Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vrátil sa z Mongolska a chce zachrániť Liptákov. Prehra s Trnavou ho bolela

Prvý tím tabuľky vymenil za posledný. Marek Fabuľa strávil takmer rok v Mongolsku, vlani v novembri v Ázii skončil, hoci jeho tím FC Deren viedol tabuľku. Bez práce dlho nezostal, ešte ten istý mesiac sa stal trénerom potápajúceho sa Liptovského Mikuláša.

12.02.2023 11:09
SR Futbal FL 19. kolo L. Mikuláš Trnava POX Foto: ,
Tréner Liptovského Mikuláša Marek Fabuľa.
debata

Futbalisti Tatrana sa dostali na jeseň do nelichotivej situácie, vybojovali jediné víťazstvo a na predposledný tím súťaže Skalicu strácajú sedem bodov.

Jediným cieľom je záchrana. Fabuľa, ktorý predtým trénoval aj Košice či Podbrezovú, si pochvaľoval posily i podmienky v zimnej príprave, v ktorej mužstvo absolvovalo aj kemp v Turecku.

SR Futbal FL 19. kolo L. Mikuláš Trnava POX Čítajte viac Trnavu zachránila penalta, Ružomberok potrestal hrubú chybu. Zápas v Žiline rozuzlil vlastenec

Návrat na slovenskú scénu si predstavoval inak. Tatran siahal v Poprade na bod, ale napokon podľahol Trnave v úvodnom jarnom kole 1:2. Rozhodujúci gól padol tri minúty pred koncom z penalty.

„Súper po prestávke kontroloval zápas, ale nevypracoval si nič vážne. Chlapi to odbojovali takou partizánčinou, nedoviedli zápas aspoň k bodu. Mrzí ma, že vlastnou somarinou sa pripravili o lepší výsledok. Siahli si na dno síl, akceptujeme aj silu súpera, to všetko vieme, berieme, ale bolí to, že sme prehrali takýmto spôsobom,“ komentoval Fabuľa.

V zime menil trénera ešte jeden tím. Predposledná Skalica angažovala nováčika na prvoligovej scéne Pavla Majerníka. Aj on zažil podobnú situáciu ako skúsenejší Fabuľa.

Karol Pecze Čítajte aj Slovan nie je Paríž, nevyzerá to na prudkú zmenu k lepšiemu, vraví uznávaný tréner

V uplynulých sezónach pôsobil v Skalici ako kapitán tímu a naposledy vo funkcii asistenta trénera.

Prvý raz sa posadil na lavičku ako jej šéf. Skalica podľahla v Žiline dve minúty pred koncom vlastným gólom. Švec nastúpil na poslednú dvadsaťminútovku. Najskôr spálil veľkú šancu a potom nešťastne tečoval loptu do vlastnej bránky.

„Hráči makali, nechali na trávniku všetko, ale futbal je aj takýto krutý,“ skonštatoval Majerník.

Jeden z dvojice nových trénerov si môže vylepšiť náladu už v najbližšom kole v dôležitom súboji o záchranu. V nedeľu Skalica doma privíta Liptovský Mikuláš…

Hráči slovenskej ligy, ktorí prestúpili k rivalovi Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky

Ladislav Molnár (zo Slovana do Košíc, 1996)...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Fabuľa