Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kmotrík exkluzívne: Pre koho to robíme? To sa pýtam stále častejšie

S akým rozpočtom vstupuje Slovan do novej sezóny?
Do sezóny ideme s veľkým rozpočtom, vyšším ako v sezóne 2019/20. Ideme so stávkou na všetko – All-in, čiže chceme urobiť všetko pre úspech. Vnímame to tak, že jedinou možnosťou, ako sa dnes finančne udržať na konkurenčnej úrovni, sú peniaze z Európy.

Čo budete považovať za úspech?
Musíme sa kvalifikovať do skupinovej fázy jednej z troch európskych súťaží. A mojim cieľom je pritiahnuť ľudí na štadión. Chcem, aby sa priemerná návštevnosť začala dvíhať. Toto číslo je zrkadlom, ktoré vám nastavuje obraz vašej práce.

Bude stačiť príchod Kucku na to, aby ste na Tehelné pole dostali viac fanúšikov?
Je to jeden z krokov, ktorý k tomu môže pomôcť. Diváci sú nevyhnutní a kľúčoví pre každý klub naprieč Európou. Máme problém, že ľudia nezapĺňajú tribúny v dostatočne vysokom počte a príjem klubu je zo vstupného nízky. Potrebujeme urobiť futbalový zázrak, historický výsledok, veľký triumf, aby sa ľudia zobudili a začali chodiť na Tehelné pole.

Dlhé roky pre Slovan i národný tím platí, že diváci nechodia na domáci tím, ale na súpera. Nemohlo by to zmeniť viac odchovancov v mužstve?
Stále sa nám nedarí prelomiť bariéru, že ľudia rozmýšľajú, že pôjdu na futbal v prípade, ak sa tu predstaví súper zvučnejšieho mena. A čo sa týka odchovancov: pozrite sa na Žilinu. Hrajú za ňu len odchovanci a ľudia tam aj tak nechodia. Nie je to len o tom.

Príde do Slovana pred sezónou ešte nejaký skúsený slovenský reprezentant? Skloňuje sa najmä Róbert Mak, voľným hráčom je aj Miroslav Stoch.
Momentálne už nie je veľa možností. Stoch toho veľa neodohral za posledné roky a asi by nám nepomohol. Mak sa v posledných dvoch sezónach trápil vo Ferencvárosi. Stojí za zváženie, ale momentálne máme alternatívy. Nerokujeme s Makom ani Stochom.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml.