Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chudobnejší majster. Weiss nevylúčil ani odchod

Futbalisti Slovana Bratislava sa ocitli v ošemetnej situácii, ktorú si dlho nepamätajú.

26.02.2023 12:01
Weiss Slovan Foto:
Tréner Slovana Vladimír Weiss starší.
debata (1)

Keď v ročníku 2018/19 získali titul, mali po 21. kole 55 bodov a pred druhou Dunajskou Stredou 14– bodový náskok. Slovan bol suverén, na ktorého nik nemal.

Teraz sa v rovnakej etape súťaže pozerá na chrbát DAC, získal len 44 bodov, je o 11 bodov chudobnejší. Čísla nepovedia všetko, ale naznačujú veľa. Slovan už v lige nedominuje.

weiss slovan futbal Čítajte viac Weiss šípi problémy: Niečo sa deje, ale to si musíme upratať v kabíne

Tento rok ešte nevyhral, v Zlatých Moravciach remizoval tretíkrát po sebe. „Niečo sa deje. Tri remízy nie sú dielom náhody. Vždy je niečo pre niečo. Ale nechám si to pre seba,“ reagoval Weiss.

Podobná situácia tu už bola – vlani v septembri. Zasiahol majiteľ klubu Ivan Kmotrík starší, buchol po stole a podržal Weissa. Padol športový riaditeľ Richard Trutz, po ňom odstúpil z postu generálneho riaditeľa majiteľov syn.

Do Slovana nastúpili bývalí reprezentanti Róbert Tomaschek a Róbert Vittek.

Navonok sa situácia upokojila, ale v klube je stále dusno, čo potvrdzujú i Weissove slová o potrebe zomknúť sa a nájsť spoločné názory.

Trnava Trenčín Čítajte viac Zmena na vedúcej pozícii. Slovan zaváhal, Dunajská to dokonale využila

„Sú tu veci, o ktorých nechcem rozprávať. To si musíme upratať v kabíne a klube. Je to moja robota, aby som upokojil situáciu. Musím to vyriešiť. Alebo to urobia v klube niektorí iní ľudia,“ vyhlásil.

Napriek všetkému by hra majstra mala vyzerať inak. Horší ako bod zo Zlatých Moraviec bol jeho biedny výkon.

Najmä po prestávke mal problém vypracovať si akú-takú šancu, čo pri všetkej úcte k bojujúcemu ViOn-u, by malo spustiť na Tehelnom poli alarm. Má šťastie, že aj najväčší súperi sa často trápia.

V minulosti schytali trénerovu kritiku často hráči, mnohí museli odísť. Inokedy naznačoval, že v klube vládnu komplikované vzťahy. Tvrdí, že sú pod tlakom, lebo od Slovana sa čaká titul.

Čo iné? Túto úlohu štyri razy za sebou zvládol a podmienky spolu s nadštandardne platenými hráčmi v porovnaní s ostatnými mu nedovoľujú, aby si dával nižšie ciele. Iní môžu belasým ticho závidieť, oni vyplakávajú a medzi sebou bojujú.

Sr Futbal EKL 5. kolo Skupina H BAX Čítajte viac Prijateľný žreb pre Slovan. Niektorí ľudia budú mať veľké oči, reagoval Weiss

"Možno nemáme takú kvalitu, ako si myslíme, hráči alebo my tréneri, niekde robíme chybu, na to musíme prísť. Je tu tlak, aby sme získali titul. Bez neho sa to môže zrútiť ako domček z karát.

Už sme za Dunajskou Stredou a na krku máme Trnavu, ktorá má dobré, bojovné mužstvo. Stále máme najlepší tím, individuality, len to treba z nich vyžmýkať a pretaviť do kolektívu," tvrdí tréner.

Čoskoro uplynú dva roky, čo sedí na lavičke majstra. V Zlatých Moravciach naznačoval, že sa svojho postu nedrží za každú cenu. „Urobím všetko, aby bol Slovan úspešný, a keď nie, vyskúša si to niekto iný.“

Najbližšie Slovan privíta trnavský Spartak, ktorý ho vlani obral na Tehelnom poli o Slovenský pohár. Teraz mu hrozí, že môže prísť aj o titul.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss