Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kozák mal prsty v angažovaní top posily. Košičania sa už tešia na Slovan. Stihnú dokončiť štadión?

Najlepšiemu trénerovi Jánovi Kozákovi (vpravo)... Foto: Pravda, Ivan Majerský
futbalista roka 2013, Jankech, Kozák Najlepšiemu trénerovi Jánovi Kozákovi (vpravo) odovzdal cenu bývalý reprezentačný kormidelník Jozef Jankech.

V štruktúrach klubu pôsobí ako poradca Ján Kozák st. Ako sa vám s ním spolupracuje?

Chcel by som sa mu aj touto cestou poďakovať. Vo futbale dokázal veľa. Stále sa od neho učím. Som nesmierne rád, že stojí pri mne, pomáha mi a dáva mi rady. Vždy, keď mu zavolám, ochotne zdvihne telefón. Veľmi si vážim jeho pomoc. Snažíme sa spolu v Košiciach niečo veľké vybudovať. Má skúsenosti, ktoré mi chýbajú. Som rád, že je pri klube a pomáha nám.

Dá sa povedať, že vďaka nemu sa vám ľahšie hľadajú a oslovujú noví hráči, pre ktorých je Kozák veľkou osobnosťou?

Jednoznačne. O hráčoch s ním pravidelne diskutujem. Niet pochýb, že výrazne napomohol k príchodu našej najväčšej posily, ktorou bol Ján Krivák. Ten bol podľa mňa najlepším hráčom druhej ligy. S pánom Kozákom sme vycestovali do Macedónska, kde Krivák pôsobil v tíme Škendija Tetovo. Presvedčili sme ho a prijal ponuku. Do veľkej miery je to zásluha Jána Kozáka.

SR futbal o titul 9. kolo Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Ivan Kmotrík mladší: Nie je to o zmluve. Tréner Weiss zostane v Slovane

Fanúšikovia ho poznajú ako emotívneho človeka. Ako prežíval oslavy postupu?

Rovnako ako my. Tiež bol pod veľkým tlakom. Videl, že je to náročné a mal obrovskú radosť z toho, že sa podarilo do Košíc vrátiť najvyššiu súťaž. Najviac sa teší, že si bude môcť opäť pozrieť kvalitné ligové zápasy.

O koľko sa bude musieť zvýšiť váš rozpočet v porovnaní s tým, ktorý ste mali v druhej lige?

Momentálne to ešte neviem povedať. Je jasné, že v druhej lige sme mali najvyšší rozpočet spomedzi všetkých klubov. Uvedomovali sme si, že ak chceme postúpiť, potrebujeme rozpočet na úrovni Fortuna ligy. Určite ho navýšime, ale nebude to o enormnú čiastku. Momentálne sa nechystáme útočiť v najvyššej súťaži na titul ani na európske poháre.

Aký bude cieľ Košíc v prvej sezóne vo Fortuna lige?

Ideme do nej s pokorou. Hlavným cieľom bude vyhnúť sa baráži a bojom o záchranu. Veľký úspech bude, ak sa prebojujeme do prvej šestky. Uvidíme, čo nám liga prinesie a aký bude záujem fanúšikov. Je možné, že sa rozpočet bude postupne navyšovať, podľa situácie a tiež toho, ako sa nám bude dariť. Chceme byť prínosom pre ligu a lákať ľudí aj na súperových ihriskách.

Svetlice, balóny a šampanské. Postup Košíc Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Balóny na tribúnach v Košiciach.
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #FC Košice