Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan? V zápase bude veľa emócií. Dunajskej Strede zväzuje nohy strach

Už tri dni zostávajú do zápasu, ktorý môže viac napovedať v boji o titul. Futbalisti Dunajskej Stredy privítajú v Mol Aréne Slovan Bratislava. Domáci sa budú spoliehať na stredopoliara Miroslava Káčera (27), ktorý sa v tejto sezóne stal jedným z ťahúňov mužstva.

04.05.2023 05:43
slovan, dunajská Foto: ,
Aleksandar Čavrič zo Slovana v súboji s Mateusom Brunettim z Dunajskej Stredy. Kto sa bude tešiť v nedeľu?
debata

Sledovali ste finále Slovenského pohára?

Nevidel som ho.

Možno by vám ponúklo recept, ako v nedeľu zdolať Slovan…

(smiech) Slovan poznáme dobre, vieme, čo nás čaká a čo na súpera platí. Máme svoje plány.

V minulom kole ste v Podbrezovej nehrali, odpykávali ste si trest za žlté karty. Preto DAC prehral?

Rád by som mužstvu pomohol, ale nikdy neviete, ako by sa zápas skončil, keby som nastúpil. Možno by to bolo ešte horšie…

Čo rozhodlo?

Bolo to o efektivite. Nevytvárame si toľko šancí, ako by sme chceli. V úvode sme nejaké mali, keby sme ich premenili, mohli sme zápas zvládnuť.

1 Slovan - DAC Čítajte viac Weiss čnie nad všetkými. Ak by chýbal, je to pre Slovan veľká strata. DAC má problémy, Guľa ho burcuje sebavedomými slovami

Na Žitný ostrov ste prišli vlani na hosťovanie z Plzne, kde ste strávili dve sezóny. V druhej ste dostávali menej šancí. V čom bol problém?

Začiatok sezóny bol ešte dobrý, hrával som a mal som aj dobré štatistiky. Ale už vtedy som cítil, že tréner chce hrať s inými hráčmi, ale nie vždy ich mal k dispozícii. V druhej polovici roka to bolo horšie, určite som chcel hrať viac. Ale celkovo som bol s pôsobením v Plzni spokojný, prvý rok som si futbalovo naplno užil, získali sme titul.

Teraz nastala zmena. Na začiatku apríla ste podpísali s DAC zmluvu do júla 2026. Kto ju inicioval?

Debatovali sme o tom dlhšie. Bola to iniciatíva klubu, trénera, bol som za to vďačný. Verím, že to bude pre mňa ďalší posun v kariére. Zatiaľ som pôsobil v troch kluboch, ktoré mali vysoké ambície a vždy to tak bolo. V tom, že som bol predtým v Plzni, ktorá hrala v Lige majstrov, a teraz som v klube, ktorý bojuje len o prvý titul, nevidím podstatný rozdiel. Pre mňa je dôležité, aké mám podmienky na to, aby som sa mohol futbalovo rozvíjať a aké má ambície klub, v ktorom pôsobím.

Slovan, fanúšikovia Čítajte viac Od frustrácie podpálili transparent. Nahnevaní fanúšikovia Slovana sa vybúrili na hasičoch, tých museli hospitalizovať

Momentálne máte formu, darí sa vám. Ako hodnotíte sezónu, ktorá sa končí?

Patrí medzi moje najlepšie. Ak sa obzriem dozadu, výborná bola najmä majstrovská sezóna v Žiline. Ale cítim sa aj teraz výborne a dôležité je, že stále sa môžem posúvať vyššie.

Od prehry v Bratislave pred mesiacom stratil DAC náskok v tabuľke a akoby mu ukrojila aj z predchádzajúceho sebavedomia a istoty…

Je to viac o mentalite. Dovtedy vyzerala naša hra dobre. Teraz akoby sme sa viac sústreďovali na výsledky a nie na to, čo máme na ihrisku robiť. Trochu nám zväzuje nohy a hlavy strach o výsledok. Robíme však na tom každý deň a verím, že v najbližšom zápase to bude lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Miroslav Káčer