Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyvodí dôsledky? Weiss reaguje na facku v Žiline

Vo štvrtok sa postupom do osemfinále Európskej konferenčnej ligy postarali o historický úspech, v nedeľu zaznamenali v domácej súťaži tretiu prehru.

07.11.2022 06:47
SR Futbal FL 17. kolo Žilina Slovan ZAX Foto: ,
Žilinčan Adrián Kaprálik uniká Vernonovi De Marcovi zo Slovana.
debata (6)

Futbalisti Slovana si po výsledku 1:4 v Žiline, ktorej góly zaznamenal reprezentant do 21 rokov Adrián Kaprálik, udržala pozíciu lídra, no pred Dunajskou Stredou majú v tabuľke už len trojbodový náskok.

Tréner úradujúceho majstra Vladimír Weiss upozornil, že podobná situácia po pohárových zápasoch môže nastať.

Adrián Kaprálik Čítajte viac Po úspechu prišiel kolaps, Slovan zničil štvorgólový Kaprálik. Weiss: Nezvládli sme to

„Samozrejme, sme sklamaní z výkonu i výsledku. Ak mám byť úprimný, tak sčasti som očakával únavu a sčasti som očakával oduševnený výkon Žiliny. Na príprave sme mužstvo upozorňovali, že Žilinčania budú veľa behať, že môžu nastúpiť v trojke vzadu, a hrajú vysoko, na druhé lopty.

Jednoducho, na tej umelej tráve to vedia, čo sa dnes potvrdilo. Nemôžeme však dostať gól z prvej strely,“ vravel Weiss na tlačovej konferencii po stretnutí pod Dubňom, citovala ho aj stránka bratislavského tímu.

„Súper hral následne dobre, kým my sme zle bránili. Očakával som možno nie až takýto krutý priebeh, no po ťažkých a emočných pohárových zápasoch niekedy prichádza práve niečo takéto,“ pokračoval tréner.

kmotrík Čítajte aj Borbély: Kmotrík? Otrok lásky k futbalu. S Weissom chcú petržalské repete

Pripomenul prehru s Banskou Bystricou 0:3 z konca augusta 2005. Prišla po tom, čo Artmediu priviedol do Ligy majstrov.

„Spomínal som, že niečo takmer úplne podobné sa nám stalo po postupe s Artmediou pred 17 rokmi v Banskej Bystrici. Preto z toho nebudem vyvodzovať nejaké fatálne dôsledky alebo niečo iné, keďže viem, že futbal prináša aj takéto zápasy. Dnes to bol jeden z nich.

Proste sme to nezvládli, Žilina hrala dobre, to je všetko. Prakticky nie je čo hodnotiť, nechcem veci riešiť horúcou ihlou. Musíme si zápas dobre zhodnotiť a pripraviť sa na ďalší duel," dodal a Žiline zagratuloval k dobrému výkonu: „Bola lepšia a zaslúžene vyhrala.“

Vysoká prehra Slovana v Žiline Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Matúš Rusnák zo Žiliny sa snaží zastaviť Juraja...

Tréner domácich Jaroslav Hynek si uvedomoval sériu piatich zápasov bez víťazstva. Žilinčania okrem toho Slovan nezdolali v predchádzajúcich 17 stretnutiach za sebou. Túto šnúru ťahal MŠK od roku 2018.

„My sme ťahali nejakú sériu, ktorá bola neustále pripomínaná. Hráči pracujú dobre, no v zápasoch sme to zatiaľ nedokázali predať. Proti tímu ako Slovan musíte podať skvelý a presný výkon, čo sa nám dnes podarilo.

A tiež váš súper určitým spôsobom nemôže všetko premeniť, čo sa Slovanu nepodarilo. Musíte sa trafiť do takej zhody okolností, a to sa dnes všetko zišlo,“ podotkol Hynek.

Aleksandar Čavrič Čítajte aj Oblečie si rozbehnutý legionár zo Slovana slovenský dres? Kmotrík čo-to naznačil

„Vôbec nechcem podceňovať náš výkon, ktorý bol presný a to, čo sme od hráčov chceli, to aj predviedli. Zišlo sa to tak, že sme dali krásne góly, boli sme maximálne efektívni a zápas sme vyhrali.

Na druhej strane, treba podotknúť, že Slovan mal za stavu 3:0 dve veľké šance, ak by aspoň jednu premenil, mohol sa zápas vyvíjať inak,“ zdôraznil s tým, že súpera definitívne zlomil štvrtý gól.

V poslednom jesennom dueli nastúpia jeho zverenci v sobotu v Michalovciach, Slovan o deň neskôr privíta Ružomberok.

Možní súperi Slovana v osemfinále EKL Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
FK Karabach - Azerbajdžan
Hodnota mužstva: 14...

Standings provided by SofaScore LiveScore
6 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava