Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan rozhodol derby už v 1. polčase, základnú časť však nevyhral. Skupina o titul bez vicemajstra

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa stali víťazmi základnej časti Fortuna ligy. Do nadstavbovej skupiny o titul pôjdu s jednobodovým náskokom pred úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava, ktorý v derby stretnutí záverečného 22. kola zdolal trnavský Spartak 4:1.

04.03.2023 18:34 , aktualizované: 19:53
SR Bratislava Šport Futbal FL 22. kolo Slovan... Foto: ,
Hráči Slovana a Spartaka v roztržke počas derby.
debata (4)

Prvenstvo v dlhodobej časti súťaže spečatili hráči DAC v sobotu v Ružomberku po triumfe 1:0 nad domácim MFK.

Miestenku v skupine o titul mali už skôr istú aj tretia Trnava a štvrtá Podbrezová, ku ktorým sa v sobotu pridali MŠK Žilina a MFK Dukla Banská Bystrica. Iba v skupine o udržanie sa bude účinkovať úradujúci vicemajster MFK Ružomberok.

Náročná úloha čaká na futbalistov Liptovského Mikuláša, ktorí majú na konte iba jediné víťazstvo. Na predposlednú Skalicu strácajú desať bodov.

Program 1. kola nadstavby (10. – 12. marca ====):

skupina o titul: Banská Bystrica – Dunajská Streda, Trnava – Podbrezová, Slovan – Žilina, skupina o udržanie sa: Zlaté Moravce – Michalovce, Liptovský Mikuláš – Skalica, Trenčín – Ružomberok

Nadstavbová časť FL štartuje zápasmi v oboch skupinách budúci víkend. Majster a vypadávajúci budú známi najneskôr v sobotu 20. mája, keď je na programe záverečné 10. kolo.

DAC a Slovan ako dvaja najväčší favoriti na titul si prvýkrát zmerajú sily počas Veľkej noci v rámci 4. kola (7.-9. apríla) na Tehelnom poli, v 8. kole (5.-7. mája) je na programe duel v Dunajskej Strede. Majster bude známy najneskôr 20. mája, keď vyvrcholí nadstavba záverečným 10. kolom.

FUTBAL-FL: Bratislava - Trnava Čítajte viac Rozhodca to celkovo nezvládol, vrátil sa Gašparík k vylúčeniu Koštrnu a penalte. Weiss ihneď reagoval

Slovan nedal šancu Trnave

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v derby zápase 22. kola Fortuna ligy nad Spartakom Trnava 4:1.

Napriek tomu však „belasí“ obsadili po základnej časti druhú priečku, o bod za Dunajskou Stredou. Spartak začne skupinu o titul ako tretí tím tabuľky, keď nazbieral 40 bodov a zaostal za lídrom o 8 bodov.

Slovan, Trnava Čítajte aj Ťažkoodenci na koňoch, drsný odkaz Trnavčanom i svetlice. Pozrite si, ako to vyzeralo na Tehelnom poli

Domáci sa dostali do vedenia po štvrťhodine hry, keď po centri Weissa predĺžil loptu na zadnú žrď De Marco a hlavičkou otvoril skóre zápasu Kucka.

„Belasí“ sa do prestávky presadili ešte dvakrát, najskôr v 37. minúte dorazil loptu do brány Čavrič a o dve minúty zaznamenal premiérový gól za Slovan útočník Abubakari.

Po zmene strán sa Slovan stiahol do hlbšieho bloku. V 59. minúte sa podarilo znížiť striedajúcemu Kóšovi. Spartak si však v závere nedokázal vypracovať tlak a jeho odpor definitívne zlomilo vylúčenie Koštrnu. Po faule hosťujúceho obrancu uzavrel konečný stav na 4:1 z pokutového kopu Barseghjan.

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 4:1 (3:0)
Góly: 17. Kucka, 37. Čavrič, 39. Abubakari, 81. Barseghjan – 59. Kóša, ŽK: Weiss, De Marco, Kašia – Štetina, Koštrna, Štefánik, ČK: 78. Koštrna (Trnava), Rozhodoval: Marhefka, 11.480 divákov.
Slovan: Chovan – Medveděv (87. Agbo), Kašia, De Marco, Lovat – Kankava, Čakvetadze (87. Da Silva), Kucka – Čavrič (67. Green), Abubakari (82. Sharani), Weiss (67. Barseghjan)
Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Twardzik, Mikovič (36. Kóša) – Bukata (73. Ristovski), Procházka (73. Azevedo), Savvidis, Oseni – Ofori (62. Štefánik), Ta­iwo

Najlepšie snímky zo zápasu Slovan - Spartak Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Ťažkoodenci na koňoch v okolí štadióna pred...

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Pre nás to bol zápas v neľahkej situácii. Myslím si, že sme videli výborný futbal. Mňa Trnava prekvapila, aj keď prehrala 1:4, hrala dobre kombinačne. Jej hráči boli v prvom polčase silní na lopte, hlavne v krídelných priestoroch. Podali sme dobrý výkon a konečne sme boli efektívni.“

Video

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Začiatok zápasu bol rozháraný, boli tam nejaké fauly, trochu nervozity. Prišla lacná štandardná situácia po faule, ktorý absolútne nemusel byť. Prehratý prvý súboj, nedohratý druhý súboj. Zlé bránenie Kucku pri prvom góle. Následne začali chalani panikáriť, pretože to boli presne tie situácie, na ktoré sme sa chystali a my sme z nich inkasovali. Slovan má skúsenosti s ťažšími zápasmi, čo sa z môjho pohľadu ukázalo ako kľúčové.“

DAC zdolal Ružomberok

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda uspeli na pôde MFK Ružomberok 1:0 a stali sa víťazmi základnej časti súťaže. Jediný gól duelu pod Čebraťom strelil v 82. minúte striedajúci čiernohorský útočník Nikola Krstovič.

Do nadstavbovej skupiny o titul pôjdu zverenci Adriana Guľu s jednobodovým náskokom pred úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava, ktorý si v paralelne hranom derby poradil so Spartakom Trnava 4:1.

Úradujúci vicemajster Ružomberok neobháji pozíciu z minulej sezóny. Po prehre s DAC klesol na siedme miesto a bude hrať len v skupine o udržanie sa. Na jeho úkor sa do skupiny o titul prebojovali Žilina a Banská Bystrica.

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)
Gól: 82. Krstovič, ŽK: Madleňák, Bobček – Kalmár, Krstovič, Petráš, rozhodovali: Kráľovič – Bednár, Košecký, 1647 divákov.
Ružomberok: Frühwald – Fabiš, Mojžiš, Maslo, Madleňák (87. Mrva) – Domonkos, Zsigmund – Chrien – Gerec (87. Kelemen), Bobček, Selecký (69. Šefčík)
Dunajská Streda: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer, Kalmár (64. Nebyla), Dimun – Blackman (81. Ramadan), Niarchos (64. Krstovič), Gavrič (88. Kružliak)

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Videli sme dobré stretnutie, ktoré sme aj takticky zvládli. V konečnom dôsledku sa ukázala kvalita. Krstovičovi stačila len chvíľka, aby bol v dvoch šanciach. Pri nešťastnom góle, ktorý sme inkasovali, sme urobili nie jednu, ale tri chyby. Dunajská Streda potvrdila, že má najlepšiu obranu, nerobila žiadnu nevynútenú chybu. My sme sa snažili hrať podľa svojich možností. Otupili sme kvalitu Dunajskej Stredy, mali sme slušný začiatok, keď sme sme mali štandardky i nepríjemné situácie v súperovom pokutovom území. Chalani bojovali celý zápas.“

Adrian Guľa, tréner Dunajskej Stredy: „Pre nás je to mimoriadne cenné víťazstvo na horúcej ružomberskej pôde. Bol to dobrý zápas, hlavne taktický, bojovný, s enormným nasadením na oboch stranách. Vyšli nám aj striedania, keď v priebehu stretnutia prišli za chlapcov, ktorí to odmakali, ďalší hráči. Tí vedia urobiť ešte ďalšiu nadstavbu, čo sa aj podarilo. Tešíme sa sa z víťazstva, lebo tu sa nevyhráva ľahko.“

Michalovce remizovali s ViOn-om

MFK Zemplín Michalovce remizoval s FC ViOn Zlaté Moravce 0:0. Oba tímy budú účinkovať v skupine o udržanie sa, na konte majú zhodný počet 23 bodov a patrí im v tabuľke 8., resp. 9. priečka.

MFK Zemplín Michalovce – FC ViOn Zlaté Moravce 0:0
ŽK: Slebodník, Qose, Kanu (všetci Michalovce), rozhodovali: Kružliak – Jánošík, Kuba
Michalovce: Száraz – Kotula, Marjanovič, Volanakis, Magda – Slebodník (46. Vaško), Njie, Pena – Jánošík, Kanu, Adekunle (73. Qose)
Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa, Pintér, Šuvalija, Čonka – Sloboda (61. Ďubek), Bednár – Almeida (82. Čerepkai), Duga, Vestenický (8. Pinte) – Ikugar

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: „Očakával som bojovné stretnutie a také aj bolo. Vedel som, na akom teréne budeme hrať. Bol to zápas o jednom góle. Keby ho dali Zlaté Moravce, vyhrali by oni, keby sme ho strelili my, tak tri body by ostali u nás. Futbalová kvalita by sa ukázala na lepšom teréne, pretože veľa našich hráčov stráca na svojej identite tým, že musia hrať na takom ťažkom ihrisku. To však neovplyvníme, som rád, že sme to v defenzíve zvládli na nulu. Škoda, že sme nedali žiadny gól.“

Ivan Galád, tréner Zlatých Moraviec: „Bol to zápas, v ktorom hráči ukázali viac bojovnosti ako futbalovej kvality, preto sa skončil výsledkom 0:0. Som presvedčený, že na lepšom teréne by bolo 2:2. Nie sme spokojní s remízou, žiadny tréner by nebol spokojný s tým, že sa zápas skončí bezgólovou remízou.“ (Zdroj hlasov: mfkzemplin.sk)

Žilina do skupiny o titul

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v Poprade nad posledným tímom tabuľky MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 a vybojovali si miestenku v skupine o titul.

