Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Keď sa chlapcov pýtam, čo chcú, každý povie auto. Pritom si nevedia odložiť dve stovky mesačne, vraví ligová legenda

Dohodnúť si s ním rozhovor nie je úplne jednoduché. Pokojne odpovie aj na druhý deň, lebo predtým nemal čas. Igor Žofčák (39), ligová legenda, už niekoľko sezón sedí na dvoch stoličkách. Jednu má v kabíne, druhú v kancelárii. Skúsený líder futbalových Michaloviec radí svojim spoluhráčom nielen na trávniku.

08.02.2023 16:24
Igor Žofčák Foto: ,
Igor Žofčák.
debata (2)

Aj dnes ste vstávali o piatej ráno?

Áno, robím to takto stále. Medzi piatou a šiestou som vždy hore. Navyše, teraz mám trojmesačného syna, už to nie je čistý spánok. Ani budík nepotrebujem.

Vždy ste sa takto skoro budili?

Nie, kedysi som vydržal v posteli o niečo dlhšie. Ale žiadny sedmospáč som nebol, o deviatej ma už pod perinou nebolo vidieť.

Potrebujete dnes k životu diár?

Jednoznačne. Bez neho si to neviem predstaviť. Mal by ho mať každý – odporúčam to. Biznis ma naučil, že ak máte nejaké ciele, musíte si ich poznačiť a aby ste ich mohli naplniť, potrebujete niečo preto robiť. Keď máte plán, všetko je omnoho jednoduchšie.

Značíte si aj futbalové povinnosti?

Samozrejme. Úplne všetko. Tréningy aj zápasy. Súkromné a pracovné povinnosti.

Sú niektoré pracovné stretnutia také dôležité, že kvôli nim vynecháte aj tréning či prípravný zápas?

Určite. Posledné roky som už viac podnikateľ ako profesionálny futbalista – to je už iba hobby. Mám to vydiskutované aj s majiteľom Michaloviec, vie, že keby som nemohol robiť kompromisy, tak futbal už nehrám. Kedysi som všetko prispôsoboval tréningom a zápasom, dnes sa to otočilo a pri futbale ma drží už iba finančné poradenstvo, ktorému sa naplno venujem.

Na zimnom sústredení v Turecku to nebol problém?

Musel som sa na to pripraviť vopred. Ale chcel som tam ísť, bolo to moje posledné sústredenie, v lete s profesionálnym futbalom skončím. Užil som si to tam, aj keď priznávam, že občas toho bolo až príliš – desať dní a dvojfázové tréningy, od toho som si už predsa len odvykol. Chýbala mi moja rutina, kancelária či rôzne stretnutia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Žofčák #MFK Zemplín Michalovce