Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss o slovenských posilách: Ak idú do Poľska, vypýtajú si o polovicu menej

Futbalový Slovan Bratislava neprišiel cez zimu podľa trénera Vladimíra Weissa st. o veľa kľúčových hráčov. Za jedinú výraznejšiu stratu zo svojho užšieho výberu označil obrancu Myentyho Abenu, ktorý prestúpil do Ferencvárosu.

09.02.2023 15:45
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss na tlačovej konferencii pred štartom jarnej časti Fortuna ligy.
debata

„Belasí“ odštartujú jarnú časť Fortuna ligy nedeľným šlágrom v Dunajskej Strede, ktorá im môže vziať vedenie v tabuľke. V marci absolvujú aj osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL).

„Aj keď sa zdá, že odišlo veľa hráčov, z užšej zostavy to bol len Abena. Rozhodli sme sa vytvoriť v tíme zdravú konkurenciu a tak prišli Maudo Jarjue a hrotový útočník Malik Abubakari,“ uviedol na tlačovej konferencii v Bratislave tréner Weiss st.

Lionel Messi Čítajte viac Messi sa rozhodol behať ešte menej ako zvyčajne. Je otravou pre superbohatý PSG

Abubakari skóroval hneď vo svojom prvom zápase za „belasých“ – otvoril skóre v utorňajšom pohárovom stretnutí na pôde Banskej Bystrice a prispel k triumfu svojho tímu 2:1. Slovan prezimoval na prvom mieste s trojbodovým náskokom pred DAC. Hráči sa pripravovali na Pasienkoch a absolvovali štyri prípravné zápasy, dva z toho v Rakúsku.

„Zimná príprava nie je nikdy ideálna, rozhodli sme sa zostať doma a vyšlo nám to dobre. Na Pasienkoch máme dobrú umelú trávu a boli sme aj na krátkom zájazde v Rakúsku, kde sme odohrali dva dobré prípravné zápasy. Pomohol nám aj pohárový duel v Banskej Bystrici,“ povedal Weiss st.

Jeho tím čaká v marci osemfinálový dvojzápas EKL a svojho súpera spozná po žrebe, ktorý je na programe 24. februára.

Igor Žofčák Čítajte viac Keď sa chlapcov pýtam, čo chcú, každý povie auto. Pritom si nevedia odložiť dve stovky mesačne, vraví ligová legenda

Zo Slovana v zime odišlo sedem hráčov a prišli traja noví. No žiadny slovenský futbalista. Prečo? „Rokovali sme so Slovákmi, ale slovenské kluby, alebo hráči, očakávajú tri-štyrikrát vyššie podmienky, ako majú v domácich kluboch,“ skonštatoval tréner Slovana.

Vysoké finančné nároky tak spôsobili, že medzi novými posilami sú iba traja hráči z Afriky. „Keď idú slovenskí futbalisti napríklad do Poľska, tak si vypýtajú o polovicu menej peňazí, ako keď idú k nám. S tým sa musíme zmieriť,“ dodal Weiss.

Najškaredšie dresy na futbalových trávnikoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nemceko - reprezentačný dres z MS 1994...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Fortuna liga