Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss povedal o svojom synovi, že nie je normálny a priznal, čo na to hovorí jeho manželka. Guľa penil aj na tlačovke

Tak ako samotný zápas DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava (2:3), aj následná tlačová konferencia mala grády.

08.05.2023 05:40
09. DAC - Slovan Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. nestrácal nádej a ešte pred koncom polčasu burcoval svojich hráčov.
debata (52)

Okrem iného aj preto, že tréner domácich Adrián Guľa veľmi ťažko niesol prehru. Obviňoval z nej hlavného rozhodcu Filipa Glovu. Jeho náprotivok – Vladimír Weiss st. – mu oponoval a tvrdil, že jeho tím vyhral zaslúžene.

VIDEO: Tréneri po zápase: Guľa sa sťažuje na rozhodcu, Weiss krotí nadšenie

Video

„Sme spokojní. Vyhrali sme v ťažkom zápase a v ťažkom prostredí. Bolo to vyvrcholenie ligy – emočné aj kvalitatívne. Boli tam, samozrejme, aj veci, ktoré nemuseli byť. Ešte nie je koniec, všetko je možné a upozornil som hráčov, že na oslavy ešte nie je dôvod,“ povedal lodivod belasých, ktorí majú po nedeľňajšom stretnutí v tabuľke päťbodový náskok.

Do konca súťaže zostávajú dve kolá, Slovan v nich vycestuje do Banskej Bystrice a privíta Podbrezovú, Dunajská Streda bude hrať v Žiline a sezónu zakončí domácim duelom proti Banskej Bystrici. Platí pritom, že Slovanu stačí získať k obhajobe titulu jediný bod.

14. DAC - Slovan Čítajte viac Dráma v zápase roka. V Dunajskej Strede padlo päť gólov, hrdinom v nadstavení Weiss

Po Weissovi sa k slovu dostal Guľa a už z mimiky jeho tváre bolo badať, že to v ňom vrie. A podľa toho vyzeralo aj jeho prvotné hodnotenie.

„Jeden z najväčším rešpektov, ktoré sa mužstvu môže dostať, je, keď ho vytlieska štadión po prehre s najväčším rivalom. Naši chlapci to dokázali. Fanúšik videl výborný futbal a mužstvo Dunajskej Stredy, ktoré maká od prvej do poslednej sekundy,“ začal v pozitívnom duchu, potom to však prišlo.

„To, že po takomto zápase sa musíme rozprávať o rozhodcovi, je hanba. Ja viem, že sa to deje aj na najvyššej úrovni, dokonca aj v Lige majstrov, no choďte sa pozrieť na ten záznam – to je brutál. Dnes, keď máme VAR, ide sa naň pozrieť a potom povie, že nie, tak to je hanba,“ vyhlásil rozladený tréner DAC.

Guľa narážal na situáciu z druhého polčasu, kedy za stavu 1:1 pristála v šestnástke hostí na ruke Lucasa Lovata zo Slovana centrovaná lopta. Opakované zábery potvrdili, že to ruka bola a VAR vyzval Glovu, aby sa šiel na situáciu pozrieť.

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...

Aj keď sa zdalo byť všetko jasné – maďarský portál Nemzeti Sport dokonca napísal, že „tú ruku bolo vidieť hádam až z mesiaca“, Glova nečakane rozpažil rukami a pokutový kop nenariadil.

Guľa sa naňho veľmi hneval a pri tej príležitosti vytiahol kontroverzný duel z Banskej Bystrice, kde vyhral DAC 3:2, no dva jeho strelené góly sprevádzali kontroverzné momenty.

"Z rozhodcu Dohála sa tu urobil precedens, teraz je zavretý možno niekde v Alcatraze alebo neviem kde a tu, v takom výbornom zápase takto rozhodne jeden človek.

Nikto nehovorí o tom, že by sme boli majstri, pretože do konca sú ešte dve kolá, ale toto je situácia, o ktorej treba diskutovať a je potrebné ju aj pomenovať," hnevalo ho.

Potom si však Guľa nepriamo rýpol aj do svojho nedeľňajšieho súpera. Naznačoval, že rozhodcovia mu nepomohli prvýkrát.

Zapaľovače i nacionalizmus. Čo napísali Maďari? Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vypäté emócie, vášní na rozdávanie, potýčky na...

„Treba pustiť záznamy, ktoré sa nepúšťajú v televízii, keď hrá náš najväčší rival. Čakám, že pomaly bude čierno-biela televízia a budem sa pozerať na čierno-biely futbal. Toto mi prekáža,“ vyhŕklo z neho.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Adrián Guľa #Vladimír Weiss ml. #Vladimír Weiss st. #DAC Dunajská Streda