Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcú konkurenti Žilinu i Trenčín "zarezať"? Rybníček niečo naznačil

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na svojom utorkovom zasadnutí rozhodol o tom, že od sezóny 2024/2025 sa budú zápasy najvyššej slovenskej futbalovej súťaže hrávať len na prírodnej alebo hybridnej hracej ploche.

16.10.2022 10:06
Róbert Rybníček Foto: ,
Róbert Rybníček na umelej trenčianskej tráve.
debata (10)

Kluby AS Trenčín a MŠK Žilina dostali čas do 31. decembra 2023, aby vymenili svoj umelý trávnik.

„VV SFZ schválil návrh väčšiny klubov Únie ligových klubov (ÚLK), ktoré sú za prírodný alebo hybridný trávnik, aby dva kluby – Žilina a Trenčín – dostali v tejto ťažkej dobe ešte ročný odklad na výmenu trávnika. Od sezóny 2024/25 sa budú hrať stretnutia najvyššej súťaže už len na prírodných alebo hybridných hracích plochách,“ uvádza sa v stanovisku na oficiálnom webe SFZ.

Čo si o tomto kroku myslia v Trenčíne? Generálny manažér AS Róbert Rybníček je z tohto rozhodnutia sklamaný. „Je to nešťastné. Nielen preto, že sa týka nás. Prišlo v súčasnej dobe a o to viac je to pre mňa nepochopiteľné! Prijali sme ho ako fakt a uvidíme, ako na to v budúcnosti zareagujeme,“ naznačil dlhoročný trenčiansky funkcionár v rozhovore pre denník Šport.

Ten dokonca nevylúčil, že vďaka tomuto verdiktu Trenčín zostúpi do 2. ligy. „Je to veľmi reálna možnosť, ale dnes je to pre nás problém na nedefinovateľnom mieste,“ povedal.

SR Žilina FL futbal liga zima Príprava ZAX Čítajte viac Dostali termín od SFZ. Žilina a Trenčín sa rozlúčia s umelým trávnikom

Rybníček naznačil, že za rozhodnutím Výkonného výboru SFZ, ktorý vraj akceptoval požiadavku väčšiny klubov, je zášť.

„Dlho sme sa potýkali s názormi, že Trenčín a Žilina majú výsledky, lebo hrajú na umelej tráve a majú z toho športovú výhodu. Niekomu prekáža, že dosahujeme lepšie výsledky a pritom sa nezamýšľa nad tým, prečo možno on nedokáže naplniť svoj potenciál. Vraj sme vďaka umelej tráve boli dvakrát majstri a dvakrát sme získali pohár. Je to hlúposť! Na umelej tráve hráme od roku 2004! My sme na nej aj vypadli do druhej ligy,“ vyvsetlil.

„Hovoríme o kluboch, ktoré nás v posledných rokoch reprezentujú v mládežníckej Lige majstrov a ktoré dlhodobo koncepčne pracujú! Ak ostatní majú pocit, že nerobíme svoju prácu dobre, alebo majú potrebu nám hádzať polená pod nohy… Čo k tomu dodať?“ pokračoval.

SR Futbal FL 7. kolo Banská Bystrica ViOn BBX Čítajte viac Banská Bystrica otočila duel so Žilinou. Ružomberok nečakane zakopol

"Mimochodom, koľko zástancov prírodných trávnikov má na svojom štadióne kvalitné ihrisko počas celého roka, na ktorom sa dá hrať dobrý futbal? Je ťažké udržať úroveň trávnika a nájsť špecialistov na starostlivosť oň. Stačí sa pozrieť, čo nám ukázala táto jeseň. Už sme zažili, že v druhej lige sa počas jedného kola odložili štyri zápasy pre nespôsobilý terén. A to iba pršalo.

Príde zima, budeme musieť trávniky vyhrievať. Viete, koľko to stojí? No a teraz to vzhľadom na rast cien energií bude stáť ešte viac. Koľko tímov zapne vykurovanie?" do­dal.

Najväčšie futbalové derby zápasy na svete Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Derby della Capitale (Taliansko - rímske...

Standings provided by SofaScore LiveScore
10 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Róbert Rybniček