Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Čavriča bude už čoskoro Slovák. Hviezda Slovana zrušila letenku, nevie to vysvetliť

V Slovane končí siedmu sezónu, v tíme je služobne najstarší.

28.04.2023 08:31
SR Futbal FL 4. kolo Slovan Bratislava čavrič Foto: ,
Aleksandar Čavrič (Slovan) v zápase proti Skalici.
debata (1)

Srbský futbalista Aleksandar Čavrič (28) nastúpil v belasom drese na 160 ligových zápasov, dal v nich 40 gólov. Na konte má 9996 minút, už dnes v derby s Trnavou môže prekonať 10-tisícovú hranicu.

Prežívate najlepšiu sezónu v belasom?

Myslím, že áno. Potvrdzujú to štatistiky i výsledky. Darilo sa nám v európskej súťaži a ešte sa sezóna neskončila. Verím, že budeme úspešní v lige i pohári. S manželkou Jasnou sa tešíme z dcéry Chany, ktorá sa narodila pred mesiacom v ružinovskej nemocnici. Darí sa mi na ihrisku a zvládam aj úlohu otca. (smiech)

Pomáhate s domácimi prácami, viete sa postarať o dcérku?

Zvládam všetko, aj prebaľovanie. Ak mi to futbalové povinnosti dovolia, usilujem sa Jasne pomáhať. Poznáme sa veľmi dlho, je moja prvá láska. Vidím, aké je náročné starať sa o dieťa i domácnosť v podstate 24 hodín denne, v noci poriadne nespať. Ženy si zaslúžia náš obdiv.

Slovan, Ferencváros Čítajte viac Kamoši z Dunajskej Stredy? Weiss múdro tlmí národnostné vášne, bez jeho syna by dnes Slovan nemal šancu

Ako sa vám žije v Bratislave? Našli ste si tu obľúbené miesta?

Kedysi som trávil veľa voľného času v meste, na dunajskom nábreží, neďaleko som aj býval. Presťahovali sme sa na Kolibu a cítime sa tam výborne. Milujem prírodu, najradšej sa vyberiem na Kamzík či Železnú studničku.

Ako ovplyvnila váš život Bratislava a Slovan?

Hlásil som sa tu ako mladý chlapec a už je zo mňa hotový človek (smiech). Na mnohé veci sa pozerám inak. Mal som aj iné ponuky, ale na jeseň 2016 som si vybral Slovan, bol tu vtedy srbský tréner.

Slovan buduje tím, má perspektívu, je to dobrý klub, vraveli mi. Na rok to vyskúšam a pôjdem inde, vravel som si. Začiatky neboli jednoduché.

V čom bol problém?

Nemali sme také silné mužstvo, hrávali sme na Pasienkoch, na zápasy chodilo málo divákov. Prvý rok som si zvykal, ale potom som odohral dobrú sezónu.

Opäť som mal ponuky a rozhodoval som sa, čo ďalej. Kvalitnejšie bolo mužstvo, dokončovali nový štadión. Mal som novú motiváciu, zostal som a už som tu sedem rokov…

O vašom odchode sa hovorilo aj vlani v lete…

Končila sa mi zmluva. Veľký záujem mala o mňa CZ Belehrad i Legia Varšava. Tréner ma požiadal, aby som zostal. Mal som už letenku do Varšavy, ale deň pred odchodom som zmenil rozhodnutie.

Ani neviem presne povedať prečo, niečo ma tu priťahuje. Keď som začínal v Bratislave a cestoval som do Srbska, vždy som sa nesmierne tešil, vedel som, že tam som doma. Teraz sa to otočilo. Idem zo Srbska do Bratislavy a mám pocit, že sa vraciam domov.

Gólová radosť Aleksandra Čavriča. Foto: TASR, Martin Baumann
Litva futbal EKL 6. kolo H Vilnius Slovan čavrič Gólová radosť Aleksandra Čavriča.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Spartak Trnava #Aleksandar Čavrič