Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľa pred zápasom roka so Slovanom: Aj keď vyhráme, rozhodnuté stále nebude

Nech sa skončí sezóna akokoľvek, nemusí byť sklamaný. Hneď prvý rok na dunajskostredskej lavičke dosiahol viac ako jeho predchodcovia. DAC po piatich rokoch zdramatizoval záver futbalovej ligy a aktuálne má k titulu o šesť bodov bližšie ako doterajší suverén Slovan Bratislava.

09.04.2023 07:00
SR Futbal EKL 1. predkolo DAC Cliftonville TTX Foto: ,
Tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa.
debata (1)

Tréner Adrián Guľa (47) pred nedeľňajším šlágrom na Tehelnom poli, v ktorom majster privíta lídra, považuje obhajcu titulu stále za favorita.

Vy ste už titul získali. Pred šiestimi rokmi so Žilinou. Aj vtedy ste súperili so Slovanom. Ale tieto situácie sa sotva dajú porovnávať. Súhlasíte?

Neuvažoval som takto o tom, ale určite sú iné. Vždy je to iné. V Žiline som pôsobil dlhší čas, už predtým sme obsadili druhé miesto a po štvorročnej práci sme oslavovali titul. Mužstvo som si dlhodobo pripravoval. Teraz som nastúpil do klubu, v ktorom som nadväzoval na prácu iných. Stále nie je nič rozhodnuté. Ale máme to dobre rozohraté.

Rade Krunič Čítajte viac Rebríček FIFA má nového lídra. Slováci si polepšili, no Burkinu Faso nepreskočili

So Žilinou ste získali titul so 16-bodovým náskokom a päť kôl pred koncom. Teraz to bude určite inak, nech sa stane majstrom ktokoľvek…

Vtedy sa ešte nedelila súťaž na dve skupiny. So Žilinou sme si utvorili jasný náskok už na jeseň. V zime odstúpila z ligy Myjava, prišli sme o body, ale reagovali sme správne. Zvládli sme aj jar. Mám skúsenosti už z rôznych situácií v boji o čelo tabuľky.

Väčšina vašich zverencov v podobnej situácii ešte nebola… Sú dostatočne skúsení, aby ju zvládli?

Pre mnohých je naozaj nová, ale aj my máme hráčov, ktorí už niečo podobné skúsili – napríklad Káčer či Kalmár. Miro Káčer zažil aj plzenskú šatňu, ktorá išla za titulom. Verím, že sme si schopní tieto skúsenosti vymieňať, spoločne to môžeme zvládnuť. Niekedy v takejto situácii môže pomôcť aj nováčikovský elán, entuziazmus.

Aké náročné, ambiciózne prostredie ste našli v Dunajskej Strede?

V kluboch, v ktorých som pôsobil, mali všade vysoké ciele. Teraz sa nám darí, takže očakávania sú o to vyššie. Aj v tom, že budeme v zápasoch jasne dominantní, hoci máme stále veľký priestor na výkonnostný posun. Klub je hladný po úspechoch, čo vnímam ako niečo pozitívne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #FC DAC 1904 Dunajská Streda