Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pískal aj Čechom. Koľko berie rozhodca, ktorý mal podržať DAC a zarezať Bystricu?

Hovorí sa, že ak je neviditeľný, tak má všetko pod kontrolou a za výkon si zaslúži pochvalu. To sa rozhodne nedá po nedeľňajšom ligovom zápase medzi Banskou Bystricou a Dunajskou Stredou povedať o hlavnom rozhodcovi Martinovi Dohálovi.

14.03.2023 07:12
krstovič, dohál, polievka Foto:
Muži, ktorí na seba v zápase Banskej Bystrice s Dunajskou Stredou strhli najväčšiu pozornosť: strelec hetriku Nikola Krstovič, hlavný rozhodca Martin Dohál a autor jedného z domácich gólov Róbert Polievka.
debata (34)

Muž s píšťalkou, ktorý pred necelým mesiacom oslávil 36. narodeniny, mal podľa mnohých expertov i širokej futbalovej verejnosti hrubo poškodiť domáci tím.

Dukla v druhom polčase mohutne doťahovala trojgólové manko, ktoré lídrovi súťaže povolila už do prestávky po hetriku Nikolu Krstoviča.

Martn Dohál Čítajte viac Rozhodca sa z toho možno s úsmevom vyviní, ale nerobme z ľudí hlupákov. Je to babrák a zaslúži si poriadny trest

Znížila na rozdiel jedného presného zásahu a ten vyrovnávajúci napokon aj prišiel. V nadstavenom čase Banskobystričania skórovali, no o senzačné vyrovnanie na 3:3 a bod ich napokon obral práve Dohál.

Ten videl ruku jedného z domácich hráčov a napriek tomu, že k dispozícii mal aj systém VAR, video napokon po debate s asistentmi vôbec nepoužil. Akciu totiž tesne pred zakončením nesprávne prerušil.

Navyše, niekoľko minút predtým nepostrehol ruku jedného z hráčov Dunajskej Stredy v šestnástke.

„Vidím za tým úmysel podržať Dunajskú Stredu. Je to niečo podobné, ako keď nedávno odstupoval minister zdravotníctva Lengvarský a hovoril o politickej korupcii, tak v tomto prípade môžeme spomenúť športovú korupciu,“ hneval sa aj niekoľko hodín po zápase bývalý futbalový tréner Vladimír Goffa.

SR futbal SP osemfinále Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Poprava v priamom prenose, soptil tréner Bystrice. Po dueli s DAC-om bolo dusno aj medzi šatňami

Ten žiadal pre Dohála a jeho asistentov pri VAR-e tvrdý trest. Domáci kouč Michal Ščasný zas hovoril o poprave v priamom prenose.

Kto je teda muž, ktorý vyvolal búrku emócií na futbalovom Slovensku?

Martin Dohál patrí do mladšej generácie slovenských arbitrov. Pred piatimi rokmi ho Slovenský futbalový zväz zaradil do skupiny siedmich rozhodcov, ktorí ako prví nadobudli pod Tatrami štatút profesionála.

Okrem Dohála do tejto kategórie spadali aj Filip Glova, Ivan Kružliak, Boris Marhefka, Bystrík Nemček, Michal Očenáš a Peter Ziemba.

Všetci sa SFZ upísali na 3,5 roka, pričom museli splniť viaceré povinnosti – dostatočný tréning, regeneráciu, nesmeli mať nadváhu. „Tá je neprípustná,“ vravel Marián Ružbarský, šéf komisie rozhodcov.

Michaela Gargano, sestra Mareka Hamšíka Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík odohral s Walterom Garganom v...

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Banská Bystrica #DAC Dunajská Streda #VAR #Martin Dohál