Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava po derby stratí domov. Chce zastaviť Slovan

Napätie, rivalita, tradícia. To prináša najprestížnejšie slovenské derby Trnava - Slovan. V nedeľu sa uskutoční už jeho 165. diel.

18.09.2022 09:43
SR Futbal FL 4. kolo o titul Trnava Slovan TTX Foto: ,
Kapitán Trnavy Martin Mikovič pred Guramom Kašiom zo Slovana.
debata

Futbalisti bratislavského tímu majú ešte v živej pamäti kúsok, ktorý im v máji vyparatil súper. Na štadióne na Tehelnom poli im vyfúkol Slovenský pohár a domáci prišli o double, s ktorým rátali. Až teraz budú mať možnosť odplatiť mu prehru (1:2).

Zápas pred rokom mal škandalózny priebeh.

Už po štvrťhodine ho rozhodca Glova po vyčíňaní fanúšikov, ktorí vtrhli na ihrisko, prerušil a vzápätí predčasne ukončil. Slovan vyhral kontumačne 3:0.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Odvtedy sa na trnavskom štadióne súperi stretli, ale v apríli mali fanúšikovia hostí vstup zakázaný. Teraz sa ultras Slovana opäť chystajú vlakom do Trnavy, prvý raz od nešťastných udalostí z októbra 2021.

Majú k dispozícii 700 vstupeniek do svojho sektora. Predávajú sa len na meno a organizátori avizujú prísne kontroly. Zápas je označený ako rizikový a v pohotovosti budú policajné zložky.

Budú sprevádzať slovanistov zo železničnej stanice na štadión, preto uzavrú Kollárovu ulicu a chystajú sa priebežne vyhodnocovať bezpečnostnú situáciu.

Samuel Štefánik Čítajte rozhovor Trnavčan, ktorý hral v derby len v belasom: Slovan zdoláme

Trnavčania sa na takmer dva mesiace lúčia s fanúšikmi, stratia dočasne svoj domov, pretože na štadióne budú vymieňať trávnik. Päť nasledujúcich zápasov ich čaká vonku. Doma sa predstavia zasa až 11. novembra. O to viac sa teraz spoliehajú na silnú podporu divákov.

„Verím, že naše šance využijeme, budeme efektívni a s pomocou divákov zápas zlomíme. Za kabínu môžem sľúbiť, že v ňom necháme všetko,“ vyhlásil v klubovej relácii V sieni slávy obranca Kristián Koštrna.

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Čítajte viac Bývalý hráč Slovana: Asi by bolo lepšie, ak by Weiss odišiel. Takto príde o nervy

Slovan na čele tabuľky zvyšuje náskok a Trnava sa ho pokúsi zabrzdiť, aby súťaž nestratila grády. Po skontumovanom stretnutí odohrali súperi tri ligové zápasy a v nich padli len dva góly.

Spartak neskóroval, podľahol dvakrát 0:1, raz sa zrodila remíza 0:0. V tejto sezóne sa mu strelecky vcelku darí, v každom z desiatich stretnutí dal minimálne gól.

Dovedna ich má na konte 19, viac ich strelil iba Slovan (23). Prejaví sa to aj v derby?

Trnava, Slovan Čítajte viac ONLINE: Prvé veľké derby v sezóne góly neprinieslo

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava