Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K udalostiam sa vyjadrili mecenáši, Kmotrík venoval pár priamych viet Világimu. Šéf rozhodcov naložil Glovovi

Ozvena po zápase DAC Dunajská Streda - Slovan Bratislava (2:3) je silná a akoby nemala konca.

09.05.2023 06:24
FUTBAL-FL: Dunajská Streda - Bratislava Foto: ,
Emócie na ihrisku v závere zápasu Dunajská Streda - Slovan.
debata (69)

Deň po šlágri, ktorý matematicky síce ešte o futbalovom majstrovi nerozhodol, ale prakticky má titul Slovan už vo vrecku, sa aj naďalej riešia sporné situácie. Na Žitnom ostrove ich bolo v nedeľu viac ako dosť, minimálne dve z nich však výrazným spôsobom zasiahli do diania.

VIDEO: Guľa sa sťažuje na rozhodcu, Weiss krotí nadšenie.

Video

Pripomeňme si najprv, čo sa v ostro sledovanom dueli stalo. V prvom polčase hlavný rozhodca Filip Glova neuznal gól belasých po tom, čo sa lopty v pokutovom území domácich dotkol Vernon De Marco.

Podľa spomalených záberov tam síce dotyk s rukou pri útočnej akcii bol, ale obranca Slovana ju mal „nalepenú na tele“.

Druhý sporný moment prišiel v druhom polčase. Dunajskostredčania sa dožadovali pokutového kopu po tom, čo – tentoraz hosťujúcom pokutovom území – zahral rukou obranca Slovana Lucas Lovat.

01. DAC - Slovan Čítajte viac Kalmár pred maďarskými médiami: Mnohí nechcú, aby bol DAC majstrom. Nebojujeme proti jedenástke, ale proti všetkým

Aj tu opakovaný záber potvrdil, že dotyk tam bol, no Glova po prezretí situácie na obrazovke vedľa hracej plochy na prekvapenie všetkých rozhodol, že pokutový kop sa pískať nebude.

MOL aréna bola v tej chvíli ako „papiňák“, v Dunajskej Strede sa pískalo a situácia poznamenala ďalší priebeh stretnutia. V jeho závere i po ňom vzplanuli vášne, hráči sa takmer pobili a na hraciu plochu lietali predmety, ktoré tam nemali čo robiť.

Po zápase bol nervózny aj majiteľ Dunajskej Stredy Oszkár Világi. Keď sa postavil pred kamery RTVS, nedokázal zakryť rozčarovanie zo spôsobu, akým viedol rozhodca Glova tento zápas.

Majiteľ futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská... Foto: SITA, Martin Havran
DAC Aréna Majiteľ futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Oszkár Világi.

"Výkon rozhodcu príliš nechcem hodnotiť, no ja si myslím, že pokiaľ chce slovenský futbal napredovať, potom musí rozmýšľať, aké výkony budú arbitri podávať.

Prišli sem ľudia, celá republika sa na to pozerala, koniec zápasu bol doslova hrozný a je to predovšetkým rozhodcova vina," skonštatoval mecenáš, ktorý sa ujal klubu v roku 2014 a odvtedy doň mohutne investuje.

Zo sporných situácií hodnotil iba tú druhú, v ktorej sa ako poškodený klub cítila Dunajská Streda.

„Myslím si, že sme mali kopať jedenástku, no nechám to na komisiu rozhodcov, nech tá zhodnotí jeho výkon,“ povedal.

09. DAC - Slovan Čítajte viac Weiss povedal o svojom synovi, že nie je normálny a priznal, čo na to hovorí jeho manželka. Guľa penil aj na tlačovke

Világi je rodákom z Dunajskej Stredy, je právnik, veľkopodnikateľ, manažér, liberálnodemo­kratický ponovembrový politik, účastník Nežnej revolúcie.

Podnikal v poľnohospodárstve a potravinárstve. Od roku 2003 bol členom najvyššieho vedenia petrochemického podniku Slovnaft, od roku 2006 je jeho generálny riaditeľ, člen vedenia nadnárodnej spoločnosti MOL. Neskôr sa stal aj majiteľom futbalového klubu DAC Dunajská Streda.

„Takýto zápas sa jednoducho nemôže takto skončiť. Nie je to dobré ani pre divákov, ani pre futbalistov a nakoniec ani pre samotný Slovan, lebo takto vyhrávať môže byť aj pre nich trošku problém,“ dodal na záver Világi.

Zapaľovače i nacionalizmus. Čo napísali Maďari? Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vypäté emócie, vášní na rozdávanie, potýčky na...

Pred kamery RTVS prišiel po zápase aj generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. Ten bol evidentne pokojnejší a keďže jeho mužstvo vyhralo a titul má na dosah, nepotreboval riešiť prešľapy rozhodcu.

I keď aj Slovan sa mohol cítiť poškodený, lebo prvý gól mu arbiter prekvapujúco neuznal a druhý inkasoval z rohového kopu, ktorý jednoducho nemal byť.

„Rozhodli sa, ako sa rozhodli, majú to vo svojich rukách, oni sú pánmi na ihrisku. Ja som rád, že sme to zvládli,“ povedal majiteľov syn, ktorý sa do klubu vrátil po tom, čo sa v novembri vzdal funkcie generálneho riaditeľa.

Následne si neodpustil aj poznámku smerom k Dunajskej Strede. Odkázal jej, že o titul sa nebojuje len v jednom zápase.

„Titul nie je o jednom zápase. Môžu sa v Dunajskej Strede sťažovať, ale toto je dlhodobá súťaž, v ktorej sa ukáže kvalita,“ reagoval.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Oszkár Világi #Ivan Kmotrík ml. #Marián Ružbarský #Filip Glova