Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Keď sa chlapcov pýtam, čo chcú, každý povie auto. Pritom si nevedia odložiť dve stovky mesačne, vraví ligová legenda

Keby dnes za vami prišiel váš bývalý spoluhráč Tomáš Řepka zo Sparty, ktorý prehajdákal milióny, čo mu poviete?

Opýtal by som sa ho, prečo prišiel a čo chce. Čo potrebuje a ako mu môžem pomôcť. Vyčítať mu niečo, čo bolo, naozaj nemá zmysel a nikam to nevedie. Je to jeho osobná vec. Veľa záleží od okolia a partie, v ktorej sa pohybujete. Ak nemáte vnútornú silu, dochádza k zlyhaniam.

Řepka o konci kariéry povedal, že je to polosrmť…V apríli oslávite 40. narodeniny a stále hráte na vysokej úrovni – máte obavy z konca?

Nie. Som pripravený. Už teraz v lete. Mám sen, nastúpiť v lige ako 40-ročný a možno streliť nejaký ten gól. S koncom som stotožnený, pripravujem sa už štyri roky. Viem, čo budem robiť a baví ma to.

Dokážete si predstaviť, že raz to skĺbite s trénerstvom?

Nie, kdeže, to sa nedá. Keď sa raz niečomu venujete na sto percent, potom vám nezostane čas na iné. Je to nereálne. Z profesionálneho futbalu vycúvam, ak niekto bude chcieť radu, vždy pomôžem. Chcem však ukázať cestu svojim dvom synom.

Päťdesiatpäťročný Kazujoši Miura sa nedávno… (preruší otázku)

Áno, viem o tom. Japonec, ktorý hrá stále niekde v 2. lige v Portugalsku. Klobúčik dole, je to veľká vec.

Viete si predstaviť, že v sezóne 2037/2038 si ešte niekde obujete kopačky?

(smiech) Možné to je, nebudú však profesionálne. Nie je futbal ako futbal, rád si zahrám niekde na dedine za klobásku a pivko. Odkladám profesionálne kopačky, nie tie futbalové.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Žofčák #MFK Zemplín Michalovce