Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Dianie v Slovane je ako balón nad USA, ktorý nedávno zostrelili. Nikto nevie, čo to bolo. Čo sa deje na Tehelnom poli?

Unavený Weiss

Je pravdou, že Slovan sa počas zimného prestupového obdobia neposilnil. Na jeseň zaznievali informácie, že mužstvo treba omladiť a priviesť doň pár nádejných slovenských hráčov, zostalo však len pri slovách.

Podľa nášho zdroja z prostredia klubu je aj toto dôvod nezhôd medzi Weissom a Kmotríkom ml. Bývalý GM si vraj myslí, že v tíme je momentálne príliš veľa „starších a ťažko predajných hráčov“. Chýba vraj dlhodobá vízia klubu.

A aká je realita? V zime do Slovana žiadny talentovaný Slovák neprišiel. Keď sa európsky trh s hráčmi uzatváral, majster chvátal. Priviedol troch futbalistov zadarmo – Jarjueho, Abubakariho a Zuberuho – a žiadny z nich sa zatiaľ neukazuje ako posila.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.... Foto: TASR, Jaroslav Novák
SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. a exgenerálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. na archívnej snímke.

Podľa Goffu aj toto svedčí o tom, že v klube je nezdravá atmosféra. V Slovane trvá už pridlho. „Keď je kríza, väčšinou sa vyvetrá, spraví poriadok a veci sa napravia, ale tu to tak zatiaľ nie je,“ myslí si futbalový expert.

Podľa neho za problémy v bratislavskom tíme nemôžu neštandardné vzťahy, ktoré sú podmienené rodinnými a dlhoročnými priateľskými väzbami. V rukách má vraj všetko tréner Weiss.

„To, čo presiaklo, je skôr o manažovaní klubu. Nemalo by sa to však týkať kabíny. Čo s tým má? Tréner musí reštartovať vzťahy v šatni. Tak, aby opäť dobre fungovala. Weiss to vôbec nemá jednoduché, ale na druhej strane má od majiteľa takú voľnosť, aká nemá na Slovensku obdobu. Nikto mu nezasahuje do práce, môže si povedať, koho v ňom chce. U nás mal takúto "slobodu“ hádam iba Adrián Guľa v Žiline a dnes v Dunajskej Strede," vraví.

Podľa Goffu stále nie je dôvod na paniku. Tvrdí, že tri remízy nie sú žiadna katastrofa a Slovan je stále najväčším kandidátom na titul. Zároveň však pripomína, že z Tehelného poľa aj po jesennej jazde v Európskej konferenčnej lige vyžaruje oveľa viac negatívneho, ako pozitívneho.

Z niektorých Weissových odpovedí to priam srší. „Žiadny tréner nemôže získať titul, keď mužstvo nejde s ním,“ alebo "možno niektorí nemáme takú kvalitu, akú si myslíme. Hráči, ale možno aj my tréneri.“ A ešte jeden príklad za všetky: „Už ťažko u niektorých hľadať motiváciu, keď máte štyri či päť titulov za sebou.“

Na priamu otázku, či z trénera Weissa necítiť únavu a frustráciu, Goffa odpovedá: „Je to tak.“

„A možno sa stačí pozrieť iba na to, ako organizácia komunikuje na sociálnych sieťach s vlastnými fanúšikmi. A vôbec – povedzme si na rovinu – kedy sme počuli niečo pekné o Slovane za posledné obdobie? Keď sa niečo povie pozitívne, tak potom o Gruzíncoch Kankavovi, Kašiovi a Čakvetadzem, inak sú to skôr prejavy frustrácie. Nie je to dobré,“ zamýšľa sa.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Ivan Kmotrík ml.