Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Rozhodca sa z toho možno s úsmevom vyviní, ale nerobme z ľudí hlupákov. Je to babrák a zaslúži si poriadny trest

Pri situácii v nadstavenom čase sa zdá, že rozhodca zapískal ešte pred tým, ako lopta skončila v sieti…
Nastala absolútne paradoxná situácia, niekoľkokrát som si ju prehral. Podľa zvukovej stopy arbiter naozaj zapískal a stotinku po tom bolo počuť burácanie divákov. Bol to zložitý moment, ale situáciu bolo potrebné nechať dohrať a potom skontrolovať. Ale budem sa opakovať – už predtým sa diali čudné veci, napríklad aj červená karta pre domáceho trénera Ščasného.

Moment, kedy rozhodca Dukle neuznal gól, si možno kadejako obháji, ale to ostatné nikdy. Nemal záujem byť objektívny. Bodka. Nezatvárajme si pred tým oči. Chyby robí každý, ale v tomto prípade indície nasvedčujú, že duel dirigoval falošnou píšťalkou. Viete, z čoho som najviac smutný?

Povedzte…
Že toto bol jeden z najlepších ligových duelov, aké som videl. Prečo nemôžeme hovoriť o fantastickom výkone Dunajskej Stredy v prvom polčase? Prečo sa nebavíme o skvelej Bystrici v druhom? Prečo neanalyzujeme góly, ale rozhodcu? Najúžasnejší zápas, výstavnú skriňu najvyššej ligy, pobabral neodbornosťou.

SR futbal SP osemfinále Banská Bystrica Slovan BBX Čítajte viac Poprava v priamom prenose, soptil tréner Bystrice. Po dueli s DAC-om bolo dusno aj medzi šatňami

Kde je teda problém?
Nerozumiem, prečo stretnutia medzi slovenskou futbalovou elitou musia rozhodovať deti. Sú to príliš mladí rozhodcovia, ktorí veľmi rýchlo ukončili futbalovú kariéru. Veď fortunaligový duel s hráčmi dokáže odbehať aj štyridsiatnik, ktorý sa blíži k päťdesiatke. Má veľa skúseností, cit pre hru a lepšie pozičné videnie.

Spochybňuje zápas medzi Duklou a DAC-om aj využívanie samotného systému VAR?
Kdeže. VAR je úžasná záležitosť, najlepšia vec na svete. Ak neodstránila sto percent krívd a nespravodlivostí, potom aspoň 80 až 90 percent z nich. Už to je vynikajúce. Som pobúrený, rozhodcovia zabili fantastický zápas.

Vladimír Goffa. Foto: Facebook Vladimíra Goffu
Vladimír Goffa Vladimír Goffa.

Narušilo to aj samotný boj o titul?
Takto by som to neformuloval. Zlyhali jednotlivci. Veľmi. V takomto prípade sa ťažko dáva druhá šanca. Som za radikálne a exemplárne potrestanie, žiadna druhá šanca. Toto nebolo na žltú, ale rovno na červenú kartu pre hlavného rozhodcu i ľudí z VAR-u. Nemá to nič spoločné s Dunajskou Stredou, lebo raz sa to stáva tým, inokedy zasa iným.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #MFK Dukla Banská Bystrica #Vladimír Goffa #Martn Dohál