Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Weiss si vie urobiť poriadok v tíme. Aj preto Trnava derby nevyhráva

Tréner Trnavy Michal Gašparík. Foto: TASR, Jakub Kotian
SR Bratislava Šport Futbal FL 22. kolo Slovan Trnava BAX Tréner Trnavy Michal Gašparík.

Rozdávate aj pokuty?

Nerobím to rád, ale stáva sa to. Súvisia najmä s výkonmi v zápasoch a aj so správaním mimo ihriska.

Čo vás dokáže najviac nahnevať?

Usilujem sa vyvarovať malicherností, na ktorých kedysi bazírovali starší tréneri. Ale disciplína i presnosť musia byť. Pokuty dostali hráči aj za nedodržanie systémových vecí na ihrisku. Veľa pracujeme s detailmi, usilujeme sa ísť do hĺbky, je dôležité, aby to tréner od hráčov dôsledne vyžadoval.

Čomu vďačíte za svoju stabilnú pozíciu v klube?

Dúfam, že je to najmä o mojej práci a výsledkoch. Keby som ich nemal, už by som tu asi nebol. A tiež platí, že súčasné vedenie trnavského klubu sa nespráva hekticky, nepanikári, vie triezvo vyhodnocovať situáciu. Dostal som silné kompetencie. Tréner musí cítiť oporu, mať šťastie na ľudí, s ktorými si rozumie. Potom môže byť aj na hráčov tvrdší. Bez toho to nejde, ak vycítia, že nemáte pevnú pôdu pod nohami, rýchlo to môžu zneužiť.

SR Senec šport futbal anketa Futbalista roka 2022 BAX Čítajte aj Hamšík sa vyjadril k šumom o Slovane. Pri téme reprezentácia bol tajomný

Ste rodák z Trnavy. Odmalička ste vyrastali v rivalite so Slovanom. Ako vnímate derby?

Vždy je to výnimočný zápas, veľmi ma motivuje. Bez ohľadu na to, aké je aktuálne postavenie tímov v tabuľke. Má veľký ohlas, do hľadiska príde viac divákov. Pre fanúšikov má víťazstvo vyššiu cenu. Odpustia vám aj iné prehry.

Chodil som na derby aj v čase, keď hrával otec, ale bol som malý a ešte som si ich poriadne nevychutnal. Až v tínedžerskom veku, keď trénoval Karol Pecze a v Trnave vládla veľká eufória, som povzbudzoval v nabitom hľadisku. Na tieto derby si už dobre pamätám.

Na lavičke ste začali výborne. Prvé dva zápasy so Slovanom ste vyhrali. V ďalších šiestich v lige ste už neboli úspešní, strelili ste v nich jeden gól. Čo sa zmenilo?

Najdôležitejší bol príchod trénera Weissa. Urobil si poriadok, o ktorom som už vravel. V Slovane je veľká kvalita a derby hrá vždy na sto percent, kvalitou hry i mentálnou prípravou.

Máme to vždy zložité. Teší ma aspoň fakt, že v najdôležitejšom zápase, vo finále pohára, sme vyhrali. A ešte k tomu na Tehelnom poli. Bol to zážitok na celý život. Už sa teším na nedeľu, verím, že zlú sériu zlomíme a získame tri body. Slovan to bude mať s nami veľmi, veľmi ťažké.

SR futbal SP finále Slovan Bratislava Trnava TTX Čítajte rozhovor Nezaslúžené a privysoké platy? Väčšina futbalistov zarába menej, ako je slovenský priemer

Majster sa dostal do zložitej situácie. Straty si nemôže dovoliť…

To si uvedomujem, ale to môže byť malá výhoda pre nás. Bude pod väčším tlakom.

Po poslednej prehre v Dunajskej Strede ste tvrdili, že ste stratili šancu v boji o titul. Platí to?

Reálnu šancu už nemáme. Ak chce ešte o tom niekto snívať, nech sa páči, ja sa držím reality. Ale môžeme rozhodnúť o titule, favoritov ešte čakajú ťažké zápasy u nás. Musíme sa pozerať najmä na seba, chceme skončiť tretí a Žilina sa na nás doťahuje.

DAC vedie o štyri body pred Slovanom. Zoberie mu titul?

Teraz sa už prikláňam k tomu, že Dunajská sa dostala na víťaznú vlnu a ligu zlomila viac na svoju stranu. Hoci ešte majú pred sebou dva vzájomné zápasy, ktoré môžu rozhodnúť, má bližšie k titulu.

Hráči slovenskej ligy, ktorí prestúpili k rivalovi Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky

Ladislav Molnár (zo Slovana do Košíc, 1996)...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Michal Gašparík #Vladimír Weiss st.