Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liptáci oslavujú prvú výhru od októbra, rozhodol o nej jediný gól

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš zvíťazili v sobotňajšom zápase 4. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce 1:0.

08.04.2023 17:40
H Liptovský Mikuláš Foto: ,
Futbalisti Liptovského Mikuláša (v červenom) oslavujú raritnú výhru.
debata

Jediný gól zápasu strelil v 37. minúte Christián Steinhübel.

Pre Liptákov to bolo iba druhé víťazstvo v sezóne a prvé od 8. októbra, keď triumfovali na ihrisku Michaloviec (2:1). Zároveň to bolo prvé víťazstvo pre trénera Ondreja Desiatnika na lavičke Liptovského Mikuláša.

Jeho zverenci sú v šesťčlennej skupine o zotrvanie naďalej na poslednom mieste a na konte majú 13 bodov. Predposledné sú práve Zlaté Moravce, ktoré majú 11-bodový náskok. ViOn nezvíťazil už 11 ligových duelov po sebe.

Prvý polčas priniesol viacero streleckých pokusov na oboch stranách a bezgólové skóre sa zmenilo v 37. minúte. Hosťom vyšiel protiútok, v ktorom Steinhübel vyťažil zo spolupráce s Voškom a otvoril skóre – 0:1.

Domáci hrali od 70. minúte v početnej výhode, keď Diviš faulom zastavil unikajúceho Pinteho. V 72. minúte dostali domáci loptu do bránky hostí, no VAR ukázal, že akcii predchádzal ofsajd. Gólom sa neskončila ani následná strela Čerepkaia, ktorý trafil do hornej žŕdky.

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:1)
Gól: 37. Steinhübel. Rozhodovali: K. Micheľ – Ferenc, Vass, ŽK: Duga, ČK: 70. Diviš, 346 divákov.
Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa, Toml, Suvalija, Čonka – Duga (82. Bednár), Sloboda – Pinte (82. Demitra), Ďubek (82. Múdry), Mondek (58. Čerepkai) – Ikugar
Liptovský Mikuláš: Šváček – Tumma, Bedecs, Spyčka – Popovic, Václavík, Gerát, Diviš – Bartoš (76. Jendrišek), Voško (77. Nečas), Steinhübel (77. Laura)

Skalica zachránila remízu

Futbalisti MFK Skalica a MFK Ružomberok remizovali 1:1 v sobotňajšom zápase 4. kola skupiny o zotrvanie vo Fortuna lige.

Ružomberčania sú po druhej remíze po sebe naďalej na prvom mieste skupiny s deväťbodovým náskokom na Michalovce. Skalica si mierne zvýšila náskok na predposledné Zlaté Moravce, ktoré na ňu majú trojbodové manko.

MFK Skalica – MFK Ružomberok 1:1 (0:1)
Góly: 71. Vlasko – 38. Šefčík. Rozhodovali: Glova – Bednár, Štrbo, ŽK: Haša, Nagy – Šefčík, Zsigmund
Skalica: Šemrinec – Krčík, Blažek, Hurtado, Rudzan – Nagy, Hollý (65. Mášik) – Morong (71. Švec), Vlasko (71. Medveď), Yao (82. Baumgartner) – Haša
Ružomberok: Frühwald – Selecký, Maslo, Mojžiš, Madleňák – Chrien, Zsigmund, Domonkos – Šefčík (55. Gerec), Boďa (67. Macejko), Bob­ček

Penalta v nadstavenom čase

Futbalisti AS Trenčín a MFK Zemplín Michalovce remizovali 3:3 v sobotňajšom zápase 4. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige.

Hostia viedli 1:0 aj 2:1, no od 69. minúty hrali bez vylúčeného Marjanoviča. Za stavu 2:2 sa Trenčanom podarilo využiť presilovku, keď v nastavenom čase skóroval Emeka.

Trenčania však nádejné skóre neudržali, keďže striedajúci Šebeň zahral v pokutovom území rukou a Matúš Marcin vyrovnal z pokutového kopu.

Trenčania tak nevyužili príležitosť bodovo sa dotiahnuť na Michalovce a zároveň sa výraznejšie odpútať od tímov namočených do boja o záchranu. Na predposledné Zlaté Moravce majú dvojbodový náskok.

AS Trenčín – MFK Zemplín Michalovce 3:3 (1:1)
Góly: 27. Stojsavljevič, 57. Hollý, 90.+1 Emeka – 6. Jánošík, 51. Peňa, 90.+9 Marcin (11 m). Rozhodovali: Ochotnický – Straka, Zemko, ŽK: Stojsavljevič, Eynel Soares, Pires, Bainovič – Ranko, Begala, ČK: 69. Marjanovič
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Bagin, Stojsavljevič – Adewale (46. Emeka), Bainovič, Gajdoš (90+4. Dos Santos) – Azango (90.+4 Mičuda), Hollý, Eynel Soares (90.+6 Šebeň)
Michalovce: Száraz – Magda, Marjanovič, Ranko, Volanakis – Qose, Njie – Jánošík (80. Issa), Marcin, Peňa (80. Šimamura) – Kanu (69. Vaško)

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba