Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss nedvíhal hlas, verí, že obrat príde v derby. Slovanisti vytiahli na tréningu dymovnice

Futbalisti Slovana Bratislava sa naďalej zahrávajú s trpezlivosťou fanúšikov, spochybňujú povesť suveréna slovenského futbalu a oslabujú svoje sebavedomie pred dôležitým súbojom s Bazilejom v Konferenčnej lige.

03.03.2023 17:53
SR Futbal FL 11.kolo Trnava Slovan TTX Foto: ,
Stredopoliar Slovana Juraj Kucka pred Romanom Procházkom z Trnavy na archívnej snímke.
debata

Slovan: dlhé čakanie na výhru

Tréner Vladimír Weiss dúfa, že už v sobotu sa to zmení.

„Verím, že s Trnavou to otočíme a zvíťazíme. Bude to iný zápas, s iným nábojom,“ vyhlásil po stretnutí v Dunajskej Strede, kde vo štvrťfinále Slovnaft Cupu Slovan iba remizoval so Šamorínom (1:1). Postup si so šťastím vybojoval v penaltovom rozstrele.

„Súper mohol streliť gól na 2:1 a bolo by po zápase, ale podržal nás brankár Trnovský fantastickým zákrokom. My sme pološance nevyužili, chýbala nám väčšia kvalita i pokoj,“ priznával bratislavský tréner.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte aj Kmotrík ml. je späť a nastal pohyb. Vysporiadal sa s Tomaschekom a Vittekom

Tvrdil, že nezdvíhal hlas, lebo takýto zápas čakal. Jeho tím v tomto roku v súťažnom zápase ešte nevyhral. Vo všetkých štyroch len remizoval.

Všetky spája jeden menovateľ: slabé výkony. Hneď v prvom zápase síce nastúpil proti Dunajskej Strede, ale 50 minút hral presilovku o jedného hráča a nevyužil ju. Na mužstvo padol herný útlm, čo sa ukázalo proti druholigistovi.

Bezradnosť favorita sa prejavila v závere, keď sa usiloval rozhodnúť, ale nedokázal si vypracovať ani šancu.

„Vieme hrať lepšie, ale v živote i vo futbale bývajú momenty, keď vám to nejde. Pokiaľ sú naši hráči skoncentrovaní, tak sú dobrí. Ak poľavia, máme problém,“ tvrdí Weiss. Tentoraz šetril kritikou.

„Musíme myslieť pozitívne,“ dodal.

Pozrite si, ako to vyzeralo na štvrtkovom otvorenom tréningu Slovana pred derby s Trnavou:

Gašparík: Slovan je pod väčším tlakom

Pred záverečným kolom základnej časti najvyššej súťaže hovorí v prospech Slovana posledná vzájomná bilancia. Trnava nestrelila belasým gól už v piatich ligových stretnutiach (tri razy prehrala, dvakrát remizoval 0:0).

Pre Slovan by však malo byť varovaním posledné vystúpenie Trnavčanov na Tehelnom poli. Vlani v máji vo finále Slovenského pohára ich na domácej pôde zdolali a vyfúkli im trofej.

Spartak pohárové štvrťfinále zvládol. Vyradil Komárno (2:0), ktoré je v druholigovej tabuľke tretie, o štyri priečky nad Šamorínom.

Galis Slovan Čítajte rozhovor Galis spomína pred derby: Keď som odišiel do Trnavy, podpálili mi auto

„Slovan je pod väčším tlakom ako my. Pokúsime sa to využiť. Budeme uvoľnení, ale odhodlaní. Derby je iný zápas ako všetky ostatné. Súper naň bude skoncentrovaný, nič nám nedaruje. Rozhodne aktuálna forma hráčov,“ uviedol tréner Michal Gašparík.

V prípade výhry by sa Trnava vrátila do boja o titul. „Slovan a Dunajská Streda sú finančne najlepšie zabezpečené kluby s najsilnejšími kádrami. Pokúsime sa ich držať,“ vyhlásil Gašparík.

Vladimír Weiss Ivan Kmotrík Čítajte aj Dianie v Slovane je ako balón nad USA, ktorý nedávno zostrelili. Nikto nevie, čo to bolo. Čo sa deje na Tehelnom poli?

Trnavský kapitán Martin Mikovič očakáva náročný zápas.

„Na Slovane môžeme vyhrať. Hovorí sa, že má krízu, ale v derby žiadna kríza neexistuje. Na Trnavu sa nachystá úplne inak ako na predchádzajúcich súperov,“ vraví na klubovom webe.

V hľadisku bude viac ako 10-tisíc divákov. Už v stredu bolo predaných vyše sedemtisíc lístkov, z Trnavy prídu fanúšikovia špeciálnym vlakom a organizátori umožnili voľný vstup aj 1200 deťom nielen z Bratislavy, ale aj z celého Slovenska.

Hráči slovenskej ligy, ktorí prestúpili k rivalovi Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky

Ladislav Molnár (zo Slovana do Košíc, 1996)...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava