Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritizoval Trenčanov, dostal padáka. Hyballa opäť balí kufre

Nemecký futbalový tréner Peter Hyballa skončil svoje pôsobenie na lavičke AS Trenčín. S vedením fortunaligového klubu sa po vyhodnotení aktuálnej situácie dohodol na rozviazaní zmluvy.

28.07.2022 10:26
Hyballa Peter Foto:
Peter Hyballa ako tréner NAC Breda v sezóne 2019/20.
debata (2)

Trenčania o tom informovali na svojom webe.

Hyballa viedol Trenčanov iba v dvoch ligových kolách. V úvodnom AS doma remizoval so Žilinou 0:0, uplynulú sobotu prehral na Tehelnom poli s majstrovským Slovanom Bratislava 0:4.

SR Futbal Slovan Ferencváros LM 2. predkolo Odveta BAX Čítajte viac Hráči Fradi boli lepší, Slovan musí byť na ich úrovni. Kucka má rezervy

Za jeho odvolaním mala stáť kritika šéfov Trenčína.

Hyballa na tlačovej konferencii po prehre so Slovanom povedal, že „vedenie nevedelo dva dni zabezpečiť diagnostiku zraneného hráča“. Moderátor, ktorý viedol tlačovku, jeho slová nepreložil a o slovách Hyballu sa neinformovalo.

Kontroverzný kouč tak opäť balí kufre a bude si hľadať nové pôsobisko.

Nemecký odborník, ktorý pred troma rokmi doviedol Dunajskú Stredu k postu vicemajstra, počas posledných rokov dvoch rokov vystriedal až päť klubov vrátane Trenčína.

SR Bratislava šport futbal FL 2. kolo Trenčín Slovan BAX Čítajte viac Slovan na víťaznej vlne. Ideálne sa naladil na odvetu s Ferencvárosom

"Keď kouč odíde z klubu, nie je to zakaždým len jeho vina. Platí, že ľahšie je vymeniť trénera ako hráčov. Futbalové prostredie je krehké. Ak sa narušia vzťahy, ďalšia spolupráca už nie je možná.

Mám svoje zásady a pravidlá. Ak ich druhá strana nedodržiava, naše cesty sa rozídu," povedal nám Hyballa v rozhovore pred dvoma týždňami.

Trenčania ďalej informovali, že realizačný tím AS zostane v nezmenenom zložení a kompetencie prvého trénera preberie zatiaľ Marián Zimen.

Železní muži z futbalového sveta Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Unai Simón (Španielsko, Bilbao) - 4925 minút

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #AS Trenčín #Peter Hyballa