Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v zápase roka. V Dunajskej Strede padlo päť gólov, hrdinom v nadstavení Weiss

Vypredaná aréna, päť gólov a zápas plný zvratov. Slovan zvíťazil na pôde Dunajskej Stredy 3:2 a dve kolá pred koncom má pred rivalom v boji o titul päťbodový náskok.

07.05.2023 19:33 , aktualizované: 21:24
14. DAC - Slovan Foto: ,
Hrdina zápasu Vladimír Weiss mladší, ktorý v nadstavenom čase gólom z penalty rozhodol o víťazstve Slovana na horúcej pôde v Dunajskej Strede.
debata (54)

Hrdinom zápasu sa stal Vladimír Weiss mladší. Do hry nastúpil v 88. minúte, z penalty v nadstavenom čase strelil víťazný gól a za vyzlečenie dresu pri oslavách videl červenú kartu.

8. kolo nadstavbovej časti FL v skupine o titul:
FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 2:3 (1:1)
Góly: 5. Krstovič, 80. Ramadan – 42. Lovat, 74. Green, 90.+5 Weiss ml. (z 11 m). ŽK: Kalmár, Káčer – Kašia, Weiss, ČK: 90.+5 Weiss (Slovan) po 2 ŽK, rozhodovali: Glova – Bednár, Poláček, 12.211 divákov
Dunajská Streda: Petráš – Alex Pinto, Kružliak, Brunetti, Andzouana (12. Davis) – Nebyla, Káčer, Kalmár – Blackman (46. Ramadan), Krstovič, Veselovský (78. Niarchos)
Slovan: Trnovský – Medveděv, Kašia, De Marco, Lovat – Kankava, Kucka – Čavrič (83. Zmrhal), Čakvetadze (89. Weiss), Green – Abubakari (89. Barseghjan)

Slovan si v úvode vypracoval dve dobré štandardky, ale centrované lopty od Čakvetadzeho nenašli svojho adresáta. V 5. minúte sa prvýkrát pripomenuli domáci, keď z pravej strany poslal spätnú prihrávku na hranicu bieleho bodu Kalmár a Krstovičova strela od brvna zapadla za Trnovského.

VIDEO: Tréneri po zápase: Guľa sa sťažuje na rozhodcu, Weiss krotí nadšenie.

Video

V 12. minúte sa tešili hostia z vyrovnávajúceho gólu po zakončení Abubakariho, hlavný arbiter však situáciu skontroloval prostredníctvom VAR a po ruke De Marca gól neuznal. Slovan pokračoval v aktivite, najskôr mal v 17. minúte dobrú príležitosť Green, no mieril vysoko nad Petrášovu bránu.

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...

O dve minúty neskôr sa neujala ani hlavička Čavriča z päťky. Hra sa následne vyrovnala a aj domáci sa snažili kombinovať s loptou na kopačkách. V závere prvého polčasu sa však predsa Slovan dočkal vyrovnávajúceho gólu. V 42. minúte vystrelil vonkajškom Lovat a efektná strela mala aj gólovú bodku – 1:1.

Video
Pozrite si, aká atmosféra panovala na štadióne v Dunajskej Strede.

Po zmene strán pohrozili ako prví domáci, keď sa center Kalmára snažil usmerniť Brunetti, lopta však smerovala mimo tri žrde. V 57. minúte mal veľkú príležitosť na opačnej strane Green, ktorý však mieril iba do priestoru, v ktorom stál Petráš. Domácemu brankárovi následne pomohla aj žrď po hlavičke Čavriča.

Po polhodine hry sa druhýkrát v stretnutí dostal k slovu VAR, keď skúmal potenciálnu hru rukou v šestnástke od Lovata, zo situácie napokon nerezultoval pokutový kop. V 74. minúte mal opäť veľkú príležitosť Green, jeho pokus ale ešte Petráša vyrazil na roh. Vzápätí už Green domáceho brankára prekonal, keď po Čakvetadzeho rohu doklepol loptu do bránky na zadnej žrdi.

10 Dunajská Streda, Slovan Čítajte viac Dunajská Streda - Slovan: Keď si Fico s Orbánom dohadujú vládu v Bratislave, viem, že vojna z toho nebude

Slovan sa však z vedenia tešil iba päť minút. Na začiatku 80. minúty nedal Trnovskému šancu prudkou hlavičkou striedajúci Ramadan. V závere zápasu zahral rukou v šestnástke Káčer a nariadený pokutový kop premenil striedajúci Weiss ml.

Po góle si vyzliekol dres, ukázal ho smerom k domácim tribúnam a po druhej žltej karte videl červenú. Na ihrisku sa následne rozpútala početná šarvátka, do ktorej sa zapojilo niekoľko hráčov a zasahovať musela usporiadateľská služba.

hlasy po zápase:
Adrián Guľa, tréner Dunajskej Stredy: „Jeden z najväčších rešpektov, ktoré mužstvo môže mať je, keď ho vytlieska celý štadión po prehre s rivalom. To, že sa po takomto zápase musíme baviť o rozhodcovi, je hanba. Viem, že sa to deje v zahraničí, v Lige majstrov, ale choďte sa pozrieť na záznam. Keď máme VAR a on sa ide pozrieť a povie nie, je to hanba. Spravil sa z rozhodcu Dohála precedens, ktorý je podľa mňa ‚zatvorený v Alcatraze‘. Z jedného človeka sa urobí precedens a teraz, v tak výbornom zápase, so skvelými hráčmi na ihrisku, rozhodne takto situáciu jeden človek. Je to veľká škoda, pretože nikto nehovorí, že by sme boli majstri, pretože ešte sú dve kolá, ale toto je situácia, o ktorej treba diskutovať a nie ju zametať pod koberec. Treba ju reálne pomenovať, treba pustiť záznamy, ktoré sa nepúšťajú na Voyo alebo v iných situáciách, keď hrá náš najväčší rival, vtedy sa nepúšťajú tieto záznamy. Ja už čakám, že bude čiernobiela televízia a to je to, čo mi prekáža.“

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Zápas roka pre obe mužstvá v danej situácii. Vyhrali sme v ťažkom zápase, náročnom prostredí, sme spokojní. Dunajská Streda hrala dobre, my sme spravili prvú chybu, keď sme inkasovali. Potom sa tím vrátil do zápasu. Prekombinovali sme trochu zostavu, zmenili sme systém zo 4–4–2 na 4–3–3 s Čakvetadzem viac v strede. Ďakujem ľuďom za skvelú kulisu, obom tímom za skvelý zápas. Boli tam veci, ktoré nemuseli byť, ale to už všetko patrí k veľkým zápasom vo futbale. Vyhrali sme, ale ešte nie je koniec. Upozornil som aj hráčov, že ešte nie je dôvod na oslavy. Vladova druhá žltá karta bola zbytočná, ale priniesol zápasu rozhodujúci moment, na ktorý som ho poslal, pretože nie je stopercentne fit. Chybu si s ním vysvetlím, ale je to on, v týchto rokoch ho už ťažko zmením, ale aj emócie a takéto veci patria k futbalu.“

Vladimír Weiss ml., autor víťazného gólu: „Ja som o tomto zápase sníval, keďže takéto duely hrám najradšej. Trénoval som prakticky iba včera. Ten moment, ktorý sa stal, som si vysníval, a preto som to aj urobil. Som rád, že to vyšlo tak, ako to vyšlo. Ešte nás čakajú dva zápasy, ale vedel som, že som dostal piatu žltú kartu pri oslave druhého gólu, a že v Bystrici hrať tak či tak nebudem.“

Samuel Petráš, brankár Dunajskej Stredy: „Ťažko sa mi rozpráva po takomto zápase, boli tam emócie. Myslím si, že posledná penalta nie je o čom. Myslím si však, že aj my sme tam mali situácie, ktoré sa vyšetrili v piatich-desiatich sekundách. Nemôžeme sa však na to vyhovárať, mali sme byť o krok vpred ako Slovan.“

Najdrahší futbalisti Dunajskej Stredy a Slovana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V hre miliónov má navrch obhajca titulu ŠK...
54 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga