Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ivan Kmotrík mladší: Nie je to o zmluve. Tréner Weiss zostane v Slovane

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší je presvedčený, že mužstvo belasých povedie aj v nasledujúcej sezóne Vladimír Weiss.

13.05.2023 20:27 , aktualizované: 21:17
SR futbal o titul 9. kolo Banská Bystrica... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss a jeho náprotivok z lavičky Bystrice Michal Ščasný.
debata

Tréner nemá zatiaľ podpísanú novú zmluvu a na otázku Pravdy, či bude pokračovať na Tehelnom poli, Kmotrík mladší odpovedal jednoznačne.

"OK, tréneri nemajú zmluvu, ale to nie je o zmluve. Nemáme v tomto nijakú polemiku, nemusíme o tom špekulovať, to sú veci, ktoré dotiahneme. Som presvedčený, že Vlado Weiss zostane trénerom Slovana.

Verím, že teraz všetko dobre nastavíme a budeme ešte lepšie pripravení ako v tejto sezóne. Futbal nám ukazuje, že sa musíme stále učiť a pracovať na tom, aby sme sa zlepšovali.

Ukázal nám aj niektoré naše slabé stránky a my sa musíme na ne sústrediť a odstrániť ich, aby sme sa dobre pripravili na nové výzvy."

VIDEO: Oslava majstrovského titulu slovanistov

Video

Futbalisti Slovana pokračujú v majstrovskej jazde. V predposlednom kole najvyššej súťaže oslavovali na banskobystrických Štiavničkách piaty titul v rade.

Zdolali domácu Duklu 2:1 a hoci aj Dunajská Streda zvíťazila v Žiline (1:0), slovanisti majú pred posledným kolom päťbodový náskok a najbližšiu sobotu si na Tehelnom poli prevezmú majstrovskú trofej.

„Neviem ani poriadne opísať dojmy, ktoré prežívam,“ pokračoval Kmotrík mladší.

„Máme piaty titul, ale táto posledná cesta bola odlišná v porovnaní s predchádzajúcimi. Priniesla veľa napätia, veľa emócií. Tlak bol na nás enormný, začiatok po zime nebol optimálny a som rád, že sme to opäť dotiahli do úspešného konca. Bolo to náročné a som unavený, ale verím, že toto bude odrazový mostík k niečo novému.“

SR futbal o titul 9. kolo Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Lietajúci Čakvetadze, eufória v kotle, ťažkoodenci v pozore. Pozrite si majstrovské oslavy Slovana

Slovan urobil rozhodujúci krok k titulu pred týždňom v Dunajskej Strede, kde vyhral 3:2 a upevnil si prvé miesto v tabuľke.

"Veril som, že to už zvládneme, ale v sobotu ráno som sa zobudil s veľkou nervozitou, lebo posledný krok býva často ťažký. Naše skúsené mužstvo to zvládlo. Presne takto som si to predstavoval.

Teším sa, ako zápas odohrali. Uplynulá sezóna bola výnimočná, hráči, tréneri, všetci zamestnanci klubu dreli a zaslúžili sa o úspech. Máme týždeň na to, aby sme sa pripravili na oslavy s našimi fanúšikmi."

O tom, ako bude vyzerať káder v novej sezóne, sa zatiaľ konkrétne nevyjadril.

„Nejaké zmeny budú. Musia prísť aj noví hráči. Ale o tom budeme hovoriť v nasledujúcich týždňoch. Rokovania už prebiehajú, máme veľa rozrobeného, ale sezóna bola rozbehnutá a nechceli sme s hráčmi hovoriť zatiaľ o kontraktoch. Verím, že spoločne vyskladáme ešte silnejší Slovan, aký bol uplynulý rok.“

Vladimír Weiss ml. Čítajte aj Ani len napomenutie! Maďarov rozhnevalo omilostenie „provokatéra“ DAC-u. Weiss vraj dostal do pozoru 50 ľudí

Slovan nastúpil v Banskej Bystrici bez kapitána Vladimíra Weissa mladšieho. V predchádzajúcom zápase v Dunajskej Strede videl červenú kartu. Na štadión prišiel v obleku, ale oslavujúci spoluhráči ho po zápase priamo na ihrisku oblievali šampanským. Domov odchádzal v teplákoch.

Weiss sa sa za to na nich nehneval.

„To je v pohode, patrí to k tomu… V minulých rokoch sme získali titul v predstihu niekoľkých kôl a oslavy neboli také spontánne, akoby boli trochu nasilu. Teraz sme strácali šesť bodov a doma proti Dunajskej už dokonca deväť. Ukázalo sa, že tento kolektív je veľmi silný, aj keď si to možno niektorí ľudia nemyslia,“ zdôraznil Weiss junior.

Výhra Slovana na Štiavničkách a spečatenie titulu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana v Banskej Bystrici.
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Ivan Kmotrík ml.