Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ViOn je pod Galádom ako vymenený. Žilinskej facke sa prizeral aj Calzona

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble zvíťazili v piatkovom stretnutí 16. kola Fortuna ligy nad MŠK Žilina vysoko 4:0. Na štadióne bol aj tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.

28.10.2022 19:37 , aktualizované: 21:26
Ivan Galád Foto: ,
Ivan Galád na archívnej snímke.
debata

V najvyššej slovenskej súťaži neprehrali pod trénerským vedením Ivana Galáda ani vo štvrtom zápase, od nástupu nového kouča trikrát vyhrali a raz remizovali.

Žilinčania čakajú na víťazstvo päť duelov, prehrali štvrtýkrát za sebou a na konte majú už iba o dva body viac než ich premožiteľ.

Fortuna liga – 16. kolo:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MŠK Žilina 4:0 (2:0)
Góly: 46. a 77. Almeida, 24. Ďubek (z 11 m), 26. Šuvalija. ŽK: Duga – Bari, Rusnák. Rozhodovali: Kružliak – E. Weiss, Vitko
ViOn: Lukáč – Suľa, Toml, Šuvalija, Čonka – Múdry, Duga (53. Pinte) – Almeida (88. Vikri), Ďubek (74. Brenkus), Mondek – Niarchos
Žilina: Belko – Anang (61. Rusnák), Kopas, Stojčevski, Bari (78. Krstič) – Iľko (83. Trabalík), Gidi (61. Sauer), Myslovič – Kaprálik, Jambor (78. Galčík), Ďuriš

Ivan Galád, tréner Z. Moraviec: "Chlapci predviedli veľmi pekný taktický výkon. Ja som im len ukázal, ako na súpera. Veľmi sa teším, že stratégia, ktorú sme zvolili, vyšla dokonale. Dali sme krásne štyri góly, dnes sa potešíme a od zajtra ideme ďalej.

Veľmi, veľmi sa teším, že chlapci hrajú pre radosť svoju, ale hlavne divákov. Tento zápas určite nebol o mne, bol to fantastický zápas pre divákov. Verím, že po rokoch budem môcť rozprávať mojim študentom o tejto trénerskej anabáze v tomto skvelom klube."

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Myslím si, že súper vyhral tento zápas v maximálnej efektivite. Udržal si náboj z predchádzajúcich stretnutí. Po prehratom polčase sme zvýšili aktivitu, mali sme aj nejaké šance. Škoda tretieho gólu, ktorému podľa mňa predchádzal ofsajd.

Mal som informácie, že tu bude reprezentačný tréner, pretože Žilina má typy hráčov aj pre reprezentáciu. Už včera som vedel, že tu bude, ale nevnímal som jeho prítomnosť. Musím ViOnu pogratulovať k dnešnému víťazstvu."


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FC ViOn Zlaté Moravce