Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan pôsobil bezradne, Weiss rezignovane. Na tlačovku neprišiel

Odhodlanie, nadšenie, pohoda na strane nováčika. Ťažkopádnosť, bezradnosť, staromódnosť na strane majstra.

17.07.2022 12:28
SR futbal FL 1. kolo Podbrezová Slovan BBX Foto: ,
René Paraj (Podbrezová) a Tigran Barseghjan (Slovan) počas zápasu úvodného ligového kola.
debata (6)

Úvodné kolo nového ročníka najvyššej futbalovej súťaže prinieslo prvú senzáciu. Podbrezová zdolala Slovan Bratislava 2:1. Úplne zaslúžene.

„Urobili sme veľa chýb. Vieme hrať lepšie, ale potrebujeme ešte čas. Budeme postupne silnejší,“ nepodľahol eufórii po triumfe český tréner domácich Roman Skuhravý.

Ak by bol uplynulú stredu na štadióne v Batumi videoasistent rozhodcu (VAR), Slovan by sotva postúpil do 2. predkola Ligy majstrov.

V sobotu večer v Podbrezovej ho mal rozhodca Peter Ziemba k dispozícii a dva razy pomohol belasým. Ale na víťazstvo im to nestačilo.

Ziemba najskôr odvolal druhý gól Podbrezovej, hoci ani po zásahu videa nešlo o jednoznačnú situáciu (Kuzma stál v ofsajde a mal sa dotknúť lopty, ktorá aj bez jeho pričinenia smerovala do siete). V závere stretnutia VAR odhalil Bakaľovu ruku. Holman penaltu premenil.

Výhra Podbrezovej nad Slovanom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Sme späť. Fortuna, vitaj. Fanúšikovia...

Slovanu zostal ešte čas aspoň na vyrovnanie, ale čo nestihol za celý zápas, v niekoľkých minútach nenapravil.

Neutvoril si tlak a v priebehu stretnutia v ofenzíve nič nevymyslel, vypracoval si minimum šancí. Po prestávke trafil Ramirez brvno, ale aj keby v tomto zápase obhajca vyhral, zlý dojem z jeho hry by to nezmazalo.

Bratislavský tréner Vladimír Weiss vymenil v porovnaní so zápasom s gruzínskym Batumi celú základnú jedenástku, šancu dostali iní hráči kádra, ktorí v pohári striedali alebo vôbec nenastúpili, ale nepomohlo to.

SR futbal FL 1. kolo Podbrezová Slovan BBX Čítajte viac Nadšenie z návratu, ostré súboje. Pozrite si prekvapenie na Horehroní v obrazoch

Na podbrezovskom trávniku sa napokon objavilo deväť hráčov, ktorí si zahrali aj v predchádzajúcom pohárovom súboji.

Weiss najmä po prestávke pôsobil na lavičke rezignovane, na tradičnú pozápasovú tlačovku neprišiel. Po stretnutí sa k prehre vyjadril jeho asistent Boris Kitka, ktorý hovoril o laxnom prístupe hráčov.

„Ak chceme húževnatého súpera zdolať, musíme si utvoriť viac šancí. Ťažko sme sa do nich dostávali. Podbrezovčania boli disciplinovaní, nám chýbala emócia,“ zdôraznil.

fans Ferencváros Čítajte aj Na Slovan bude plný dom, hlási šéf Ferencvárosu. Letná posila nenastúpi

V lete 2014 sa Podbrezová prvý raz predstavila v najvyššej súťaži a v premiérovom zápase podľahla práve Slovanu 1:2.

Na konci súťaže obsadila 11. miesto, zachránila sa na úkor Banskej Bystrice. Vydržala v lige päť sezón. V ročníku 2016/17 jej patrilo v elitnej slovenskej spoločnosti piate miesto.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FK Železiarne Podbrezová