Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín odvrátil hrozbu baráže, Straka: Moja misia je splnená. Moravce už nemajú situáciu v rukách

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v piatkovom stretnutí 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa na pôde FC Vion Zlaté Moravce-Vráble 2:1.

12.05.2023 20:37
Philip Azango Foto: ,
Philip Azango na archívnej snímke.
debata (1)

Trenčania vďaka plnému bodovému zisku definitívne odvrátili hrozbu účasti v baráži a poskočili na ôsmu priečku. Naopak, ViOn nemá situáciu s barážou vo svojich rukách, keďže zápas pred záverom súťaže stráca na desiate Michalovce dva body.

SR Futbal II. liga 29. kolo Košice Postup KEX Čítajte aj Sme späť! Košice sa po ôsmich rokoch vracajú do najvyššej súťaže

Domáci sa ujali v 12. minúte vedenia, keď premenil nariadený pokutový kop Čerepkai. Hostia však dokázali v závere prvého dejstva vyrovnať zásluhou Azanga. Trenčania boli efektívni a udreli aj z druhej strely do priestoru Lukáčovej brány. Rozhodujúci presný zásah zaznamenal v 63. minúte Emeka.

9. kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy – o udržanie:

FC Vion Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 1:2 (1:1)
Góly: 12. Čerepkai (z 11 m) – 45. Azango, 65. Emeka, rozhodovali: Očenáš – Pozor, Hrmo, ŽK: Sloboda, Mondek, Pinte, Brenkus, Čonka, Bednár – Emeka, Gajdoš, Soares, 1118 divákov.
Zlaté Moravce-Vráble: Lukáč – Suľa, Bednár, Tomi, Čonka – Múdry, Sloboda (67. Duga) – Almeida (67. Ikugar), Mondek (67. Brenkus), Pinte – Čerepkai (83. Ďubek)
Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bagin, Stojsaljevič, Kozlovský – Bainovič (90. dos Santos), Hollý – Azango (78. Yem), Gajdoš (88. Adewale), Soares – Emeka (77. Kupusovič)

Ivan Galád, tréner FC ViOn: „Na rozdiel od kolegu moja misia ešte skončená nie je. Mali sme dobrý vstup do stretnutia dali sme vedúci gól a mali sme aj ďaľšie šance, ktoré sme nepremenili. Trojitým striedaním som sa snažil oživiť našu hru, bohužiaľ to dnes nevyšlo. ViOn je silný klub, má svoje korene, myslím že pôjde ďalej Verím, že sa nám napriek všetkému podarí ligu zachrániť. Baráž je iná súťaž- je jedno proti komu nastúpite. “

František Straka, tréner AS Trenčín: " Poviem Vám to úplne jednoducho: Moja misia je splnená. Prišiel som do Trenčína, aby som zachránil pre tento klub ligu, dnes je to realita. Keď sme prehrávali po pätnástich minútach sme začali hrať futbal a podarilo sa nám využiť svoje šance. Celý tento boj je o otázke disciplíny, neviem si predstaviť, čo by sa dialo s týmto klubom, keby sa záchrana nepodarila. Dnes sme to zvládli, prišli sme sem bojovať, aby sme sa vyhli baráži."

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #FC ViOn Zlaté Moravce