Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V tejto sezóne už dopískal. Glova dostal za kiksy v Dunajskej Strede tvrdý trest

Komisia rozhodcov Slovenského futbalového zväzu (KR SFZ) potrestala na svojom zasadnutí arbitra Filipa Glovu pozastavením nominácie na šesť stretnutí.

11.05.2023 16:58 , aktualizované: 17:07
Dunajská Streda - Bratislava Foto: ,
Futbalisti Slovana sa tešia z gólu v Dunajskej Strede. Vľavo je rozhodca Filip Glova.
debata (3)

V tejto sezóne si už nezapíska, uviedol predseda komisie Marián Ružbarský. Komisia dospela k záveru, že Glova sa v minulotýždňovom šlágri nadstavbovej časti Fortuna ligy DAC Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava (2:3) dopustil dvoch závažných chýb.

"Hodnotili sme jeho výkon a kontrolovali viaceré sporné verdikty. V 12. minúte nesprávne neuznal gól Slovana pre údajnú ruku Vernona De Marca, ktorá bola v prirodzenej polohe.

slovan, dunajská Čítajte viac Világi naložil Weissovi, Glovovi i zväzu. Bi a bi Maďara do hlavy nie je rasizmus, ale slovenský folklór

V 60. minúte zasa neodpískal penaltu v prospech DAC po ruke Lucasa Lovata, ktorá bola v zakázanej polohe vzadu za telom. Rozhodca zlyhal na obe strany, preto sme mu pozastavili nomináciu na šesť zápasov," vysvetlil pre TASR Ružbarský.

KR SFZ postupovala pri vynesení verdiktu rovnako ako v marci v prípade rozhodcu Martina Dohála. Tomu pozastavili činnosť na šesť zápasov za chybný verdikt v nadstavenom čase druhého polčasu stretnutia 1. kola nadstavbovej časti skupiny o titul medzi Banskou Bystricou a Dunajskou Stredou (2:3).

„Rozhodca Glova už v tejto sezóne nebude rozhodovať v zostávajúcich troch kolách Fortuna ligy, ani v barážových dueloch a zápasoch 2. ligy,“ dodal Ružbarský.

Zapaľovače i nacionalizmus. Čo napísali Maďari? Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vypäté emócie, vášní na rozdávanie, potýčky na...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC DAC 1904 Dunajská Streda #Filip Glova