V základnej časti obsadili Žilinčania piatu priečku. Liptovský Mikuláš čaká v desaťkolovej nadstavbe tvrdý boj o záchranu, na ktorú stráca desať bodov.

MFK Tatran Lipovský Mikuláš – MŠK Žilina 1:2 (1:1)
Góly: 19. Dedič – 21. Jambor, 86. Kaprálik, ŽK: Tumma, Diviš, Župa – Kaprálik, ČK: 29. Tumma (L. Mikuláš), rozhodovali: Dohál – Halíček, Štofik, 395 divákov.
Liptovský Mikuláš: Sváček – Diviš, Pavišič (34. Bedecs), Tumma, Spyčka – Nečas, Gerát, Laura (81. Jendrišek) – Gaži (68. Župa), Dedič (81. Bartoš), Steinhübel (68. Staš)
Žilina: Belko – Leitner, Stojčevski, Nemčík – Kopásek (77. Javorček), Minárik (85. Sauer), Iľko, Bari – Kaprálik, Jambor, Galčík (66. Ďuriš)

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Vedeli sme, aké náročné to dnes bude. Chceli sme hrať našu hru, no nedarilo sa nám to. Boli sme nepresní, tlačil nás čas a bolo vidieť na hráčoch ťarchu zodpovednosti. Zväzovalo nám to nohy, chýbali princípové veci, riešili sme veci zbrklo. Z toho pramenili chyby, pri ktorých nás podržal Belo. Futbal nás dnes odmenil za to, ako pracujeme a ako náročne sa snažíme hrať a aký ambiciózny tím máme.

Dnes to nebol nadpriemerný duel, šancí bolo menej na oboch stranách. Napokon sme boli šťastnejší. Konečné postavenie nám dáva priestor na to, aby sme mohli hrať v ďalších stretnutiach pokojnejšie. Ale aj duely ako tie dnešné sú potrebné pre rast hráča. Dnes to chalani vybojovali, čo sa tiež cení. Ideme ďalej, do novej kapitoly tímu. Sme radi, že môžeme hrať znova atraktívnu skupinu o titul." (Zdroj hlasov: mskzilina.sk)

Podbrezová vyrovnala v nadstavenom čase

Futbalisti AS Trenčín remizovali v 22. kole Fortuna ligy so Železiarňami Podbrezová 1:1. Domáci viedli od 45. minúty po góle Patrika Bajnoviča. Bod pre hostí zachránil vo štvrtej minúte nadstaveného času Marek Bartoš.

AS Trenčín – Železiarnre Podbrezová 1:1 (1:0)
Góly: 45. Bainović – 90+4. M. Bartoš. Rozhodovali: Očenás – Vass, Pacák, ŽK: Oladoye, Gajdoš – Špyrka, Bartoš
Trenčín: Kukučka – Yem, Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský – Bainović (82. Dos Santos), Oladoye (82. Pires), Gajdoš – Kmeť (65. Azango), Kupusović (75. Okunola), Soares
Podbrezová: Ludha – M. Bartoš, Bakaľa, Grešák – Šikula (67. Blahút), Faško (67. Kukoľ), Bariš, Ďatko – Špyrka (58. Sangare), Kuzma (67. Kabongo), Pa­vúk.

Bystrica v prvej šestke

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zvíťazili na pôde MFK Skalica 2:1 a prebojovali sa do nadstavbovej skupiny o titul.

Postúpili do nej zo 6. miesta, keď využili prehru Ružomberka s Dunajskou Stredou 0:1. Vicemajster po nej klesol až na siedme miesto.

Skalica obsadila predposlednú 11. priečku, pred Liptovským Mikulášom má desaťbodový náskok.

MFK Skalica – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:0)
Góly: 65. Yao – 62. Polievka (z 11 m), 69. Balič, ŽK: Hurtado, Blažek, Hollý, Rudzan – Richtárech, Polievka, rozhodovali: Glova – Vitko, Zemko
Skalica: Junas – Rudzan, Hurtado, Blažek, Krčík – Nagy, Hollý (86. Mášik), Yao, Fábry (75. Švec), Morong (75. Vlasko) – Medved (86. Haša)
Banská Bystrica: Hruška – Gorosito, Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský (58. Káčerík) – Pišoja, Balič, Ľupták (58. Slávik), Richtárech – Rymarenko (86. Hanes), Polievka (90.+1 Franko)

Načítavajú sa športové výsledky...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava