Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprava v priamom prenose, soptil tréner Bystrice. Po dueli s DAC-om bolo dusno aj medzi šatňami

Futbalisti Banskej Bystrice v nedeľnom zápase 1. kola v skupine o titul takmer zmazali trojgólové manko, no lídrovi z Dunajskej Stredy napokon podľahli 2:3.

13.03.2023 07:08
SR futbal SP osemfinále Banská Bystrica Slovan BBX Foto: ,
Tréner Banskej Bystrice Michal Ščasný na archívnej snímke.
debata (11)

Na rozdiel jediného gólu upravil v 84. minúte striedajúci Matej Franko, ktorý dokonca v závere vyrovnal, no jeho zásah neplatil pre ruku Branislava Ľuptáka.

Po záverečnom hvizde prišlo k vyostreným momentom. Ako informoval oficiálny web Dukly, strkanica medzi hráčmi a členmi realizačných tímov oboch mužstiev mala dohru aj v útrobách štadióna medzi šatňami.

„Domáci sa hnevali na hlavného rozhodcu Martina Dohála najmä za neuznaný Frankov gól a za to, že niekoľko minút predtým neodpískal penaltu po nastrelenej ruke hosťujúceho Carlosa Pinta po Polievkovej strele. Pri tejto situácii mal VAR zavreté oči a absolútne odignoroval futbalové pravidlo o hraní rukou,“ píše mfkdukla.sk.

Pre rovnaký zdroj sa vyjadril aj domáci kapitán Polievka, ktorý znížil na 1:3.

"Dali sme tri regulárne góly, malo to skončiť 3:3, a bolo by vybavené. Máme VAR v lige a… ja neviem. Ak tam bola ruka, tak okej, ale nechám tú situáciu dohrať a VAR to potom môže zrušiť. Mohli sme dokázať senzáciu, ale nemáme sa za čo hanbiť.

Sme mužstvo, ktoré ukázalo silu kolektívu. Pevne verím, že každé mužstvo to bude mať proti nám ťažké. Takéto zápasy proti mužstvám z prvej šestky boli takým naším malým snom, ten sa nám splnil. Samozrejme, teším sa aj z gólu, ale odchádzame s trpkým pocitom.

Áno, škoda, čo sa udialo po zápase, nepatrí to na ihrisko. Ale keď dáte do toho všetko, tak vás to mrzí, keď vám to niekto pokazí. Proste v 21. storočí máme vo futbale VAR a nepoužívame ho tak, ako máme, tomu nerozumiem."

Martn Dohál Čítajte rozhovor Rozhodca sa z toho možno s úsmevom vyviní, ale nerobme z ľudí hlupákov. Je to babrák a zaslúži si poriadny trest

Oficiálna stránka Banskobystričanov priniesla aj slová trénera Michala Ščasného, ktorý videl v 31. minúte červenú kartu. Pred médiá sa však nepostavil na tlačovej konferencii.

„Dnes sme videli popravu v priamom prenose, lebo toto, čo si dovolil rozhodca, či sa tomu dá povedať rozhodca, je neskutočné. Ešte beriem tú penaltu, že to si môžu vysvetliť ako chcú, že ju neodpískal. Ale čistý gól nám neuzná? To všetci videli, že ani ruka nebola.

Je tu VAR… nechápem situácie, ktoré sú. Dobre, urobili sme v prvom polčase chyby, ale v druhom polčase sa chalani dostali do zápasu, ale čo s nami urobil on, to je vrchol. To som ešte v živote nezažil a myslím, že na prvoligovej scéne to už asi ani nezažijeme," netajil rozčarovanie Ščasný.

SR D. Streda šport futbal EKL 2. kolo odveta DAC Víkingur TTX Čítajte aj Trhák Dunajskej Stredy, hetrik Krstoviča. Slovan hanebne prehral so Žilinou

Vrátil sa aj k svojmu vylúčeniu:

"Pokiaľ ide o moje vylúčenie, tak neviem, to sa musíte spýtať jeho. Ja som bol nahnevaný, lebo pred druhým gólom tam bol čistý faul na Pišoju, ktorý neodpískal. Ja som sa iba ozval, povedal som jedno vulgárne slovo, ale nie na rozhodcu, on dobehol a dal mi kartu.

Ja som povedal znovu „do …, bol tam faul“ a dal mi druhú žltú. Ja neviem, či má nejaký komplex. Už je to druhý zápas, v ktorom nám pískal s Dunajskou doma.

Predtým bol tiež potrestaný za to, že pre nás neodpískal penaltu. Normálne, otvorene sa vyjadrujem a ja zas budem sedieť na tribúne kvôli ničomu a on bude o týždeň zas štvrtý rozhodca, alebo niekde pískať."

Tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa upozornil na poľavenie svojich zverencov v druhom polčase:

"Vyhrali sme proti Dukle, ktorá hrá sympatický futbal. V druhom polčase sme trochu dali nohu z plynu a domáci to využili. Polievka dal gól, mal možnosť aj vyrovnať a bolo to celé dramatické. Pre nás to bola dobrá škola. Musíme sa poučiť ako lepšie zmanažovať našu dominanciu. Pred zápasom by sme brali tri body všetkými desiatimi a rovnako je to aj teraz.

Mohli sme stratiť veľa, keďže sme výborne rozbehnutý zápas takmer nevyhrali. Je náročné uspieť proti Dukle, ktorá má veľmi slušnú formu. Mali sme aj šťastie, no rozhodol tímový duch, a preto sú tri body nesmierne cenné. Chlapcom k nim gratulujem a fanúšikom ďakujem za podporu."

Dunajskostredčania využili zaváhanie Slovana so Žilinoua na čele majú štvorbodový náskok.

SR futbal LN C 5. kolo 3. skupina Azerbajdžan Clazona Čítajte aj Calzona zvoláva Slovákov do boja. Nominoval Polievku, Weiss je náhradníkom

Krstovičov hetrik s bolesťami

V nedeľom zápase sa stretli najlepší strelci prebiehajúcej sezóny. Zatiaľ čo spomínaný Polievka dal jeden gól, Nikola Krstovič zaznamenal hetrik.

"Bol to dobrý zápas z našej strany a aj dobrý zápas pre mňa. Vrátil som sa po zranení, ale všetko bolo v poriadku, hoci nie som ešte úplne fit, mám určité bolesti. Dosiahol som i napriek tomu hetrik a skončilo to dobre pre nás.

Hrdinom Dunajskej Stredy bol trojgólový Nikola... Foto: TASR, Edmund Örzsik
SR D. Streda šport futbal EKL 2. kolo odveta DAC Víkingur TTX Hrdinom Dunajskej Stredy bol trojgólový Nikola Krstovič.

Banská Bystrica má výborné mužstvo, v druhom polčase hrala otvorený, útočný futbal, dala dva góly a mohla pridať aj tretí, ale neukoristila bod. Prvý polčas bol z našej strany skvelý, v druhom sme poľavili, nemali sme hlavne druhé lopty," hovoril Krstovič, ktorý sa z pätnástimi gólmi dostal na čelo kanonierov pred štrnásťgólového Polievku.

K tomuto súboju dodal: „Polievka je dobrý hráč, teší ma, že som ho predbehol v tabuľke kanonierov. Je krajšie byť prvž, než druhž. Neviem, či to budú preteky o najlepšieho strelca medzi mnou a ním až do konca súťaže. Ja posúvam jeho, on posúva mňa. Obaja môžeme dať viac ako dvadsať gólov. Nie je však dôležité, kto bude najlepším strelcom, len nech vyhráva Dunajská Streda. Na konci sezóny si podáme ruky a pogratulujeme tomu, kto dá presných zásahov viac.“ (TASR)

Bazilej - Slovan Čítajte aj Weiss po blamáži chrlil oheň a síru: Je moja chyba, že niektorým hráčom dôverujem
Načítavajú sa športové výsledky...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #MFK Banská Bystrica