Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príliš vysoká cena za tri body. Oporu Slovana odniesli na nosidlách

Futbalisti Podbrezovej pocítili trpkosť prehry až v 12. kole Fortuna ligy. V nedeľnom šlágri ich na domácom ihrisku zdolal obhajca titulu Slovan Bratislava 3:1.

02.10.2022 19:42 , aktualizované: 21:42
Myenty Abena Slovan Bratislava Foto: ,
Na nosidlách zranený Myenty Abena (Slovan) a vpravo tréner Slovana Vladimír Weiss st. v súboji proti Podbrezovej.
debata

„Belasí“ išli do vedenia v 2. polčase, keď skóre otvoril Vladimír Weiss, o osem minút neskôr vyrovnal Boris Godál.

Potom už strieľali góly iba domáci, na 2:1 zvýšil v 88. minúte Guram Kašia a posledné slovo mal v nadstavenom čase Vernon de Marco.

Ten v prvom polčase vystriedal Myentyho Abenu, ktorý opustil ihrisko na nosidlách po údere do hlavy.

SR Futbal FL 4. kolo Banská Bystrica Ružomberok BBX Čítajte viac Najlukratívnejší prestup medzi ligistami? Slovan lanári útočníka Bystrice

ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová 3:1 (0:0)
Góly: 58. Weiss, 88. Kašia, 90.+2 De Marco – 66. Godál. Rozhodovali: Kráľovič – Štrbo, Poláček, ŽK: Paraj.
Slovan: Chovan – Medveděv, Kašia, Abena (36. De Marco), Zmrhal (85. Rabiu) – Kucka, Čakvetadze (46. Hrnčár), Kankava – Weiss(73. Šapon­jič), Ramirez, Čavrič
Železiarne Podbrezová: Ludha – M. Bartoš, Bakaľa (62. Grendel), Godál, Paraj, Grešák – Ďatko, Cobnan (82. Breznaník), Pavúk, Kukoľ (62. Vasil) – Kuzma

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Gratulujem súperovi a ich trénerovi ku skvelej práci v klube. Ja som rád za tri body. Vždy je v živote niečo pre niečo a vždy niečo na niečo vplýva.

Nehrali sme dobre v úvode zápasu, mali sme veľkú šancu a keby sme ju premenili, možno by to vyzeralo inak. Ale mužstvo zvládlo záver, za čo som rád. Mali sme v týždni virózu a preto si cením tento triumf."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Za túto prehru som rád, lebo nás posunie. Hrať v dvanástom kole ako druhý proti prvému, to je pre nás odmena. Ja verím, že takýto hlad budeme mať aj naďalej.

Strčili sme nos niekam kde bolo obsadené, ale chceme byť stále hore v tabuľke. Ale tieto zápasy musíme získať zbraňami, ktoré sú nám vlastné."

Trnavský skok

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľnom zápase 12. kola Fortuna ligy na ihrisku ViOnu Zlaté Moravce-Vráble 3:0 a poskočili na 2. miesto tabuľky. Prvý Slovan a tretia Podbrezová však odohrali o duel menej.

9. Erling Haaland Čítajte viac Nechce tetovania, neznáša rozhovory. Haalandovi pomohli Keane aj teta kuchárka

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Spartak Trnava 0:3 (0:1)
Góly: 31. Savvidis, 49. Štefánik, 53. Taiwo. Rozhodovali: Očenáš – Jánošík, Vass, ŽK: Pintér, Šuvalija, Almeida – Taiwo, Koštrna, Štetina, Ujlaky, 2621 divákov.
Zlaté Moravce: Lukáč – Almeida, Bednár (73. Čonka), Šuvalija, Pintér – Mondek, Múdry (73. Grozdanovski), Duga, Pinte (42. Vikri) – Vestenický (61. Brenkus), Ďubek (61. Niarchos)
Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša (76. Ujlaky), Mikovič (58. Karhan) – Daniel (67. Baba), Savvidis, Procházka, Štefánik (76. Oseni) – Ristovski, Taiwo (67. Azevedo)

Ján Kocian, tréner FC ViOn: "Prehrali sme s veľmi dobre organizovaným súperom. Naša defenzíva bola rozobratá dobrou útočnou kvalitou Trnavy. Je paradox, keď prehráte 0:3 a vaším najlepším hráčom je brankár.

Je zlé prehrať domáci zápas, ale mi sme nezvládli zápasy s našimi najbližšími konkurentami ako je Mikuláš, Skalica či Michalovce.

Chýba nám klasická deviatka, ktorá by bola schopná dať gól. Vpredu sa musíme len modliť, aby nám tam niečo padlo. S majiteľom klubu som dennodenne v kontakte, cítim jeho dôveru."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Som rád, že sme zvíťazili takýmto pekným výsledkom. Prvý polčas bol ešte celkom otvorený, v úvode druhého dejstva sme dali dva rýchle góly a bolo rozhodnuté.

Škoda, že sme nepridali aj ďalšie, či už z bránkovej čiary alebo z penalty. Spomenul som si na to, že vlastne tu na ViOne som zažil trénerskú premiéru a vtedy sme vyhrali 4:2, takže dnes sme uhrali ešte krajší výsledok."

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar a Barbora Hrončeková.
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FK Železiarne Podbrezová