Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kalmár pred maďarskými médiami: Mnohí nechcú, aby bol DAC majstrom. Nebojujeme proti jedenástke, ale proti všetkým

Zápas Dunajská Streda - Slovan Bratislava (2:3), ktorý výraznou mierou naklonil "majstrovské misky váh" na stranu klubu z hlavného mesta, vyvoláva vášne. Na druhom brehu Dunaja.

08.05.2023 13:00
01. DAC - Slovan Foto: ,
Zsolt Kalmár (v strede) sa takto tešil po góle Dunajskej Stredy.
debata (81)

Maďarské médiá sa vo veľkom venujú priebehu šlágra sezóny vo Fortuna lige a opierajú sa pritom o vyjadrenia kapitána DAC i maďarskej reprezentácie Zsolta Kalmára.

Webový portál, ktorý sa výlučne venuje futbalu, www.csakfoci, dokonca píše o škandalóznom zápase. Okrem Kalmára ponúka vyjadrenia trénera Dunajskej Stredy Adriána Guľu, ktorý na pozápasovej tlačovej konferencii skloňoval slovo hanba.

Najväčšia hviezda DAC, Kalmár, pre maďarskú televíziu pár minút po záverečnom hvizde uviedol, že situácia zo 60. minúty, keď hlavný arbiter Filip Glova konzultoval s VARom hranie rukou v šestnástke hostí. výrazne poznamenala priebeh.

Zapaľovače i nacionalizmus. Čo napísali Maďari? Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vypäté emócie, vášní na rozdávanie, potýčky na...

Treba zdôrazniť, že opakované zábery potvrdili, že obranca Slovana Lucas Lovat naozaj zahral vo vlastnom pokutovom území rukou. Maďarské médiá pri tej príležitosti píšu, že „ju bolo vidieť až z mesiaca.“

Menej, ak vôbec, sa však venujú momentu z úvodného polčasu, kedy Glova neuznal belasým gól po ruke Vernona DeMarca. Zábery v tomto prípade tiež potvrdili dotyk, ale Argentínčan ju mal pri tele.

"Odohrali sme dobrý zápas. Navyše, dali sme rýchly gól a potom sme mali niekoľko príležitostí dostať sa do vedenia opäť. Tím spravil všetko a na ihrisku nechal všetko.

VIDEO: Guľa sa sťažuje na rozhodcu, Weiss krotí nadšenie.

Video

Fanúšikovia nás povzbudzovali, ale nakoniec to nestačilo, aby sme predbehli Slovan v tabuľke. Tento zápas však poznamenalo niekoľko incidentov a momentov, ktoré nás mohli dostať na koňa," vravel Kalmár.

V ďalších odpovediach naznačil, že tím zo Žitného ostrova to má na Slovensku ťažké. „Sme na to pripravení a svojim spôsobom aj zvyknutí. Avšak nemôžeme mlčať, keď na zápase je VAR a situáciu si rozhodca môže overiť. Mohol sa na ňu pozrieť niekoľkokrát. Bol to silný psychologický moment,“ opísal incident zo 60. minúty.

Glova situáciu pri obrazovke kontroloval niekoľko minút a podľa všetkého z viacerých uhlov. Prečo sa tak rozhodol, nevedno. Treba však poznamenať, že súčasné pravidlá o hraní rukou v šestnástke sú mimoriadne komplikované. Spomínané momenty však určite budú predmetom diskusie rozhodcovskej komisie SFZ.

16. DAC - Slovan Čítajte viac Weiss: Moje gesto? Urobil to aj Messi, no otec zúril. Kamaráti z Dunajskej nás zahádzali delobuchmi

„Ak by arbiter nariadil pokutový kop a ujali by sme sa vedenia 2:1, všetko mohlo byt iné. Veci sú však iné tu a iné v Maďarsku, na všetkých frontoch je všetko inak, preto je slovenský futbal tam, kde je. Neviem, čo mám na to viac povedať,“ uvažoval Kalmár.

© Autorské práva vyhradené

81 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Zsolt Kalmár