Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Babrácky gól, dráma v závere. Trnava otočila so Skalicou

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v záverečnom kole jesennej časti Fortuna ligy nad Skalicou 2:1. O víťazný gól domácich sa postaral v 95. minúte Erik Daniel.

11.11.2022 19:39
skalica, trnava Foto: ,
Na snímke sprava hráč Trnavy Kelvin Boateng a hráč Skalice Filip Blažek.
debata

Hostia sa ujali vedenia v 17. minúte, keď brankárovi Takáčovi vypadla technická strela Fábryho zhruba z 25 metrov a dokotúľala sa do bránky.

Po zmene strán červeno-čierni zvýšili aktivitu a vyrovnali Osenim. Výsledok napokon strhli na svoju stranu z poslednej akcie zápasu, keď si Daniel narazil s Osenim a „placírkou“ zo siedmich metrov poslal loptu do siete.

trnava, skalica Čítajte viac ONLINE: Trnava si poradila so Skalicou

Fortuna liga – 18. kolo:

FC Spartak Trnava – MFK Skalica 2:1 (0:1)
Góly: 47. Oseni, 90.+5 Daniel – 17. A. Fábry, ŽK: Taiwo – Nagy, Jarábek (tréner), rozhodovali: Dohál – Poláček, Bednár, 1812 divákov.
Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Bolaji (64. Iván) – Daniel, Oseni, Procházka, Taiwo – Boateng, Ristovski (23. Mikovič, 80. Čurma)
Skalica: Junas – Nagy, Blažek, Podhorin, Václav – Vlasko (77. Potoma), Hollý (85. Mášik) – Fábry, Kousal (61. Baumgartner), Yao – Haša (77. Šebesta)

Michal Gašparík, tréner Spartaka:
„Snažil som sa zostavu vyskladať z najskúsenejších a najkvalitnejších hráčov. Systémovo sme hrali ale úplne inak, ako sme zvyknutí a na ihrisku bolo vidieť, že je to čistá improvizácia a nestačí ani kvalita hráčov, ak nemajú návyky v systéme. V prvom polčase sme ešte napokon dostali gól z diaľky. Celkovo bol prvý polčas z našej strany slabý. Po zmene strán sme prešli do nášho systému, dali sme do stredu krídelníka Azeveda a vyzeralo to lepšie. Dnes nakoniec rozhodlo srdiečko, chcenie, chalani išli na dno síl, verili sme do poslednej minúty, že to otočíme, napokon to vyšlo v poslednej sekunde. Veľmi sa tešíme, myslím si, že je to prvýkrát, že sme takto zlomili zápas, ktorý sme otáčali. Pre nás sú to dôležité body a možno konečne to zlomíme doma. Minulú sezónu sa nám doma darilo, nestrácali sme body, teraz máme veľa remíz a prehru.“

Juraj Jarábek, tréner Skalice:
„Chalanom v podstate nemám čo vytknúť, odohrali výborný zápas. Viedli sme, škoda v druhom polčase, padol gól po peknej strele, mohli sme proti Osenimu vystúpiť. To by sa nemalo stať. Obe mužstvá chceli vyhrať, mali sme viac šancí ako Trnava, škoda toho. Nadstavovať sa malo štyri minúty, bola cez čas šiesta minúta a tridsiata sekunda. Mali by sme si to ale uhrať na súperovej polovici. Ľahko sme Trnavu poslali na vlastnú polovicu, rozhodujúca akcia im pekne vyšla. Škoda. Ideme ďalej, chalanov chválim za výkon. Myslím si, že prehra je nezaslúžená, ale to občas futbal prináša.“

II. liga – 17. kolo:

ŠK Slovan Bratislava B – MŠK Žilina B 3:0 (1:0)
Góly: 38. Antálek, 78. Križan, 86. Medved, ŽK: Medved, Kušnír, Habodasz – Mensah, Owusu, ČK: 40. Mensah po 2. ŽK.
Rozhodoval: Mastiš, 95 divákov.

Najdrahší futbalisti + pozícia Slováka v rebríčku Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
20. Mohamed Salah (FC Liverpool): 80 miliónov eur.

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Skalica