Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Világi naložil Weissovi, Glovovi i zväzu. Bi a bi Maďara do hlavy nie je rasizmus, ale slovenský folklór

Majiteľ DAC Dunajská Streda Oszkár Világi sa opäť vrátil k nedeľňajšiemu súboji proti Slovanu Bratislava (2:3).

11.05.2023 12:27
slovan, dunajská Foto: ,
Momentka zo zápasu DAC - Slovan.
debata (39)

V rozsiahlom autorskom texte sa venuje celému zápasu i ďalším problémom slovenského futbalu.

"Diváci sledovali tri predstavenia naraz, predstavenie rozhodcu, performance podaný mladým Vladimírom Weissom a súčasne aj snahu ostatných hráčov odohrať futbalový zápas.

Diváci si prvé dve predstavenia nežiadali, ale museli si ich vytrpieť, dostali to grátis. Bol to verný obraz slovenského prvoligového futbalu," napísal Világi pre HN.

Dunajskostredskému mecenášovi sa nepáčilo načasovanie a ani vyjadrenia predsedu rozhodcovskej komisie Slovenského futbalového zväzu Mariána Ružbarského k výkonu hlavného arbitra Filipa Glovu.

15. DAC - Slovan Čítajte viac Otvorený list Dunajskej Stredy: Upozorňuje, kritizuje aj žiada hlavu šéfa Komisie rozhodcov

"Výkon rozhodcu hodnotil hneď po zápase, čo je absurdné, veď komisia by mala hodnotiť výkon rozhodcu až vo štvrtok, ale to, čo povedal, bol skutočný bonbón. Povedal, že všetci spravili chyby, vrátane rozhodcov, ktorí sedeli vo vozidle s VAR.

Tento svoj prejav však nezakončil tým, že keďže cíti svoju zodpovednosť, odstupuje z funkcie, ale pohľadom rozmýšľajúceho intelektuála vyhlásil, že sa rozhodca pomýlil v neprospech oboch tímov. Tým chcel naznačiť, že je to remíza.

Tento argument používa vždy, keď rozhodca spraví zásadné chyby, a neexistuje človek, kto by mu vedel vysvetliť, že sa to takto nepočíta. Každá chyba má na zápas zásadný vplyv a keby chyby nenastali, zápas by mal iný priebeh," konštatoval Világi.

01. DAC - Slovan Čítajte viac Kalmár pred maďarskými médiami: Mnohí nechcú, aby bol DAC majstrom. Nebojujeme proti jedenástke, ale proti všetkým

Glova bol jedným z najslabších článkov výborného futbalového duelu, včera bol predvolaný RK SFZ, jeho trest zatiaľ nie je známy.

„Treba dodať, že väčšina prvoligových rozhodcov je profesionálnych, to znamená, že jeho zamestnanie je rozhodca, preto to nie je spolok dobročinných amatérov,“ hneval sa Világi.

Ešte viac sa šéf Slovnaftu rozohnil pri téme rasizmus, ktorého bolo na štadióne DAC neúrekom. Pravda, v oboch fanúšikovských táboroch.

Video

"Druhým problémom je rasizmus. Neexistuje taký zápas, keď hrá DAC, aby sa nenadávalo na Maďarov. Existuje celý repertoár sloganov, najznámejší: „Bi a bi Maďara do hlavy.“

Dnes už znie na všetkých štadiónoch, keďže Slovenský futbalový zväz, ktorý inak hlása boj proti rasizmu a reprezentanti sa na znak toho klaňali pred zápasmi, tieto prejavy nekvalifikuje ako rasizmus, ale ako slovenský folklór," doplnil Világi.

Sna o titul, o ktorý DAC neprišiel v súboji so Slovanom, ale kvôli mizernej forme za ostatný mesiac, sa DAC nevzdáva.

„Na záver ešte maličká poznámka, v Dunajskej Strede ľudia chodia na futbal, lebo ho milujú a vydržia, lebo veria, že to raz skončí. Na ostatných štadiónoch je už divákov menej, nie že by nemilovali futbal, ale už sa vzdali nádeje,“ uzavrel majiteľ DAC.

Zapaľovače i nacionalizmus. Čo napísali Maďari? Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vypäté emócie, vášní na rozdávanie, potýčky na...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #DAC Dunajská Streda #Oszkár Világi