Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani len napomenutie! Maďarov rozhnevalo omilostenie „provokatéra“ DAC-u. Weiss vraj dostal do pozoru 50 ľudí

Futbalisti Dunajskej Stredy aj s odstupom niekoľkých dní cítia pachuť z domácej prehry (2:3) v šlágri so Slovanom. Najväčší súper DAC-u vedie dve kolá pred koncom o päť bodov.

13.05.2023 08:48
Vladimír Weiss ml. Foto: ,
Vladimír Weiss ml. zo Slovana Bratislava (uprostred) po góle v Dunajskej Strede.
debata (15)

„Bolo ťažké hodiť za hlavu to, čo sa udialo v nedeľu. Všetci ste videli, aké emócie z nás vychádzali. No od utorka sa už snažíme maximálne sústrediť na sobotňajší zápas so Žilinou. Treba ísť ďalej.

Čakajú nás dva zápasy, môžeme získať šesť bodov. Vieme aj to, že v počte získaných bodov môžeme vytvoriť klubový rekord, rovnako ako v počte víťazstiev a iných štatistikách,“ uviedol pre Nemzeti Sport brankár DAC-u Dániel Veszelinov.

slovan, dunajská Čítajte aj Slovan a DAC dostali pokuty. Trest spoznal aj Weiss ml., ktorý hodil fľašu po asistentovi trénera Trnavy

V Žiline nenastúpi kapitán Zsolt Kalmár, ktorý dostal v dueli proti Slovanu žltú kartu a bude pauzovať v jednom zápase.

Ako sme informovali, DAC sa tento týždeň ešte vrátil k udalostiam v zápase so Slovanom v otvorenom liste, ktorý adresoval SFZ a ÚLK.

Žiada v ňom zreformovať komisiu rozhodcov, ktorú považuje za nekompetentnú, a prijať opatrenia na odstránenie rasizmu a diskriminácie zo štadiónov. Šéfa komisie rozhodcov Mariána Ružbarského vyzval na odstúpenie z funkcie.

slovan, dunajská Čítajte aj Világi naložil Weissovi, Glovovi i zväzu. Bi a bi Maďara do hlavy nie je rasizmus, ale slovenský folklór

Web Nemzeti Sportu informoval o trestoch pre DAC a Slovan od disciplinárky po vyhrotenom šlágri. Prvý menovaný klub zaplatí za vulgárne pokriky na adresu súpera, prejavy hanobiace príslušnosť k národnosti a použitie pyrotechniky 4000 eur, druhý o tisíc viac.

Uvedený portál sa špeciálne venoval Vladimírovi Weissovi mladšiemu, autorovi víťazného gólu Slovana v nadstavenom čase z penalty (po jeho strelení dostal červenú kartu):

„Po vylúčení otvorene provokoval Dunajskostredčanov, takmer päťdesiat ľudí (futbalisti, členovia tímov a usporiadatelia) sa na trávniku dostalo do roztržky a niekoľko minút sa nehralo. Nielenže ho (Weissa) nepotrestali, ale nedostal ani napomenutie.“

Žilina, Dunajská Streda Čítajte viac Zápas DAC - Žilina sme sledovali ONLINE

Weiss junior bude pre červenú kartu Slovanu chýbať v sobotňajšom zápase v Banskej Bystrici. Menšie zdravotné problémy majú niektorí hráči, medzi nimi Aleksandar Čavrič i Green, ktorých štart je neistý.

„Liga sa ešte neskončila. Musíme zostať koncentrovaní. V Banskej Bystrici chceme získať titul,“ tvrdí zastupujúci kapitán tímu Vernon De Marco.

Slovan v tejto sezóne s Duklou ešte neprehral. Naposledy ju zdolal doma 4:0, ale stretnutia predtým boli vyrovnané, na Tehelnom poli sa zrodila remíza 2:2, pod Urpínom zvíťazili belasí 1:0. Súperi sa stretli na jar aj v Slovenskom pohári a Slovan vyhral 2:1.

Bystrica, Slovan Čítajte viac Zápas Banská Bystrica - Slovan sme sledovali ONLINE

Tréneri i hráči zdôrazňujú, že sobotňajší zápas nebude len formalitou. „Liga sa v závere zmenila. Každý má ešte šancu na pohár. Verím, že sme natoľko skúsení, že to zvládneme. Ale musíme byť obozretní a rozumní,“ tvrdí tréner Vladimír Weiss.

„Vieme, že nás čaká ťažký zápas. Máme za sebou náročnú sezónu a aj každé stretnutie v jej závere je už náročnejšie ako na začiatku.

Musíme brať do úvahy, že boj o tretie miesto a pohárovú miestenku sa zamotal. Bez šance nie je ani Bystrica. Urobíme maximum, aby sme v sobotu všetky majstrovské debaty uzavreli,“ dodáva Weissov asistent Boris Kitka.

SR Futbal II. liga 29. kolo Košice Postup KEX Čítajte aj Sme späť! Košice sa po ôsmich rokoch vracajú do najvyššej súťaže

Existujú aj iné možnosti, ktoré by mohli v sobotu rozhodnúť. Ak DAC zaváha v Žiline, Slovan už získa titul.

„Zdôrazňujeme hráčom, aby vypustili z hlavy, že existuje aj záložný plán. Nebudeme kalkulovať, nepozeráme sa na iných, nespoliehame sa na to, že rozhodujúci bod získame doma s Podbrezovou. Najkrajšie to bude, keď rozhodneme už v sobotu,“ dodal Kitka.

Víkendový program 9. kola nadstavby

Skupina o 1. – 6. miesto, sobota: 16.30 Banská Bystrica – Slovan, Podbrezová – Trnava, Žilina – Dunajská Streda (Dajto). Skupina o 7. – 12. miesto, sobota: 16.30 Skalica – Liptovský Mikuláš, Ružomberok – Michalovce.

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...
Načítavajú sa športové výsledky...
15 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #DAC Dunajská Streda