Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová šokovala Slovan. Namiesto Weissa zhodnotil zápas Kitka

Futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava vstúpili do nového ročníka Fortuna ligy prehrou 1:2 na ihrisku nováčika FK Železiarne Podbrezová.

16.07.2022 20:04 , aktualizované: 23:43
debata (18)
Výhra Podbrezovej nad Slovanom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Sme späť. Fortuna, vitaj. Fanúšikovia...

Góly domácich v sobotňajšom stretnutí 1. kola strelili Samuel Ďatko a po prestávke kapitán Boris Godál, prehru favorita už iba zmiernil z jedenástky striedajúci Dávid Holman.

Slovanu, ktorý nastúpil bez viacerých opôr, nevyšla generálka na úvodný duel 2. predkola Ligy majstrov. V ňom sa predstaví v stredu na trávniku Ferencvárosu Budapešť.

Tréner belasých Vladimír Weiss na tlačovej konferencii chýbal, zápas zhodnotil jeho asistent Boris Kitka.

FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:0)
Góly: 16. Ďatko, 48. Godál – 84. Holman (z 11 m). ŽK: Godál, Grendel, Bakaľa, Bartoš, Issa – Barseghjan, Mustafič, Šaponjič, Kucka. Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Bednár, 3157 divákov.
Podbrezová: Ludha – Bartoš, Godál, Bakaľa – Kováčik, Paraj, Grendel, Ďatko (75. Kukoľ) – Cobnan (75. Issa, 90.+2 Grešák), Kuzma, Pavúk
Slovan: Trnovský – De Marco, Voet (58. Kucka), Križan – Hrnčár, Agbo, Mustafič (66. Holman) – Barseghjan, Green (58. Čavrič), Lovat (37. Čakvetadze) – Ramirez (58. Šaponjič)

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Využili sme čas, v akom sa zápas hral. Teraz je pre Slovan priorita dostať sa v európskych súťažiach čo najďalej. Takže mu to neublíži a nám to dúfam pomôže. Mám radosť z toho, ako sme zobrali opraty zápasu po našom góle v prvom polčase. Paradoxne nám druhý gól ublížil, boli sme pasívnejší, vymýšľali sme hlúposti.

O to viac si vážim, že sme boli poctiví v hlbokom bloku. Vážim si, akým spôsobom sme to pred bránkou uskákali. Verím, že táto výhra je pre mužstvo motorom a pokúsime sa to využiť. Ak však chceme byť dlhodobo úspešní, musíme sa zlepšiť."

SR futbal FL 1. kolo Podbrezová Slovan BBX Čítajte aj Nadšenie z návratu, ostré súboje. Pozrite si prekvapenie na Horehroní v obrazoch

Boris Kitka, asistent trénera Slovana: "Gratulujem domácim k víťazstvu. Celkom dobre sme vstúpili do zápasu, ale domáci sa chytili po góle. My sme dovtedy nevyužili prechodové fázy, potom sme mali slabý pohyb hore, nevedeli sme sa presadiť jeden na jedného, mali sme zlý pohyb.

Striedania, ktoré sme urobili v druhom polčase, veľkú zmenu nepriniesli. Síce sme mali viac z hry po prestávke, ku koncu sme domácich zatlačili po druhom inkasovanom góle. Ak však chceme húževnatého súpera zdolať, musíme si vytvoriť viac šancí. Ťažko sme sa do nich dostávali. Podbrezovčania boli disciplinovaní, nám chýbala emócia."

Trnava zdolala ViOn

Futbalisti FC Spartak Trnava vstúpili do novej sezóny víťazstvom 2:0 nad Zlatými Moravcami.

Domáci mali do sobotného zápasu 1. kola výborný vstup do oboch polčasov. V prvom skóroval už v 28. sekunde nový hráč v trnavskom mužstve Samuel Štefánik, v 47. minúte pridal poistku Milan Ristovski.

Fortuna liga – 1. kolo:

FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (1:0)
Góly: 1. Štefánik, 47. Ristovski, ŽK: Ristovski, Boateng – Brenkus, Pintér, Čonka, Balan, rozhodovali: Dohál – Hrmo, Košecký, 2619 divákov
Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina (83. Ujlaky), Čurma, Mikovič – Savvidis (70. Bukata) – Iván (83. Kozak), Štefánik, Procházka, Bamidele Yusuf (70. Azevedo) – Ristovski (70. Boateng)
ViOn: Lukáč – Suľa, Bednár, Pintér, Čonka (46. Balan) – Sloboda, Duga – Pinte (83. Mondek), Brenkus (63. Ďubek), Kyziridis – Niarchos (71. Vestenický)

Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava: "Mali sme cieľ, že sa pokúsime čo najskôr streliť gól. Podarilo sa to z prvého útoku. Keď mužstvo strelí takto rýchlo gól, na jednej strane to pomôže, na druhej sa mančaft vždy trochu uspokojí a cítil som to aj z našich hráčov, že sa tak stalo.

Hra sa vyrovnala. Cez polčas sme to nabudili, mali sme opäť ideálny vstup do druhého dejstva, dali sme opäť rýchly gól a potom si to vzadu postrážili. Tešíme sa, že sme vyhrali, sme spokojní, že sme neinkasovali a dali dva góly a môžeme sa chystať na štvrtkový súboj pohárovej Európy."

Ján Kocian, tréner Zlatých Moraviec: "Chceli sme sa zamerať na dobrú organizáciu hry a prechádzať do rýchlych protiútokov. Inkasovali sme na začiatku oboch polčasov po hrubých individuálnych chybách. Potom je ťažké naháňať výsledok a súpera.

Nedostali sme sa do vyložených šancí, náznaky tam boli, ale bolo to málo, aby sme zápas zvrátili. Na prvé kolo, ktoré býva dosť špecifické, to nebolo zlé z oboch strán. Odchádzame však bez bodu a z toho pohľadu aj smutnejší."

SR Futbal FL 10. kolo Nadstavba Skupina Titul BAX Čítajte aj Kráľa strelcov obliali pivom. Zlizol si, že mu chýbala Sparta

Remíza Trenčína so Žilinou

Trenčín v úvodnom kole remizoval so Žilinou 0:0.

V prvom polčase boli strelecky aktívnejší domáci, ktorí mali 16 streleckých pokusov, z nich štyri smerovali na bránku. V druhom dejstve sa hra vyrovnala, šance na skórovanie mali oba tímy, ale diváci sa gólu nedočkali.

AS Trenčín – MŠK Žilina 0:0
Rozhodovali: Kružliak – Poláček, Štofík, ŽK: Ďuriška (Trenčín)
Trenčín: Kukučka – Yem (19. Kozlovský), Pires (65. Ďuriška), Stojsavljevič, Madu – Bainovič – Azango, Lavrinčík (78. Adewale), Ibrahim, Eynel (78. Kmeť) – Kupusovič (78. Letenay)
Žilina: Belko – Rusnák, Leitner, Stojčevski, Bari – Myslovič, Kopas, Gidi (72. Addo) – Kaprálik (57. Iľko), Jibril (72. Galčík), Ďuriš (22. Owusu)

Peter Hyballa, tréner Trenčína: "Myslím si, že sme počas úvodných 60 minút boli jasne lepší. Náš tlak na loptu bol naozaj dobrý.

V záverečných dvadsiatich minútach si však aj Žilina vytvorila veľké šance, ktorým predchádzali naše straty lopty. Kukučka predviedol dva fantastické zákroky. Žilina bola v protiútokoch veľmi nebezpečná a nakoniec môžeme byť radi, že sme neinkasovali."

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Boli sme naozaj veľmi nervózni. Súper bol presnejší, skúsenejší a vďaka tomu mal viac z hry. My sme viac-menej hrozili iba z brejkov, v ktorých sme ale boli nebezpečnejší ako súper.

Viem, že sme dobre pripravení, čo sa ukázalo najmä v závere, keď Trenčín začal kondične odpadať. Aj s dobrými striedaniami to prinieslo efekt v podobe veľkých šancí, z ktorých sme podľa mňa mohli dať aj tri góly. Škoda, že nedokázali streliť aspoň jeden gól a brať všetky body." (zdroje: astn.sk, mskzilina.sk)

Košice začali prehrou

Futbalisti MŠK Považská Bystrica zvíťazili v 1. kole II. ligy nad FC Košice 3:1. Pozrite si výsledky zo soboty a z piatka.

MŠK Považská Bystrica – FC Košice 3:1 (2:0)
Góly: 28. Čiernik, 35. Matejčík, 67. Demjan – 69. Pačinda. Rozhodoval: Gemzický, ŽK: Began, Vaculík, Zuziak – Jakúbek, Krivák

KFC Komárno – 1. FC Tatran Prešov 3:0 (2:0) Góly: 3. Ganbold, 15. Szőcs, 79. Mészáros. Rozhodoval: Kolofik, ŽK: Tóth, Šimko (obaja Komárno)

FK Dubnica nad Váhom – FK Slavoj Trebišov 0:1 (0:1)
Gól: 11. Begala. Rozhodoval: Chromý, ŽK: Špak (Trebišov)

MŠK Púchov – MŠK Žilina B 2:1 (0:1)
Góly: 73. Kapusniak, 80. Holiš – 28. Gono. Rozhodoval: Čiernik, ŽK: Mazanovský, Martinček, Holáň, Holiš – Gono, Capko

Spartak Myjava – FC ŠTK 1914 Šamorín 1:0 (0:0)
Gól: 87. Olejník. Rozhodoval: Choreň, ŽK: Arthur, Čurík, Svatik, Olejník – Leginus, Yarosh

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
18 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #ViOn Zlaté Moravce #FK Železiarne Podbrezová