Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC doma nečakane padol. Trnava ratovala bod v závere + výsledky 2. ligy

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom stretnutí 7. kola Fortuna ligy na štadióne FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1. Domáci viedli, ale v rozpätí 66. a 68. minúty otočil skóre dvoma gólmi striedajúci Filip Bainovič.

27.08.2022 20:20
MFK Skalica Foto: ,
Radosť skalických futbalistov.
debata

Dunajská Streda utrpela druhú prehru za sebou a figuruje na piatej priečke, bodovo sa na ňu dotiahol práve Trenčín.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 1:2 (1:0)

Góly: 28. Ramadan – 66. a 68. Bainovič. ŽK: Ciganiks (D. Streda). Rozhodovali: Glova – Pozor, Kmec, 4507 divákov.
D. Streda: Veszelinov – Blackman, Brunetti, Muhamedbegovič, Ciganiks – Veselovský (78. Hahn), Fazlagić, Káčer (46. Dimun) – Szánthó (56. Kalmár), Krstovič (56. Nicolaescu), Ramadan (84. Balogh)
Trenčín: Kukučka – Mičuda, Pires, Stojsavljevič (75. Ďuriška), Madu – Lavrinčík – Demitra (61. Kmeť), Ibrahim, Gajdoš (61. Bainovič), Soares (90. Kupusovič) – Letenay (61. Sulaeman)

Hlasy po zápase:

Adrian Guľa, tréner D. Stredy: „Napriek prehre to bol slušný prvý polčas, ale chýbala vyššia efektivita, lebo aj Krstovič išiel sám na brankára. Dobre sme atakovali prázdne priestory. V druhom polčase sme museli nútene striedať Káčera, a tým sme stratili organizovanosť v strede ihriska. Stane sa, že prehráte proti dobrému mužstvu, ale treba inak bojovať. Musíme vyhodnotiť, či to bolo tým, že sme sa zľakli, lebo sme prehrávali, alebo si hráči musia nájsť vnútornú motiváciu.“

Marián Zimen, tréner Trenčína: „Dnes sme odohrali dobrý zápas proti kvalitnému súperovi. Z môjho pohľadu v prvom polčase chýbala väčšia trpezlivosť, väčšia kvalita. Domáci sa dostali do viacerých šanci, po jednej situácii sa dostali do vedenia. Napriek tomu sme si vytvorili aj my niekoľko šancí. Do druhého polčasu sme vstúpili tak, ako sme si to naplánovali, ale niečo chýbalo. Možno trojité striedanie prinieslo vytúžený efekt. Chcel by som vyzdvihnúť tímovosť mužstva.“

Skalica prišla o body závere

Futbalisti MFK Skalica remizovali v 7. kole Fortuna ligy so Spartakom Trnava 1:1. Domáci išli do vedenia v 60. minúte, keď sa po akcii Romana Hašu presadil Yann Michael Yao. V 89. minúte si strelil vlastný gól Oliver Podhorin.

Vypredaný štadión na Záhorí videl viac futbalového umenia až po prestávke, z gólu sa ešte pred zásahom Yaa tešila Trnava, no zakončujúci hráč Spartaka bol v postavení mimo hry. Hostia mali v závere tlak a podarilo sa im vyrovnať.

V neúplnej tabuľke sú Skaličania ako nováčik na deviatom mieste so šiestimi bodmi, Spartak je na tretej priečke s dvanástimi bodmi.

MFK Skalica – FC Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Góly: 60. Yao – 89. Podhorin (vlastný). Bez kariet. Rozhodovali: Smolák – Jekkel, Štofik, 3000 divákov (vypredané).
Skalica: Junas – Čögley, Blažek, Podhorin, Černek – Nagy, M. Hollý (75. Fábry) – Mihalík (70. Baumgartner), Vlasko (75. Potoma), Yao (85. Mášik) – Haša (70. Šebesta)
Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Čurma (64. Bolaji) – Štefánik (77. Oseni), Savvidis, Bukata – Daniel, Boateng (61. Ristovski), Bamidele

Hlasy po zápase:

Juraj Jarábek, tréner Skalice: „Trnava čakala, my sme čakali. Od druhého polčasu to bolo lepšie a divákom sa musel páčiť viac. Za posledných dvadsať minút chlapcov nepochválim. Nechceli sme hrať tak hlboko v bloku, boli sme šiesti v línii. Nakoniec je remíza zaslúžená, so silným súperom, takže musím povedať, že som spokojný s bodom, i keď sme boli moc blízko plnému bodovému zásahu.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Začiatok zápasu bol veľmi nevýrazný z oboch strán a ani jedno mužstvo sa nejak výraznejšie nepresadilo. V druhom polčase sme do toho viac šliapli a paradoxne sme inkasovali gól vtedy, keď sme zápas dostávali do polohy. Súper sa mi zdal už potom trochu unavený a spoliehal sa viac na bránenie. V závere sme mohli vsietiť ešte gól a zápas rozhodnúť.“

Dukla zabodovala

Banskobystrická Dukla zdolala na svojom štadióne FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:2 a odlepila sa z dna tabuľky. Nováčik dosiahol druhú výhru v sezóne a figuruje na desiatej priečke, hostia čakajú na prvé víťazstvo a sú na predposlednej pozícii.

Úvod vyšiel domácim. Po chybe Pintéra Slávik prihral Polievkovi, ten prešiel do šestnástky cez Bednára a vo 4. minúte otvoril skóre stretnutia strelou po zemi. Hostia potom pridali na aktivite a vyrovnali v 24. minúte, keď po rohovom kope mal veľa priestoru Pintér a napravil tak predchádzajúcu chybu razantnou koncovkou na 1:1.

