Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Titul? Slovan svoj náskok ešte zvýši a vyhrá, vraví odídenec Hrnčár

Zažil niečo, čo nie je vo futbale úplne bežné. Minulý týždeň opustil Slovan Bratislava a zamieril na polročné hosťovanie do druholigového belgického Beverenu. A tréner Wim De Decker ho už v nedeľu postavil v jednom z najdôležitejších zápasov sezóny.

26.01.2023 15:34
SR Bratislava futbal FL 2. kolo Hrnčár Slovan BAX Foto: ,
David Hrnčár po strelení svojho premiérového gólu v drese Slovana. Dosiahol ho v súboji proti Trenčínu 23. júla 2022.
debata

Stretli sa prvé dve mužstvá tabuľky s rovnakým počtom bodov, Beveren zdolal Beerschot 2:0. David Hrnčár (25), ktorý vyrastal na Tehelnom poli, odohral v drese víťazov plný počet minút.

S novými spoluhráčmi ste sa ani poriadne nezoznámili a nastúpili ste v kľúčovom zápase. Nemali ste z toho trochu obavy?

Nebol to pre mňa problém, hoci som prišiel len tri dni pred stretnutím. Hralo sa mi dobre. Na tento zápas som sa tešil. Som rád, že som ho ešte stihol. A že som ho odohral celý.

Na akom poste?

Beveren hrá v rozostavení 3–5–2. Mal som pod palcom celú pravú stranu, čo mi sedí. Tréner ma dobre pozná, sledoval ma prakticky rok, vedel, čo môže odo mňa čakať. Cítim z jeho strany dôveru, čo je veľmi dôležité.

Ohlas, Slovan Čítajte viac Neodolal Maďarom. Po Ramírezovi odchádza zo Slovana ďalšia opora

Akú úroveň mal súboj dvoch kandidátov na postup?

Bol to prakticky prvoligový zápas vo výbornom tempe, s vysokou agresivitou, v perfektnej kulise. V hľadisku bolo asi sedemtisíc divákov. A ešte sme aj vyhrali. Nemalo to chybu.

Ako hodnotil tréner vašu premiéru?

Pochválil ma, ale individuálne výkony nerozoberal. Celkovo bol veľmi spokojný, nedostali sme gól, čo je pre mňa i celú defenzívu dôležité, vybojovali sme cenné víťazstvo. Klub má jasný cieľ postúpiť do prvej ligy, kam aj patrí.

Výkonnostne i podmienkami. Beveren je v podstate prvoligový klub. Má skvelé zázemie, pekný štadión, sedem tréningových ihrísk, o hráčov je výborne postarané.

Sú podmienky lepšie ako na Slovane?

To by som jednoznačne netvrdil, aj v Slovane sú dobré podmienky. Má napríklad krásny nový štadión. Ale Beveren zasa sedem ďalších špičkových ihrísk, to sme v Slovane nemali.

7. Eric Ramírez Čítajte viac Dobrý chlapec sa do Slovana nevrátil. Ramírez má rád peniaze a ešte viac topánky

Ako vás prijali spoluhráči? Našli ste si v tíme už spriaznenú dušu?

Nemôžem tvrdiť, že tu mám už nejakého kamaráta, ale prijali ma dobre, prehodil som zopár viet skoro s každým. Som tu však len chvíľu, na nadväzovanie kontaktov budem mať ešte dosť času. Všetci komunikujú po anglicky a angličtina mi nerobí problémy.

Aj v Slovane sme sa často dorozumievali v tomto jazyku, takže to nie je pre mňa nič nové. Aj tu je zloženie pestré, okrem Belgičanov je v kádri veľa hráčov z iných krajín.

Vedia niečo o krajine či klube, odkiaľ ste prišli?

Bolo to asi pol na pol. Niekto vedel, niekto nie. Ale prvé dojmy sú výborné. Som presvedčený, že som urobil dobrý krok. Čoskoro pricestuje za mnou aj priateľka Júlia. Už sa na ňu teším.

Už máte aj svoje bývanie?

Zatiaľ som v hoteli, byt dostanem v najbližších dňoch. A k nemu aj auto, BMW, to je jeden zo sponzorov klubu, všetci hráči tu jazdia na týchto autách.

V Slovane ste strelili na jeseň päť gólov, len Čavrič dal o dva viac. Spolu so štyrmi asistenciami vám v bodovaní patrilo štvrté miesto v súťaži. Mnohých prekvapilo, že ste opustili tím obhajcu titulu…

Mal som silnú motiváciu – zahrať si v zahraničí. Bol to môj sen a aj veľká výzva. Mám už 25 rokov, nie som začiatočník. Dostal som ponuku z vyspelej futbalovej krajiny, chcem sa otestovať aj v iných ako domácich podmienkach.

David Hrnčár v drese Slovana. Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Futbal FL 4. kolo Slovan Bratislava Skalica BAX David Hrnčár v drese Slovana.

Slovan však doma kráča za titulom, nemrzelo vás, že odchádzate do druhej ligy…

Asi si toto mnohí hovoria, ale som v tíme, ktorý už o niekoľko mesiacov bude možno prvoligový. Zápas, ktorý som zažil uplynulú nedeľu, sa úrovňou, futbalovosťou, atmosférou vyrovnal špičkovému stretnutiu v najvyššej slovenskej súťaži. A mal určite vyššie tempo.

Slovan čaká na jar pokračovanie v európskej súťaži. To vás nemotivovalo?

Určite áno, ale kde je napísané, že by som v zápase, ktorý ho v Európe čaká, aj naozaj hral? Je pravdepodobné, že by som ho sledoval z lavičky. To už nie je ono, aj keď som rád, že som bol súčasťou tímu, ktorý získal titul, bojoval v európskych predkolách a postúpil zo skupiny.

Na Slovan nemôžem povedať nič zlé, budem spomínať na kopu krásnych zážitkov. Teraz ho čakajú s istotou dva zápasy v osemfinále Konferenčnej ligy, ale budem mu držať palce, aby ich bolo čo najviac. Rád si to pozriem v televízii.

Čakali ste, že v belasom drese dostanete väčší priestor?

To nebol dôvod môjho odchodu. Nemusel som zo Slovana odísť, nik ma nevyhadzoval, nebol som na odpis. Ale chcel som odísť, vyskúšať si futbal i život v Belgicku. Možno o pol roka by som takú možnosť už nemal. Potom by ma to mrzelo.

Zo Slovana odišlo naraz niekoľko hráčov z užšieho kádra. Čomu to pripisujete?

Je to len zhoda okolností. Záujem Belgičanov o moju osobu trval dlhšie, prvú ponuku som dostal pred rokom a potom aj vlani v lete. Aj Ferencváros sa zaujímal o Abenu dlhšie…

Róbert Polievka Čítajte viac Polievka: O Slovane som počul, ale nečakám, že v zime sa udeje niečo veľké

Neoslabia tieto odchody mužstvo?

Neoslabia. Slovan má široký káder hráčov a bude úspešný doma a verím, že aj na medzinárodnej scéne. To, že každý je nahraditeľný, nie je fráza. Napokon, ja som stále súčasťou Slovana, lebo v Beverene som zatiaľ na hosťovaní. Aj keď dúfam, že v lete bude z toho prestup, urobím maximum, čo bude v mojich silách. Je to len na mne.

O dva týždne bude pokračovať aj slovenská ligová súťaž. Po jeseni vedie Slovan len o tri body pred Dunajskou Stredou. Obháji titul?

Svoj náskok na jar ešte zvýši, opäť bude majster. Ale Dunajská Streda zostane jeho najvážnejším súperom.

Najlepšie zarábajúce futbalové kluby 2021/22 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spoločnosť Deloitte už po 27-krát zverejnila...

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #slovan #David Hrnčár #Beveren