Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kozák mal prsty v angažovaní top posily. Košičania sa už tešia na Slovan. Stihnú dokončiť štadión?

Košická futbalová aréna. Foto: ANP / ddp USA / Profimedia
Dnipro-1 Košická futbalová aréna.

Ako vyzerá budovanie kádra pre najvyššiu súťaž?

Vieme, že sa potrebujeme posilniť na niektorých postoch. Úprimne, zatiaľ sme to detailne nerozoberali. Užívali sme si postupové oslavy a práca na tvorbe kádra sa začne až teraz. Pomaly to začíname riešiť. Chceme priviesť minimálne troch až štyroch hráčov, uvidíme, čo sa nám podarí. Cieľom je postaviť tím, ktorý bude konkurencieschopný. Plánujeme byť vyrovnaným súperom najlepším tímom na Slovensku.

Pred piatimi rokmi bol klub v III. lige. Domáce zápasy ste až do februára minulého roka hrali na staručkom štadióne v Čermeli. Teraz si zahráte najvyššiu súťaž na novom, vlastnom štadióne. Bolo to pre vás motiváciou?

Samozrejme. Infraštruktúra je jeden z kľúčových faktorov. Bez nej by úspech nebol možný. Sme radi, že sa podarilo úspešne dokončiť prvú časť výstavby. Aktuálne už prebieha záverečná etapa. Štadión bude do konca roka dokončený. Nič nebude brániť tomu, aby v Košiciach hrala aj slovenská reprezentácia.

Vladimír Weiss Čítajte viac Či Weiss zostane trénerom Slovana? Má silné väzby s Kmotríkom, ale v tomto je Vlado nevyspytateľný

V pláne je aj vybudovanie akadémie európskych rozmerov. V akom je štádiu?

Na jeseň by sme mali začať s výstavbou. Je to ďalší dôležitý krok, ktorý môže klub posunúť dopredu. Potrebujeme dôstojné podmienky, kde bude môcť trénovať mládež aj A-mužstvo. Sme radi, že sa nám podarilo s našimi partnermi z Maďarska urobiť dôležitý krok a momentálne sa už vybavuje stavebné povolenie.

Projekt je vo finálnej podobe. Neviem si predstaviť, že by sme dokázali futbal v Košiciach posúvať dopredu, ak by sme nemali kvalitnú akadémiu. Mojím cieľom vždy bolo, aby za Košice hrali odchovanci doplnení o maximálne troch až štyroch zahraničných hráčov. Verím, že sa nám v akadémii podarí vychovávať talenty, ktoré bez problémov naskočia do najvyššej súťaže a budú platnými hráčmi. Chceme sa stať centrom futbalového východu.

Radosť hráčov Košíc s vlastnými fanúšikmi po... Foto: TASR, František Iván
Košice, fanúšikovia Radosť hráčov Košíc s vlastnými fanúšikmi po strelení prvého gólu do siete Slovana.

V súčasnosti má štadión kapacitu vyše 5800 miest. Po dokončení by mala narásť na 12625 divákov. Očakávate, že sa vám podarí pritiahnuť ľudí na nový štadión?

Veríme, že ligové návštevy budú vysoké. Svoje spraví aj návrat do najvyššej súťaže, ktorá nebola v Košiciach dlhé roky. Divákov by sme chceli prilákať aj atraktívnym futbalovým prejavom. Vieme dobre, že košický divák je náročný, ale spravíme maximum, aby sme ich potešili.

VIDEO: Rozhovor s bývalým koučom belasých Vladimírom Koníkom

Video

Veľkým lákadlom budú súboje so Slovanom, Trnavou, Dunajskou Stredou či Žilinou. Na ktorého súpera sa najviac tešíte?

Teším sa na ligu ako takú. Slovan a Trnava sú zrejme najatraktívnejší súperi, ktorí môžu prísť do Košíc. Teším sa aj na DAC či Podbrezovú. Sú tam veľmi kvalitné mužstvá. Bude to pre nás obrovský zážitok. Už sa nevieme dočkať.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #FC Košice