V ďalšej fáze zápasu mali viac šancí Banskobystričania a išli do vedenia po rohu Faška, keď vystrelil z vrchnej časti pokutového územia Hanes. Tretí gól pridal Faško po kombinačnej akcii sprava doľava, keď ho v päťke našiel Záhumenský a štvrtý po prieniku Polievku úplne voľný Rymarenko. ViOn už iba znížil Brenkusom.

MFK Dukla Banská Bystrica – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:2 (1:1)

Góly: 4. Polievka, 66. Hanes, 76. Faško, 82. Rymarenko – 24. Pintér, 84. Brenkus. ŽK: Záhumenský (Dukla). Rozhodovali: Dzivjak – E. Weiss, Jánošík, 1495 divákov.
B. Bystrica: Hruška – Migaľa, Willwéber, Kupčík, Záhumenský – Richtárech (88. Franko) – Slávik, Gašparovič (46. B. Ľupták), Faško, Rymarenko (90.+2 Köröš) . Polievka (90.+2 D. Jackuliak)
Z. Moravce: Lukáč – Suľa, Bednár, Pintér, Balan – Duga (88. Vestenický) – Mondek, Múdry, Ďubek (72. Brenkus), Vikri (59. Pinte) – Horák (59. Niarchos)

Hlasy po zápase:

Michal Ščasný, tréner B. Bystrice: "Zápas sa mi hodnotí dobre. Máme tri dôležité body, ale musím uznať aj kvalitu súpera. S pokorou berieme body, vedeli sme, že nás čaká nepríjemný súper. Po prvom polčase sme boli horším tímom. Zlaté Moravce boli v určitých pasážach lepšie, mali náznaky šanci, chvalabohu, že sme to uhrali do prestávky na 1:1. V druhom polčase nám pomohli striedania. V prvom polčase sme mali problémy v strede ihriska, v druhom sme to zmenili na dve šestky a obraz duelu sa zmenil.

Ján Kocian, tréner Z. Moraviec: „Budem stručný. Chceli sme nadviazať na dobrý druhý polčas predchádzajúceho duelu doma s Ružomberkom. To sa nám však vôbec nepodarilo. V tom zápase nám vyšli všetky striedania a duel sme otočili, ale dnes tomu bolo naopak. Po toľkých chybách, ktoré sme spravili v tomto stretnutí v defenzíve, sme si nezaslúžili ani bod. Neviem, môžem iba povedať, že za druhý polčas sa hanbím za mužstvo, čo dnes ukázalo.“

Podbrezová si obula „strelky“

Futbalisti Podbrezovej vyhrali na pôde Liptovského Mikuláša v Poprade 4:2. Ako nováčik sú stále bez prehry a na konte majú už trinásť bodov, figurujú na druhom mieste o bod pred Trnavou a Žilinou.

Skóre otvorili v 7. minúte hostia, keď sa kapitán Boris Godál presadil po rohovom kope a vedenie zvýšil nigérijský legionár Moses Cobnan. Po prestávke vyrovnali domáci Adrián Káčeríka a Mihajilo Popovič.

Podbrezová sa opäť ujala vedenia po vlastenci Richarda Župu, štvrtý gól v sezóne pridal Cobnan a na konečných 5:2 pre Železiarne upravil v 90. minúte striedajúci Damián Bariš.

Liptovský Mikuláš – FK Železiarne Podbrezová 2:5 (0:2)

Góly: 50. Káčerík, 53. Popovič – 23. a 73. Cobnan, 7. Godál, 61. Župa (vlastný), 90. Bariš. ŽK: Laura, Totka – Cobnan, Kukoľ, Grendel. Rozhodovali: Kružliak – Štrbo, Košecký
L. Mikuláš: Gröger – Popovič (86. Kotora), Bielák, Bedecs, Župa (84. Voško) – Totka (75. Nečas), Káčerík, Filinský – Laura, Jendrišek, Ďungel (75. Václavik)
Podbrezová: Ludha – Bartoš, Godál, Grešák – Ďatko (89. Talakov), Bakaľa, Grendel (83. Breznaník), Kukoľ – Cobnan (83. Šikula), Kuzma, Pavúk (66. Bariš)

II. liga – 7. kolo:

MŠK Považská Bystrica – FK Dubnica nad Váhom 2:1 (2:1)
Góly: 6. a 12. Boris – 30. Martinek. ŽK: Slávik – Matúš, Gomes, Šliachov, Štefánek, Rizie, Džanelidze. Rozhodoval: Chromý, 705 divákov.

KFC Komárno – FC Petržalka 1:0 (1:0)
Gól: 42. Šimko. ŽK: Špiriak, Tóth, Varga, Mészáros – Stašík. Rozhodoval: Papuča, 438 divákov.

1. FC Tatran Prešov – Slavoj Trebišov 1:0 (0:0)
Gól: 64. Nemtinov. ŽK: Keresteš, Horváth, Milunovič, Kučynskyj, Gaitanidis – Novák, Matta, Danko, Ikugar, Špak, Jenat, Kolesár. Rozhodoval: Parilák, 800 divákov.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – MŠK Žilina B 2:2 (0:2)
Góly: 71. Urgela, 90. Blahút – 10. Iľko, 26. Bikoula. ŽK: De Oliveira, Tatar, Klabník, Štrba – Jibril, Owusu, Bikoula, Veselý, Capko, Krstič, ČK: 77. Owusu (Žilina B) po 2. ŽK. Rozhodoval: Vaňo, 256 divákov.

FC Košice – FC ŠTK 1914 Šamorín 5:1 (1:1)
Góly: 30., 61., 64. a 73. Sagna, 53. Pačinda – 4. Csóka. ŽK: Jakúbek (Košice). Rozhodoval: Gemzický, 1527 divákov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda