Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kucka sa na DAC nepozerá. Vrátil sa aj k strkanici s Trnavčanom, ktorý videl červenú

Policajné jednotky v pohotovosti, svetelná šou v slovanistickom i trnavskom sektore, ale aj veľa nervozity na ihrisku, ostré osobné súboje, hádky, strkanice, červená karta, penalta, množstvo emócií.

05.03.2023 10:49
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka oslavuje gól v derby proti Trnave.
debata

„Pravé derby, také, aké má byť, so všetkým,“ skonštatoval najskúsenejší muž na trávniku, stredopoliar Juraj Kucka (36), ktorý vyhrotené zápasy zažil aj v Česku, Taliansku, Turecku i Anglicku.

Najprestížnejšie slovenské derby prinieslo päť gólov. Toľko ich padlo dovedna v piatich predchádzajúcich zápasoch Slovana a Trnavy v lige. Aj trnavskí futbalisti si vyriešili jeden gólový rest. Prekonali brankára Slovana v ligovom zápase po 515 minútach. Ale inak nezvládli nič.

FUTBAL-FL: Bratislava - Trnava Čítajte aj Rozhodca to celkovo nezvládol, vrátil sa Gašparík k vylúčeniu Koštrnu a penalte. Weiss ihneď reagoval

Slovan, ktorý sa tento rok zatiaľ len trápil a v uplynulých štyroch stretnutiach remizoval, urobil s nimi krátky proces. Za dvadsaťdva minút v prvom polčase zostrelil Spartak troma gólmi a bolo po zápase. Derby stratilo futbalový náboj a už sa iba dohrávalo.

Slovanisti boli po predchádzajúcich ubolených výkonoch ako vymenení. Čo sa v ich tíme zmenilo?

„Na to sa nedá odpovedať. Nám to dnes jednoducho sadlo, súperovi nie. Taký zápas sme potrebovali. Vyšlo nám to. Videli sme, že s týmto tímovým duchom, sa to dá,“ vravel Kucka, ktorý prvým gólom načal súpera.

Slovan, Trnava Čítajte viac Ťažkoodenci na koňoch, drsný odkaz Trnavčanom i svetlice. Pozrite si, ako to vyzeralo na Tehelnom poli

Párkrát sa strhla na ihrisku mela. Zmätkujúci rozhodca Boris Marhefka si najmä v závere nevedel urobiť poriadok v šestnástke Trnavy, kde sa hráči provokovali.

Dlhší čas sa nehralo, rozhodca ukázal červenú kartu Koštrnovi a ešte sa vybral poradiť aj s VAR-om. Keď sa vrátil, nariadil pokutový kop proti Trnave.

S Koštrnom sa naťahoval zopár minút Kucka.

„Bolo to nervózne, vyhrotené, strkali sme sa. On ma držal, ja som ho držal, on ma sotil, ja som ho sotil. Neviem, ktorý z týchto momentov posudzoval rozhodca.“

Uplynulé kolo ukončilo základnú časť futbalovej ligy. Štyrikrát po sebe ju vyhral Slovan, ale teraz mu už ani víťazstvo nad Trnavou nestačilo. Na čele zostala Dunajská Streda, ktorá vyhrala v Ružomberku. Kucka tomuto faktu nepripisuje veľký význam.

„Nepozeráme sa na Dunajskú Stredu, staráme sa o seba. Stále je pred nami veľa zápasov a všetko je otvorené.“

Už vo štvrtok čaká Slovan súboj v Bazileji v osemfinále Konferenčnej ligy. „V úvode roka sa nám nedarilo. To sa stáva, verím, že teraz sme sa z toho dostali. Pôjdeme od zápasu k zápasu. V Bazileji nemáme čo stratiť,“ uzavrel Kucka.

Najlepšie snímky zo zápasu Slovan - Spartak Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Ťažkoodenci na koňoch v okolí štadióna pred...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava