápas nerozoberajme, reagoval a pridal svojský dôvod

Pred necelým rokom a pol opustil Dunajskú Stredu a zamieril do Unionu Berlín. Maďarský futbalista András Schäfer strávil na Žitnom ostrove dva roky, v drese DAC-u odohral 61 súťažných zápasov s bilanciou štyri góly a sedem asistencií.

19.05.2023 10:20
András Schäfer Foto: ,
András Schäfer v drese Dunajskej Stredy, z ktorej prestúpil do Unionu Berlín.
debata (3)

Pri rozlúčke s najvyššou slovenskou súťažou ovládol hlasovanie fanúšikov o hráča jesene.

Dvadsaťdvanásobný reprezentant si urobil výborné meno na ostatných majstrovstvách Európy. V „skupine smrti“ strelil gól Nemcom, ktorí v závere zachránili remízu 2:2. Vo svojej rodnej krajine sa stal Schäfer najlepším futbalistom roka 2021. Vydarené obdobie prispelo k tomu, že vzbudil záujem bundesligistu.

Vladimír Weiss ml. Čítajte aj Ani len napomenutie! Maďarov rozhnevalo omilostenie „provokatéra“ DAC-u. Weiss vraj dostal do pozoru 50 ľudí

Dvadsaťštyriročný stredopoliar odohral v Unione doteraz 24 duelov, strelil jeden gól. Berlínsky tím je v tabuľke štvrtý a útočí na Ligu majstrov.

Schäfer v novembri utrpel zranenie nohy a na ihrisko sa vrátil až v januári. Potom sa zranil opäť a momentálne musí opäť pauzovať. V posledných dvoch zápasoch sezóny proti Hoffenheimu a Werderu sa nepredstaví.

V rozhovore pre maďarský portál Index.hu prezradil, že na diaľku sleduje aj počínanie svojho bývalého zamestnávateľa zo Žitného ostrova.

slovan, dunajská Čítajte aj Világi naložil Weissovi, Glovovi i zväzu. Bi a bi Maďara do hlavy nie je rasizmus, ale slovenský folklór

Drží mu palce?

„A ešte ako! No do udalostí zo zápasu proti Slovanu sa radšej nepúšťajme, pretože je možné, že aj tu by som mohol dostať za svoj názor stopku,“ svojsky sa vyjadril k vyhrotenému stretnutiu, ktoré Slovan vyhral 3:2.

Na otázku, či cíti až taký hnev, Schäfer odpovedal: „Áno, a o tomto by som už naozaj nerád hovoril.“

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...
Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #András Schäfer